10 June 2008

Senaraikan Novel Remaja PTS Anda.

Assalamualaikum semua,

Apa khabar? Kak Ain harapkan minggu ini menjadi minggu produktif untuk semua. Cuti sudah tamat. Persekolahan bermula kembali. Jadi semua mesti rajin-rajin belajar ya!

Haaa... nak tahu perkembangan terbaru Kak Ain minggu ini? Mmmhh, novel ke-8 Kak Ain masih belum siap, ada sikiiiiiiit sahaja lagi =D Heheheh. InsyaAllah, Jumaat ini Kak Ain mesti menyelesaikannya. Bagi novel kali ini, Kak Ain menulis lebih tebal dari biasa. Ini sebagai memenuhi permintaan ramai yang mahukan kepuasan membaca buku Kak Ain.

Selain sibuk menyiapkan novel, Kak Ain juga sentiasa memerhatikan perkembangan Rumah Pink ini. Kak Ain lihat pengunjung di sini masih belum mesra antara satu sama lain. Kak Ain tahu, memang susah nak memulakan bicara. Ini kerana kita semua berbeza pendapat. Berlainan lokasi. Pelbagai lapisan umur. Tambahan pula masing-masing tidak pernah bersua muka. Namun, ada satu persamaan pada semua pengunjung Rumah Pink ini. Persamaannya adalah: Kita semua pembaca buku-buku PTS.

Kak Ain merasakan adalah baik memulakan sesi ramah mesra dengan berbicara mengenai buku-buku PTS yang ada dalam koleksi peribadi anda. Jadi, hari ini Kak Ain ingin para pengunjung melakukan sedikit kerja internet [kerja sekolah dari sekolah, kerja rumah dari rumah, jadi Kak Ain gunakan istilah kerja internet sebab ianya datang dari internet]

Apa kerja internetnya?

Kak Ain mahu sesiapa sahaja yang membaca entri ini menyenaraikan semua buku-buku PTS yang sudah dimiliki [bukan buku yang dipinjam ye!] Hanya buku-buku PTSOne dan PTS Syok! boleh masuk senarai.

Ini contoh senarai koleksi buku PTSOne dan PTS SYOK! yang dimiliki oleh Kak Ain:

1) AKU MAHU POPULAR
2) AKU MAHU SAIZ S
3) AKU MAHU BULI
4) AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
5) IMPIANA
6) IMPIANA II
7) TAK BISA MEMILIHMU
8) REMAJA@PTSONE
9) DUNIA INI SEDERHANA KECIL
10) DEAR YAYAH 4

Yang memiliki buku di atas,
AinMaisarah

Itulah contoh senarai yang Kak Ain mahu semua pengunjung tuliskan di bahagian komen. Ingatan buat semua: SENARAIKAN NAMA BUKU SAHAJA, TIDAK PERLU NAMA PENGARANGNYA.

Tujuan menyenaraikan buku-buku ini bukanlah nak menunjuk-nunjuk. Tetapi ianya bagi berkongsi informasi agar selepas ini bolehlah diadakan perbincangan lanjutan sesama ahli Kelab Teman Tapi Mesra mengenai buku-buku yang telah dibaca. Bolehlah juga bertukar-tukar pendapat dan cerita.

Semoga dengan usaha ini, dapatlah mengeratkan lagi silaturrahim sesama pengunjung semua.

Yang memberi kerja internet,
Cikgu Jambul Kembang AinMaisarah

348 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 348 of 348
shuhada said...

salam kak ain,ni senarai buku2 yg saye ade...

aku mahu popular
aku mahu buli
aku mahu ke newyork
aku mahu ke newyork 2
impiana
impiana 2
tabik cikgu
sarah & bunga mawar
dua dunia
dunia jam 10
pelangi
melah melia
melah melia 2
melah melia 3
kembar terpilih 3
sekolah kampung
sekolah menengah
nur buat gemini
buletin sri bangsar
sayalah puteri raja

nije buku yg saye ade.

yg benar,shuhada

atyn bella blog said...

salam kakmain..
ini adalah buku pts yg saya telah beli..=)

=TEROWONG RAHSIA
=AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
=SERANGAN AMFISH
=ALONG HILANG
=MENGAPA AKU MASIH JADI PENGETUA
=REMAJA@PTS
=DUNIA SAINS AIMAN
=SEKOLAH KAMPUNG?
=SEKOLAH MENENGAH?
=APABILA BOLA MELANTUN
=UMAIRAH DAN KUDA PUTIH
=MELAH MELIA
=BAGAI SEJUTA
=DUA DUNIA
=G.I.M
=AKU MAHU KE NEW YORK 1
=AKU MAHU KE NEW YORK 2

RASANYER TU JELAH BUKU PTS SAYE..

