07 April 2009

Sila Tolong AinMaisarah Memilih Cover Novel

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Buat tatapan pengunjung semua, ini adalah beberapa cadangan cover yang diterima dari ilustrator bagi novel ke-10 AinMaisarah.

Tajuknya adalah Buletin Sri Bangsar: Kini Berwajah Baru.

Buat pengetahuan, cover-cover ini belum muktamad. Masih dalam proses pembetulan dan penambahbaikan.

Kak Ain juga mahu meminta tolong para pembaca di sini memilih cover yang disukai. 

1) Desain A


2) Desain B


3) Desain C
Apa komen pengunjung semua? Mari-mari bantu Kak Ain memilih cover novel kali ini.

Salam Sayang,
AinMaisarah
p/s: Kak Ain sedang banyak kerja sampai berasap kepala =(

59 comments:

Aimi Nadhrah. said...

satu je komen saya:

GEMPAK!!
:D

fadilah ghazali said...

Salam Kak Ain :D

Cover ni boleh tahan, tapi tak berapa menarik.

Haha ada rupa macam Ira lahh :P

cupcake@riri said...

askm kak ain...cover ni kureng menariklah...(bagi saya)..sbb dia simple sngt..^_^ itu je komen saya..bye kak ain..LOVE U...

SaIbAh ;) said...

komen saya seakan sama sket2 laa dengan cupcake@riri turh...cover dye x cukup menarik laa....

syudJB said...

tiada bantahan :)

intan~soft cat~ said...

sebelum sy nk komen,sy nk minta maaf ngan k.ain sekiranya sy wat hati k.ain tersinggung....sbnrnya cover k.ain kurang sedikit menarik...tapi takpe....k.ain teruskan usaha yee....:)


salam sayang,
intan...

nurulbalqis said...

Lawa :)

Nadhirah said...

DesiGn C the paLing lawa.. :]

DJ Farahani said...

Salam Kak Ain ,

Saya pilih c.Oklah.Cantik apa.=D

Walaupun nampak kureng di mata orang lain,di mata Farah tetap cantik!

Cheers Kak Ain!

HuSnA-96@NaNA said...

Design C plg canteq..tp kaler background x mnarik...soryyy yerpp..

fadilah ghazali said...

Design C paling lawa :)

ojie said...

memang best untuk no 03

EzzAty96 said...
This comment has been removed by the author.
EzzAty96 said...
This comment has been removed by the author.
Hana_Fadz said...

kak ain same lah jwpn...THE ANSWER IS C

EzzAty96 said...

salam..
saya rse design c 2 lbh ok than yg lain.n saya x sbr nk bace bku 2.

~RaIn 'n' StAr~ said...

hye kak ain...

syg rse cover ni ok...trutama yg c tu...die menarik bgi sya...ok lh kak ain..bye...

nida nabila said...

hmm.......
rase nye desain C la paling ok...
mmg cantik.....
x sabar nak bce buku 2...
da terkobar-kobar ni....

hehe

NIDA =P

aQMa said...

Salam KakAin..

bagi saya semuanya ok & menarik..
tapi yang paling lawa saya rasa yang 'C' tu..
tu saje.. :D

farihah said...

Entahlah..

kenapa kureng lawa ya cover novel kali ini?

takpelah cover tak lawa.. isinya best jugak.. kan? kan? kan?

riha tak tau nak pilih yang mana satu...ikut majoriti jelah. ramai pilih A, riha ikut. ramai pilih desain lain pun riha ikut je asalkan novelnya cepat terbit.. go kak ain!! :)

Fazura Hazura said...

saya rasa semua tak cantik...

nurulbalqis said...

Kak Ain..
Balqis pilih C ;)

Hanika1510 said...

Desain C paling cantik Kak Ain!

Farah Khairil said...

Kak Ain,
Saye rse cover C lg cntik dri yg len..

Tu je komen saye..

+AIDA+ said...

Assalamualaikum...nampaknye saya seorang jek yang jwb B...BAGI SAYA ITULAH YANG PALING CUNLAH...sbb kak ain kan nak buat untuk kanak2 perempuan dan yang kecil2 so oklah kalu guna yang b sbb die agak manja2 gitu...hahaha...BUT THE MOST IMPORTANT IS THE BOOK MUST BE PRINTED FAST...HIKIKHIK.........anyway,smoga sukses dalam hidup ya...oh ye...terima kasih ya kak kerana kata mata saya ni tajam penglihatannya...hahaha...saya sebenarnye saje2 teka...betul plak...hullammak...cayalah gue...oklah,ttfn,tata for now!!!

Puteri Sagi said...

Sy suke design C..

aLyaLya =] said...

Simple =)
A is the best .
Tak berserabut, clean & clear .

Hidayah said...

eh,semua,..
menarik pe!
saya sokong cover c.nampak menarik! =p

atifa pink said...

Kak Ain cover-cover ni kurang menarik lah.

Tapi cover C 2 ok je.
=DD

Amaelia said...

