23 June 2009

Sekolah Sri Bangsar Punyai 2000 Pelajar.

Assalamualaikum,

Hari ini Sekolah Sri Bangsar telah mempunyai 2000 orang pelajar yang mendaftar sejak pelancarannya 18 April 2009. Setiap hari ada lebih kurang 10-15 orang yang mendaftar. Tahniah Kak Ain ucapkan kepada sekolah online kita yang baru berusia 2 bulan ini.



Sepanjang dua bulan ini, Kak Ain selalu memantau perkembangan SSB. Banyak kali juga berlaku kerosakan teknikal, sehingga ramai yang jadi tidak keruan kerana tidak boleh masuk. Kita doakanlah supaya keadaan ini tidak berlaku lagi.

Kak Ain ingin meminta maaf sekiranya tidak menjawab mesej peribadi yang dihantar kepada Kak Ain. Dulu Kak Ain jawab, sekarang ni Kak Ain sibuk mendahulukan penulisan buku. Bila lapang nanti Kak Ain jawab soalan-soalan di dalam SSB tu ya?

Kak Ain lihat ramai juga yang aktif di dalam perbincangan di bahagian kantin SSB. Perbincangan yang sememangnya amat-amat menarik. Kak Ain banyak mendapat idea penulisan daripada perbincangan di sini.

Berikut adalah 5 orang pelajar yang paling banyak mesej dan juga paling aktif :

alyiafarzana - 2255
sheqah - 2234
Aina Amanina Abdul Jalil - 1668
Nisa - 1517
izUmi KonatA - 894

Masih ramai yang berstatus pelajar tingkatan satu dengan mesej 500 ke bawah. Kak Ain rasa pelajar tingkatan satu SSB ini memang sengaja tak mahu naik tingkatan. Takut kena ambil PMR-lah tu.

Kak Ain ingin meminta kerjasama pelajar-pelajar SSB agar memberitahu rakan-rakan anda yang lain mengenai kewujudan sekolah ini. Mengikut kata pengurus AinMaisarah, SBB adalah komuniti online pertama di Malaysia yang mengumpulkan pelajar-pelajar sekolah yang sebaya ke satu tempat seperti ini.

Kak Ain membayangkan suatu hari nanti, bila Kak Ain jadi Billionaire nanti, Kak Ain boleh beli satu bangunan sekolah dan namakannya Sekolah Sri Bangsar. Sekolah ini akan jadi sebuah sekolah yang paling disukai oleh pelajar.

Kak Ain akan sediakan perpustakaan dengan semua buku yang best-best. Ada katil dan tilam dalam perpustakaan besar itu, boleh baca sambil berbaring, tergolek, tertonggeng.

Mata pelajaran yang di ajar adalah matapelajaran teknik fotografi, make-up, kenali diri dan bakat, masak kek, fesyen, penulisan novel, buat scrapbook dan pelbagai matapelajaran yang seronok sahaja.

Seronok juga berangan-angan untuk SSB ni. Mmhhh apa lagi? Jom bantu Kak Ain berangan di bahagian komen.

Salam Sayang,
AinMaisarah

28 comments:

Qt~Me0w said...

Salam,
Hye kak Ain,.

me0w mmg ade prom0te kawan2 me0w pasal ssb,.
ade yg dah mndafta,.
nick namenya new rule,.dye baru je mendaftar hr ahad,.masih ade lagi kat senarai pelajar baru,.

lagi sorang dye nak buka tp dye lupe laman web yg me0w bg,.nanti me0w suruh dye buka,.

yg s0rg lg dye cakap dah daftar tp x leh buka,.me0w teng0k kat senarai pelajar baru p0n x ade,.

tahniah ye bsb sebab dapat mengumpulkan hmpir 2000 pelajar,.

wah, besarnye cita2 kak Ain,.
nak jd billionare,.
sem0ga tercapai cita2 kak Ain,.
belajar buat kek?wah,best tu,.
boleh me0w belajar menulis n0vel skali,.me0w mmg ade tulis N0vel skrg ni,.ade p0st kat penulisan kreatif,.nanti kak Ain jgn lupa k0men ye!

kak Ain nak berangan di bahagian k0men ni ye?hmm,.nak berangan ape ye!Ha!hari sabtu ni kat sekolah me0w ada buat hari keusahawanan dan karnival koperasi,.jemputlah datang,.kawan2 pon sama,.tempatnye di SMK Bandar Tasik Selatan,.dekat2 dengan Sungai Besi,.harap sangat kak Ain datang,.boleh memenuhi impian me0w untuk berjumpa dengan kak Ain yang sudah 2 kali tertunda,.first dekat pesta buku di PWTC,,yang kedua di The Mines,.yang dekat The Mines tu me0w rasa rugi sangat tak dapat pergi sebab dekat je dengan rumah me0w,.me0w x dapat pergi sebab balik kampung,.sem0ga angan2 me0w kali ini menjadi kenyataan,.huhu,.

wah,panjangnye komen me0w,.
cukuplah tu,.
kesian kat kak Ain kena baca komen yang panjang ni,.hehe,.

bye kak Ain,.
wassalam,.

mimmy beckett said...

waa...kalau kak jd billionaire, bkn stkt kak je yang suke.. sume pembaca buku2 ain maisarah pon happy giler.. sebab semua teen zmn sekarang idamkan perkara yg kak ain idamkan jgk. heppynyeee

alyiafarzana said...