SALAM ATYN BELLA

atyn bella blog said...

salam kakmain..
ini adalah buku pts yg saya telah beli..=)

=TEROWONG RAHSIA
=AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
=SERANGAN AMFISH
=ALONG HILANG
=MENGAPA AKU MASIH JADI PENGETUA
=REMAJA@PTS
=DUNIA SAINS AIMAN
=SEKOLAH KAMPUNG?
=SEKOLAH MENENGAH?
=APABILA BOLA MELANTUN
=UMAIRAH DAN KUDA PUTIH
=MELAH MELIA
=BAGAI SEJUTA
=DUA DUNIA
=G.I.M
=AKU MAHU KE NEW YORK 1
=AKU MAHU KE NEW YORK 2

RASANYER TU JELAH BUKU PTS SAYE..

SALAM ATYN BELLA

'Ainaa said...

Salam kak Ain, di bawah ini adalah senarai buku-buku pts yang saya miliki...

1 - Remaja@PTS
2 - Impiana 1
3 - Impiana 2
4 - Aku mahu saiz s
5 - Aku mahu buli
6 - Aku mahu ke New York 1
7 - Aku mahu ke New York 2
8 - Kini berwajah baru(BSB)
9 - Tak bisa memilihmu
10 - Aku mahu teman tapi mesra
11 - Aku mahu popular
12 - Tempat ke-2?
13 - Dear Yayah 1
14 - Dear Yayah 2
15 - Dear Yayah 3
16 - Dear Yayah 4
17 - Hai Suria!
18 - Sayalah puteri raja
19 - My Angel
20 - My Hero
21 - My Secret
22 - Sarah dan bunga mawar
23 - Sarah dan anting-anting
24 - Sarah dan kasut tumit tinggi
25 - Hampir kena tangkap(adam kecil)
26 - Lari dari rumah(adam kecil)
27 - Debaran buku biru(adam kecil)
28 - Dicakar hantu(adam kecil)
29 - Dua Dunia
30 - Dunia jam sepuluh(10)
31 - Taman botani harapan
32 - Homestay bayu
33 - Ros oktober
34 - Bayi botol kicap
35 - Janji anak yatim(J.A.Y.)
36 - Gemuk itu menarik(G.I.M.)
37 - Puteri Rimba

Jumlah buku yang saya miliki - 37!!!

Saya mula mengumpul sejak darjah 3...thn ni lahhh.... :P

Saya sudah hantar 10 keratan setem yg terdpt pada kulit buku terpilih terbitan PTS One Sdn. Bhd. bagi mendpt hadiah misteri, tapi....saya x dpt hadiah lagi...so, kak Ain boleh x bagi tahu d'kat pihak PTS One tentang hadiah misteri tersebut
???

peminat setia PTS One
sedia menunggu anda,

`Ainaa Sofia

Nur Farahin Zainal Abidin said...

salam kak ain,

1.Aku mahu ke New York 1
2.Aku mahu ke New York 2
3.Aku mahu buli
4.Tak bisa memilihmu
5.Saya sayang mama
6.Dua Dunia
7.Dunia jam 10

Ini saja buku yang baru saya kumpul tapi antara buka yang paling buka Aku mahu ke Nw York 1 dan 2....

Sorry klu ade buku yang bukan dari PTS

Nur Farahin Zainal Abidin said...

Salam kak ain ini buku yang saya miliki:

*Aku mahu ke New York 1
*Aku mahu ke New York 2
*Tak bisa memilihmu
*Saya sayang mama
*Dua dunia
*Dunia jam 10
*Aku mahu buli

Peminat Setia PTS,
Nur Farahin Zainal Abidin

mimi haziqah bte mohd hatta said...

salm kak ain ni novel yang saye kompol

$aku mahu teman tapi mesra
$aku mahu saiz s
$impiana
$impiana 2
$ adam dan hawa(alaf 21)
$selagi ada di(alaf 21)
$aku sungguh cinta (alaf 21)
$aku,dia dan coklat





aka sowie tau sbb campur dengan novel alaf 21. saye niew ske bace buke ete... buku akak yang tak de kat atas sebenarnya dah bce cme pinjam kat kwn tak sempat nk beli ok! kalo ade pertandingan menulis novel akak atar emel kat saye ye!





mimi_ika97@yaho.com

tofler said...