Kak ain saya suka sangat yang d tu.
Cantikkk mimi

Amaelia said...

Kak ain saya suka sangat yang d tu.
Cantikkk mimi

ZaCkG fRiDzHa said...

design C lebih ceria..tapi saya prefer yang A...But, the colour... why is it so solemn? nampak pucat je...

Princess Madee said...

Saya rasa cover untuk kali ni boleh tahan lah.

PuSSy AfiQaH said...

hi kak ain,

cover novel kak ain ni x brape lawa la.tp pling sy sker design c la...but 4 ur own sake,kak ain cube lagi ye..
bye..


FYQA

QUEEN SYA don't know what 2 do said...

hye kak ain....
hmm, sy rse design C mcm ok la...
coz npk cam happening skit tp, serabut pn ade gak...
tp papepn ttp gak cute, hahhaha

ha kak ain, nnt kt dpt jmp kt PWTC...
yes...
i'm coming from penang ok, semata2 nk jumpa kak ain, my favour authorn bku baru2...
hahaha
klah kak ain, see ya!!!
bye....

naDJmi(shuffle) said...

Salam KaK aIn,

Cover tak brpe menarik la.
minta MAAF eh KaK,

naDJmi(shuffle) said...

kak ain buat diskaun sikit,

kt PWTC nnti saye dtg pakai duit sendiri,saye beli byk

MARSYA said...

emm..
assalmualaikum k. ain,..
bagi saya Desain A adalah antara yg menarik...
sbb nya,Desain A nmpk SIMPLE and x 'ter-over'..hehehe...

Sekian...
Marsya..

syarfa said...

kalo sye..pilih B.Itulah yg paling ok...

~ZaHiDah~ said...

bagi saya,dibandingkan dgn design lain,design c paling menarik tapi cover kali ini tak berapa cun lah..

Ayuni said...

Saya pilih B

EyRaH said...

salam kak ain....sy rase kn semua cover 2 x berapa menarik la kak ain.....x pi saye undi jugak....sy suka design c.....

whotherealmeLUVeaDi said...

salam Kak Ain~
saya undi Desain C
=)

Fatimahmasran said...

KAK AIN SAYA RASA......TAPI KAK AIN JGNLAH KECIK HATI SBAB BAGI SAYA SEMUA KURANG MENARIK!!

fatihah ory said...
This comment has been removed by the author.
{yAnA_cAdBuRy} said...

kak ain...
saya nak berterus trg,sbnarnya cover-cover tu tak berapa ceria dan tak berapa menarik

anyway teruskan usaha kak ain!!:)

PiNkY | alisa said...

C tu paling cantik!!!

MeZ DiaRy said...

saya suka yg c
kak an boleh x saya beli buku ke 10 dari kak ain..
saya x boleh pergi la gathering tu..
boleh la kak ain..
pleazzz!

Nuraqilah Izzati said...

saya rase yang
design A: Simple but menarik
design B: Simple n cool...
design C: Lawa n meriah!!!

So,saya choose C,,,

Nuraqilah Izzati said...

k.ain blew tak saya nak dapatkn buku ke10 k.ain..
saya x blh pergi gathering tuh...
hari tuh memg padat..saya harap..BOLEH...

chahchahfun.blogspot.com/ said...

kak ain,design c cantik!!

Shasha~Acha said...

kak ain, cover tu baik ubah,.. tak lawa...sori

khadijah said...

c!tapi tak berapa lawalah cover dia.kak ain baikilah balik.

P/S:JANGAN AMBIL HATI YA

P/S/S:TENTANG SIAPA NI?ORANG LAIN KE?

Nina said...

Hmm..
Cover ni mcm kurang menariklah Kak Ain
But..
saya percaya yang isi kandungannya mesti BEST!!

Nurfathiah said...

Hai Kak Ain, ni fatheeah, sy rase cover c plg gempaq, cuma warna biru byk sgt, apapun, sy ok je.....
Oh aka, luper pulak... Dulu, akak ada ckp yg akak x baper suker sgt tajuk buku AKU MAHU BERGAYA tu, jadi saya ader cadangan baru. Aper kata kalau akak tukar nama AKU MAHU BERGAYA pada nsms AKU MAHU VOGUE. Aacam, kalau akak x suker xpela, sy x kisah

asyiqin@ikin said...

kak ain cover die semue nyer x menarik langsung...tpi kak ain jgn lah ambil hati yek!!:-)
bleh x kalo kak ain wat cover lain ckit...syiqin tengok tulisan ngan background jerk die ubh...x brape menarik or x menark langsung lah kak ain....
kak ain bleh x kalo syiqin x pegi gathering tuh kak ain jual jerk bku tuh...plezz lah kak ain....
plezz.....

*psttt:tpi jual tuh murah-murah ckit.....
kak ain sori yek ....

kemuncup citra lestariXP said...

saya suka design c..
;D

Wan Maisarah said...

saya suka desaing b

~fAtihAh oRy~ said...

Suma ok2 jer
...... ;)
hehehe