Saya setuju dengan kak Ain punya cadangan yang sangat best!!Wah, saya harap kak Ain jadi billionire satu hari nanti yerk!!!Tahniah sebab SSB adalah sekolah yang pertama di Malaysia dibuat!!!Saya akan cuba promote SSB nih dengan kawwan-kawan saya yer!!!!Apa kata tambah satu lagi mata pelajaran, mata pelajaran tentang komputer!!mesti best sebab asyik tengok komputer jer!!!hahahaha

Shasha~Acha said...

mata pelajaran yang best2~
suka suka.!

Shasha~Acha said...

bukak kilang make-up tersendiri untuk SSB......seni reka fesyen, jadi fashion designer,pastu reka baju uniform SSB yang cantik lagi unik
kwakwa

+Fatihah+_+Ory+ said...

Yeh
Tahniah Kak Ain

Bestnye nnti klu ade skola camtuh!

nur said...

Hi Kak Ain..
Terima kasih kak Ain sebab nama saya diletakkan di situ..
tak lama lagi famous lah saya..
(cheewah..perasan betul saya nih...)

DJ Farahani said...

Salam Kak Ain !


Farah dah kenalkan BSB ni dekat kawankawan Farah . =D Syaza Athirah , Nurul Hidayah Sulaiman dah boleh masuk . Tapi seorang lagi tak boleh masuk . Mungkin . :D Heheheh ..

Cayalah ! Kak Ain tentu bolehh !! ;)

MeZ said...

Hampir semua MeZ dah tayang Buletin, botton, bukukat semua org. Dah promote kat semua kawan sekelas Fasal Sekolah SB tapi internet rosak & takde internet..

nuhakd98 said...

askum...kak ain..hari nih besday saye ....saye ske sgt bace buku kak ain best lah ape lagi buku novel BSB best!!!!

ok larh tuh jek comment sye ...

wassalam..

Me!Me!Always! said...

best lah diorang berlima dapat masuk dlam blog kak ain!
Tkpe, sye akan berusaha utk capati tu jugak!

nisa said...

alangkah bestnya kalau apa yang kak ain cakap tu jadi kenyataan..;)

strawberry98chocolate said...

Kak Ain,cubalah buka blog saya!Alamatnya ialah http://strawberry98chocolate.blogspot.com.....Saya rasa kan kita patut buat bilik yang membolehkan pelajar melepaskan geram.Conteng je mana2 bahagian lepastu kita upah tukang cat utk cat semula bilik tu!?#Kak Ain dah tak nak buat lagi ke kelab mcm kelab teman tapi mesra tu?Saya teringin sgt nk masuk kelab tu!

http://strawberry98.blogspot.com said...

Kak Ain saya rasa kan kita patut buat bilik yang membolehkan pelajar melepaskan geram..Contoeng je mana2 bahagian dalam bilik tu.Lepastu,kita upuah tukang cat utk cat semula dinding yang telah jadi mangsa tu...Jgn lupa buka blog saya tau..Alamatnya ialah http://strawberry98chocolate.blogspot.com....Sampai sini jelah saya angan2 saya dgn Kak Ain!

Natasha Amer said...

salam kak ain....

Fuy00hh...
besar sungguh citacita mu wahai kak ain...
hahaha....
p xpe....
mungkin akan jd realiti...
insyaallah...
hihih
kak ain boleh wat skolah tu untuk semua lapisan umur ...
e.g.
7-17 je la...
wat bju...
lencana...
best2...
dpt bygkan..
cm istana agknya kalau kak ain nak bina...
hahahx...
anyway...
go go kak ain!!
usaha tangga kejayaan...
hahahaxxx...

Goo luck!!!
XP...
huhihi

-tirah- said...

hmm..ok gak idea k.ain.mata subject menjahit takde ker?he,he..

ellyza said...

Saya ain(s.m.k(p)raja zarina pelabuhan klang..(kalo kak ain ingt lg sy ade adik lg sorg yg putih2 name ain)hehhe.saje nk mengingatkn kak ain..sy pun setuju dengan cadangan kak Ain yang sangat best!!Wah, saya harap kak Ain jadi billionire satu hari nanti yerk!!!tp sy rase bile skolah tu btul2 ade sy dah x leh sekolah..ape kate sy jd P.K.HEM je..heheheh

ellyza said...

