28 April 2009

Nostalgia Kenangan: Gambar-Gambar Pesta Buku 2009

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pesta Buku Antarabangsa 2009 sudah melabuhkan tirainya. Sepanjang 10 hari Pesta Buku berlangsung, Kak Ain sentiasa cuba meluangkan masa ke PWTC.

Paling lama Kak Ain berada di PWTC bagi memenuhi sesi berjumpa pembaca adalah pada hari Ahad lepas. Kak Ain berada di gerai PTS tepat pukul 2.00 petang dan meminta diri makan tengahari pukul 5.00 petang.

Kak Ain sampai hilang suara bercakap-cakap dengan para pembaca semua. Keadaan bertambah sukar kerana suara Kak Ain sejak azali macam kartun. Kecil dan halus. 

Maka apabila Kak Ain mahu berkomunikasi dengan para pembaca, suara Kak Ain perlu mengatasi kebisingan para pengunjung yang penuh berhimpit macam sardin di gerai PTS, kekuatan sistem speaker gerai Hijjaz bersebelahan dan juga kenyaringan bunyi pengumuman demi pengumuman mempromosikan penulis-penulis yang datang.

Kak Ain mohon maaf sekiranya ada kekurangan dan kesilapan ketika melayan para pembaca semua. Sesungguhnya Kak Ain sangat gembira dapat berjumpa anda semua. Kak Ain juga jadi berkobar-kobar mahu terus menulis sebanyak mungkin, selagi ada permintaan di luar sana.

Okey, harap dapat jamu mata dengan gambar-gambar di bawah. Enjoy the pictures!

Bersama Ching Wei yang kecil molek orangnya dan ibunya yang jelita. Ching Wei juga sudah mendaftar menjadi pelajar Sri Bangsar. Yeay! TQ dear!

Ini satu-satunya gambar penuh AinMaisarah bersama dua pembaca bernama Alyia dan Syafiqah. Dua adik-beradik ini setia menunggu dari jam 2.00 petang hingga 5.00 petang. Terima kasih kerana sudi menemani Kak Ain ya!


Kak Ain bergambar bersama ibu dan anak yang seiras wajah mereka.



Ini gambar Kak Ain bersama pembaca bernama Iman. Comel! Nak peluk-peluk bawa balik! =D


Cik Adik berkaca mata ini juga pembaca buku AinMaisarah. TQ for coming dear!



Alaaa.... cantiknya tudung gaya Eqin yang dipakai oleh pembaca yang seorang ini! Kak Ain teringin sangat nak pakai tudung Eqin... tapi muka tak sesuwai! =(




Dua adik-beradik ini punya mata yang hampir sama dengan mata AinMaisarah. Orang selalu kata mata Kak Ain mata Panda. 


Bersama pembaca bertudung putih: Atikah
Bersama pembaca berbaju kadet: Ain yang comel! =D


Bersama pembaca cilik. Tak silap Kak Ain... umurnya baru 9 tahun! 


Bila pandang kamera, sila buka mata besar-besar. Jangan berkelip!


Bersama pembaca berambut perang semulajadi bernama Nik. Wah! Kak Ain sangat admire rambut adik yang seorang ini!


Kak Ain bergambar dengan Cik Adik Iman iaitu salah seorang pembaca terawal Aku Mahu Popular. Iman?? Kenapa tak perkenalkan diri awal-awal?? =(  Tak sempat nak sembang panjang-panjang.


Hmm... gambar banyak yang blur... Cik Abang susah nak stabilkan kamera kerana kawasan gerai PTS sangat terhad ruang kosongnya. Penuh sesak dengan pengunjung yang berjuta-juta lemon banyaknya!


Antara wajah-wajah pembaca buku AinMaisarah


Kak Ain mempromosikan buku terbaru iaitu buku ke-10 AinMaisarah bertajuk Buletin Sri Bangsar: Kini Berwajah Baru. Harapnya semua pembaca suka dengan siri terbaru ini ya!


Adik dan kakak, sama-sama jadi pembaca buku AinMaisarah


Ada juga yang belikan buku untuk anak saudara, adik sepupu dan anak jiran tetangga. Baguslah!


Sesi penerangan tentang buletin fizikal yang diberi percuma dengan setiap pembelian buku BSB. Sekiranya mahu membaca buletin online, sila klik www.buletinsribangsar.com

Soalan lazim yang Kak Ain akan tanya: Pernah masuk Rumah Pink AinMaisarah? 
Jangan lupa klik www.ainmaisarah.com ya!


