05 September 2008

AinMaisarah ke Kuching, Sarawak

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pagi-pagi ni Kak Ain sibuk mengemas baju. Pukul 11.00 pagi nanti, Kak Ain bertolak ke Kuching, Sarawak. Merasa juga Kak Ain berbuka puasa pukul 6.40 petang! =D Heheh

InsyaAllah Kak Ain berada di Kuching sehingga hari Ahad. Jadi sekiranya Kak Ain tak sempat masukkan entri baru, harap semua pengunjung faham. Kak Ain akan masukkan gambar-gambar di Kuching buat tatapan semua apabila selamat pulang nanti.

Kepada semua pengunjung, jaga diri baik-baik. Jangan nakal-nakal. Kepada mereka yang akan menghadapi peperiksaan, selamat berjuang Kak Ain ucapkan.

Doakan Kak Ain selamat pergi dan balik! Amin!

Salam Sayang,
AinMaisarah
p/s: Kak Ain akan membekukan semua penghantaran dan pembelian buku. Kepada yang sudah membuat bayaran, InsyaAllah Kak Ain akan menghantar buku minggu hadapan, setelah balik dari Kuching. Jadi sabar menunggu ya!

18 comments:

zarifah binti osman said...

kak ain,,,saye org kuching,sarawak...kak ain jangan lupe gi kat mph spring kuching,sarawak...heheh...pastu kalau kak ain nak pegi bazaar ramadhan kat satok kuching ade...sane macam-macam ade

najwaamira said...

Kak Ain,

Sy akn jaga diri sebaik mungkin!Wish me luck 4 exam ya?

abby said...

amin..kak ain kat saner best sgat.. maser tu abby pgi tempat buet kek lapis sarawak..best.!

ALyA WoNdErS said...

Bestnya kan sebab kita bersahur kat Kuala Lumpur, then berbuka dekat Sarawak. Hehe (^_^)

Alya pun akan jaga diri elok-elok!
Salam Ramadhan,
Alya The Wonders

otaku gurl said...

wah..bestnya kak ain dapat pergi sarawak..saya naik kapal terbang pun tak pernah..huhu
mengenai buku tu..jangan risau,saya yakin semua peminat kak ain boleh tunggu..(saya pun..hehe)
semoga kak ain selamat pergi dan selamat pulang..nanti jangan lupa berkongsi pengalaman kak ain ya..

-siti nazirah-

nurul said...

assalamualaikum, ya kak ain..

selamat menjalani ibadah puasa di samping melancong ke sarawak! rindu saya pada kak ain dah berbakul-bakul dah. kak ain pula, macam mana?

di bulan puasa ni iaitu bulan penuh keberkatan, saya doakan kejayaan kak ain dan juga ahli-ahli teman tapi mesra yg lain.

salam Ramadhan,
Nurul

Anonymous said...

assalamualaikum,
buku ape yg kak ain nak tinggalkan??


salAM,
shaikha

Fitri Suraya bt.Kamal said...

Kak insyaallah saya doakan akak selamat pegi dan balik ;b amin....
amin....yarabbalalamin.....

Anonymous said...

Salam Kak Ain,

Kakak sepupu saya kerja kat sana.Dia kerja kat LHDN.Kak Ain duduk kat hotel mana.Saya pernah pergi sana.Best sangat.Paling best pergi kampung mini budaya sarawak.Masa gi sarawak saya tak dapat lawat muzium kucing.Sedih sangat.:(

Saya nak ucap selamat maju jaya kepada semua yang akan mengambil UPSR selasa ini (including me).

Saya doakakn Kak Ain selamat pergi dan selamat pulang ke Kuala Lumpur.

Salam daripada saya,
Irah aka Zafirah

AnGeL DeViLiA said...

Kak ain jaga diri baik-baik tau kat sana!!!