Saya ain(s.m.k(p)raja zarina pelabuhan klang..(kalo kak ain ingt lg sy ade adik lg sorg yg putih2 name ain)hehhe.saje nk mengingatkn kak ain..sy pun setuju dengan cadangan kak Ain yang sangat best!!Wah, saya harap kak Ain jadi billionire satu hari nanti yerk!!!tp sy rase bile skolah tu btul2 ade sy dah x leh sekolah..ape kate sy jd P.K.HEM je..heheheh

Batrisyia said...

Hai Kak Ain...

Bagusnya kalau ada sekolah camtu! X yah ambik UPSR, PMR dan SPM!! Huhu....Takde la tiap2 hari dok stress, tension, stress, tension! Berusaha Kak Ain!!! Jadi Billionaire!! Buat sekolah camtu! Boleh la saya masuk! Hehee...=D

Kantin sekolah tu pulak buat mcm Restoran Mewah Itali x pon Perancis! Maklumlah, nak jugak cuba merasa makanan mewah ni! Pastu, tiap2 kelas ada air-cond...=D..buku2 kat perpustakaan tu pulak, semuanya buku PTS!!!! =D

~ n i s a ~ said...

k. ain,
syer ader tnye cikgu syer tntg ni td d skolah....
cikgu syer tnye, kne ader aper2 pmbayaran ker ????
klu x, ckgu sye ok jer....

Hagumi Yamada said...

Assalamualaiku..
Kak Ain macam mana kalau saya ingin mendaftar sebagai pelajar sekolah sri bangsar?

Hagumi Yamada said...

Assalamualaikum Kak Ain.. ;)
Macam mana saya ingin mendaftar sebagai pelajar sekolah sri bangsar?

~The Cutebabes said...

Kak Ain..

kami dari 'The Cutebabes' di Sekolah Sri Bangsar ingin bertanya..

kenapa SSB tak boleh buka? Kami dah cuba banyak kali tapi tak boleh juga. Nanti mesti tulis 'Suspended Domain'..

Kak Ain boleh tak membalas soalan kami ni?

By the way Kak Ain, tolong hantar comment dekat blog kami ya.. kami ingin tahu apakah pendapat Kak Ain tentang blog kami. blog kami ialah.. http://thecutebabesofssb.blogspot.com/

oklah Kak Ain.. Sampai di sini sahaja..

Dari The Cutebabes..

P.S : siapa nak ganti The Wannababes dalam cheerleading tahun depan?

princess said...

helo sis ain,i just want 2 know wh0 will 'ganti'the wannababes at cheerleading next year???

princess said...

sis, ape kate sis?klau sis wat kantin 2 has many types of food?like western food?0or italy food?n then the studentz can co0k it?is't a brilliant idea???!

princess said...

sis, ape kate klau sis wat ary ko-ko?tentukanlah ary pe nk wat?ex:ary sabtu?
dkat ko-ko 2 de pelbgai unif0rm cam putri islm,tkrs,bombe,pengakap dll..
klab lak cam perpustakaan,pereka fesyen,masak dll..
sy hrp kak ain akn mempertimbangkan cdangan sy ni?=>
klau kak ain wat camne, sy gerenti mesti makin rmai lg org akn dftr kat ssb???mne taw?
lg pown klau kak ain wat camni kiteorg akn hapyyyyyy sesgt.........

LailaMaisarah said...

Salam Kak Ain,
Hepi betul sy ble bce Kak Ain ade cita2 yg mcm tu..
Hrp ape yg Kak Ain cita2 kn 2 tercapai! Sy akn slalu doa untuk Kak Ain.
Antara cdgn yg bernas lg padat (chewaah! =D) :

~ stiap plajar ade lokar sendiri. Lokar boleh plih nk buat wane ape pon.

~ stiap thun ade ANUGERAH PELAJAR PALING POPULAR (wah, bestnye! =P )

~ ade uniform yg cntek, untk girls, brunsurkn wane pink , purple n hitm n putih skali lah, boys plak, pkai kot..

~ ade beg sekolah yg dicipta khas untuk pelajar SSB.

~ ade komuniti sendiri n disediakan skali closet untk setiap komuniti.hehe. (tp cmne nk wt komuniti 2 ek?? =/ )

hmm, 2 je lah yg dpt dicerna oleh minda nie.hehe

Thanks Kak Ain, sbb bg pluang untuk ktorg semua bg pendpt dn sling btukar pendapat :)

Stu lg Kak Ain, sy hrp sgt Kak Ain boleh terbitkn novel yg tebal muka suratnya dan dlm tu memg byk plot suspen, tp dlm mse yg same pembace ttnye2 ape yg tjadi..Alah..mcm novel Impiana tu. cz 2 memg antare novel terBEST, terSYOK , yg pnah sy bce. ble bce jd addicted. stu hri pon leh hbs.
k, sy hrp sgt2..

Salam Sayang ntuk Kak Ain yg chubby =P,
~MAI~

Nadia Afrina said...

Hehe saya Harap Angan-angan kak ain't jadi kenyataan.Mesti best^^