Okey semua... setakat ini dahulu gambar yang dapat Kak Ain kongsikan bersama. Kak Ain sedang menunggu gambar yang diambil oleh pihak PTS pula.

Sekiranya ada pembaca yang mengambil gambar bersama dan mahu dipaparkan di sini, sila e-mel gambar tersebut kepada syaizul@meta-dome.com ya.

Salam Sayang,
AinMaisarah
p/s: Harapnya panjang umur... murah rezeki... diberi kesempatan... kita semua dapat berjumpa lagi di Pesta Buku Antarabangsa 2010 pula! Amin!


18 comments:

EyRaH said...

wah bestnya.....rugi x pi....bila buku ni ade di pasaran ek?

Fadhilah Rozley said...

salam kak ain!!

bila akak nak buka jualan secara online??
hari2 saya tunggu..
tak sabar nak dapatkan buku tersebut..
ketika pesta buku berlangsung,saya tidak dapat menghadiri nya..
harap sangat jualan itu di buka secepat mungkin.

thanks~~

mImAmI said...

Hish..
Seronoknya!
Kak Ain, saya dah tak sabar sangat nak baca buku BSB tu..
Jeles tengok kawan lain yang dah beli buku tu dekat PWTC!

dAyah said...

wah best nye
rugi tak pergi hari tu.
hurm...btw tak sabar nak baca your latest book. haha.

kak ain cepat la bukak jualan online tu. weeeeeee...

huda_cute98 said...

saya gi tapi saye punye gambar x ade..
it's ok!

asyiqin@ikin said...

kak aijn,bila nk bk pembelian secara online....hari2 sy tunggu...

pless cpat ckit buka pembelian secara online tuh...

~fAtihAh oRy~ said...

KAK AIN,
Nor Fazryn xamek gmbar ke mse ari SABTU mggu lpas tuh? ~
bestnye die dpat jumpe KAK AIN..
p/s: she's fren of mine

Ema said...

HUAA!!Sedih sangat sebab x leh pergi..Ayah call beritahu yg die kt PWTC..:(
Sedih sgt sbb xleh ikut ayah p KL mase 2..

aida nursheila said...

rugi !!!
tak datang :(

Hana_Fadz said...

kak ain...setiap 1 buku contohnye buku aku mahu Buli tu kan...kena tmbah 5 ringgit ke untuk pos laju??????saye nak beli sume2 buku tu...hahahhah...kak ain bkk lah cpt skit ye!...owh nie kakak saye tanye...dapat x buku ops pikat di aidilfitri sbb kakak beli buku REMAJA@PTSONE2008???????

MeZ said...

betul tu kak ain..
saya pun dah tak sabar nak beli terus dari kak ain..
cepat buka tau kak ain...

Sayang kak ain..

nurulbalqis said...

Balqis dah ada dua-dua button yang Kak Ain pakai tu ;)
Satu SB punya, satu lagi Aku Mahu ;)

Rose Harissa (NORA) said...

Assalamualaikum Ain...
Hari tu masa di booth PTS, ternampak Ain, ingin nak tegur tapi tak berkesempatan dan keadaan kalut.

Salam kenal dari kak rose. :)

p/s : kagum dengan kejayaan ain sebagai penulis. Semoga terus berjaya.

yanafia said...

kak ain da pandai lipat tudung!!!
wink*wink*wink!!

siti fatimah said...

wahh bestnyer!

kak ain, saya nk tanya sebenarnya cermin mata tu kak ain edit kat komputer ke? atau mmg kak ain pakai
nampak macam bukan betol jek

Hanah said...

slm kak ain . (:

best gila dpt jmpa kak ain . gmba yg kali kedua kta amik pkai phone hanah x jd :( . nvm . at least ada la jgk rupa gmbanya :)

hahahaa.

nyway kak ain . buku tu mg best . (:

kak ain comel ouh :D

~saia♥dia♥kamu~ said...

Salam Kak Ain....

thankz coz msukkan gmbr Iman dlm entry Kak AIn.....Thankz a lot....!

Nurul Fatin said...

WAH!BESTNYE!WAWA TAK LEH GI SEBAB RUMAH JAUH..KAT TANGKAK JOHOR.NAK TAHU TAK SAYE MEMANG MINAT LAGI KAK AIN DARI DARJAH 2!