Sincerely,
Halimatus Saadiah

>>fara themacho<< said...

salam kakAinMaisarah,
semoga ceria selalu...

dalam entri kakAinMaisarah kali ini, saya ingin cerita sikit tentang Kuching, Sarawak. saya ni bukanlah org Kuching tapi, saya sangat terharu apabila ada orang yg hendak ke Kuching, Sarawak. saya ada satu cerita nak disampaikan kepada kakAinMaisarah. Ceritanya begini...

pada tanggal 6 haribulan februari 2008 iaitu malam Chinese New Year, saya juga keluarga saya telah ke Kuching, Sarawak untuk meraikan Chinese New Year di sana. untuk pengetahuan kakAinMaisarah, saya telah menaiki kapal terbang MAS boeing 747 dan saya menaiki BUSINESS CLASS...
saya begitu gembira apabila kawan saya(hurmmm budak lelaki,14tahun, saa anggap dia seperti abg saya sndiri), berkata saya secomel Kucing @ Sarawak. saya terlalu gembira kerana dia selalu memuji kecomelan saya(bangga cket) seperti kucin di Sarawak.
pada malam itu, saya sgt terharu kerana dia telah melamar saya untuk menjadi teman istimewanya. pada ketika itu, saya berada di Sarawak. begitu saya terharu sehinggakan tida sedar bahawa mata saya digenangi air mata seorang insan yg bernama Fara.
tambahan pula, pada hari itu adalah malam Chinese New Year, pasti sekali saya tidak akan melupakan peritiwa yg manis itu.
apabila saya bercerita kepada rakan2 saya, mereka sgt cemburu dgn saya. nak dijadikan cerita, sekarang ni mereka selalu memanggil saya 'budak comel macam kucing kat Sarawak'.
saya sgt gembira sampai tak tahu bagaimana mahu luahkan kepada kakAinMaisarah. jika kakAinMaisarah berada di tempat saya, pasti kakAinMaisarah terharu campur bangga campur gembira. maklumlah, hari yg paling bermakna ditambah dgn malam Chinese New Year di Kuching, Sarawak. lagipown mmg muka saya seperti anak cina. pasti sahaja sgt romantik. saya takkan lupa kenangan manis itu. 6hb februari 2008..tarikh yg sungguh bermakna buat seorang perempuan yg bernama Nur Fara Asyiqin.

yg sentisa Macho, Nur Fara Asyiqin

ainzz said...

salam kak ain,

wah!bestnye kak dpt pergi sarawak!!!
bestnye...bestnye...bestnye...
nnt kak ain kongsi lah gambar2 N video...
ain doakan kak ain selalu sukses N ain doakan kak ain selamat pergi N selamat pulang...bile kak ain dah balik tlg emailkan ain,buku yg ain nak beli tu ek...TQ...
kepada semua yg akn mengambil UPSR,wish U gud luck...

ala tomei said...

wah besh nyerr kk ain n jgn lp bls yerr



p/s bila nk bg benderr tu yerr

Shasha said...

bestnye dpt gi kuching... XD

FaRah said...

kak ain..
saya doakan kak ain selamat pergi dan balik ye!
doakan saye nak UPSR ni..takut sgt2
nnti poskanlah gambar2 ye di rumah pink ni!

fai619 said...

selamat pergi dan balik...
amin...
saya akan jaga diri bebaik..
bestnya dpt pegi sarawak..
dpt naik kpl terbang lgi..
lain kli kak ain anjurkanla percutian utk peminat2 kak ain..
hehe,gurau je..
slamat berbuka kul 6.40 ptg!!

fai619 said...

klu bleh bwk la ole2 utk sya!!!

Shasha said...

eh eh...
kak ain,
ape maksud kak ain yg kak ain akan bekukan semua pembayaran dgn pembelian buku tu? Sementara kak ain berada di Kuching ke atau pun bekukan terus?

p/s: minta maaf kalau shasha byk sangat bertanya... :)