Hai kak ain!Saya berbangsa cina dan saya minat sangat buku-buku PTS..buku pertama yang pernah saya baca adalah Aku Mahu Saiz 'S' yang dipinjam dari sepupu saya.Sejak hari itu,saya mula mengumpul novel-novel PTS:
*Aku mahu ke New York 1&2
*Impiana
*Impiana 2
*Novel Comel Buaya Darat New York
*Biskut ajaib
*Garaj Aiman
*Si duyung comel
*Yong Tau Foo

Yang pernah dibaca:
*seperti yang disenaraikan di atas dan berikutnya yang di pinjam:
*Aku mahu saiz 's'
*Emilda
*Dia istimewa
*Melah Melia 1,2,3

salam sayang,
karr kei

Ayumi Yoshida said...

Cuma ade ni je..

1.Buletin Sri Bangsar: Kini Berwajah Baru
2.Dunia Baru
3.Sahabat Kole Kacang
4.Dunia Jam 10

Dari,

Nur Hazwani(Murid SSB)

Fatiha said...

salam kak ain,ini adlh senarai buku2 pts one yg saya miliki:-

*Dear Yayah
*Dear Yayah 2
*Sekolah kampung?
*Sekolah Menengah?
*Tabik Cikgu
*Sarah & Bunga mawar
*Dunia Sains Aiman 2
*dunia sains aiman raya
*Kembar Terpilih 2
*Kembar Terpilih 3
*Kembar TErpilih 4
*abang,adik & kasut
*aku mahu popular
*Adli di alam fantasi
*tawanan mimpi
*perang kucing
*Nur Buat gemini(first buku)
*aku
*aku mahu popular
*tempat ke2
*oren


saya x byk beli buku kak ain tapi saya dh baca semua buku yg kak ain tulis....ada byk lagi tp x ingat..

Lidiya said...

Hai kak ain...

Buku yang saya baca ni tak banyak sangat pun...

*Aku mahu popular
*Aku mahu saiz S
*Aku mahu Buli
*Aku mahu ke New York 1&2
*Aku mahu teman tapi mesra
*Dear Yayah 1
*Dear Yayah 2
*Dear Yayah 3
*Dear yayah 4
*Kembar terpilih
*Kembar terpilih jatuh hati
*Kembar Terpilih dalam bahaya
*Kembar Terpilih di ambang maut
*Sayalah Puteri Raja
*Hero Assyria
*Ros Oktober
*Melah Melia
*Melah Melia 2
*Melah Melia 3
*Hantu Silap Mata
*Abang,Adik dan kasut
*Sekolah kampung
*Sekolah Menengah
*Sarah dan kasut tumit tinggi
*Sarah dan anting-anting
*Sarak dan bunga mawar
*My angel
*My hero
*My secret
*Tabik cikgu
*G.I.M
*40 Lukisan Hati
*Dua dunia
*Dunia jam 10
*Elegi Tupai dan Sepet
*Tutuplah tubuhmu, ada yang melihat
*Impian Bintang
*Sahabat Kole Kacang Jiwa Pendekar
*Sahabat Kole Kacang Misteri Banglo Lama
*Janji Miftahul Raudhah
*Andai Aku Affrina
*Diari Aneesa
*Kotak Rahsia Ismah
*Matahara
*Matahara dan Geng Enggang
*Nur Buat Gemini
*Pelangi
*Garaj Aiman

Lidiya said...

Hai kak ain...

Buku yang saya baca ni tak banyak sangat pun...

*Aku mahu popular
*Aku mahu saiz S
*Aku mahu Buli
*Aku mahu ke New York 1&2
*Aku mahu teman tapi mesra
*Dear Yayah 1
*Dear Yayah 2
*Dear Yayah 3
*Dear yayah 4
*Kembar terpilih
*Kembar terpilih jatuh hati
*Kembar Terpilih dalam bahaya
*Kembar Terpilih di ambang maut
*Sayalah Puteri Raja
*Hero Assyria
*Ros Oktober
*Melah Melia
*Melah Melia 2
*Melah Melia 3
*Hantu Silap Mata
*Abang,Adik dan kasut
*Sekolah kampung
*Sekolah Menengah
*Sarah dan kasut tumit tinggi
*Sarah dan anting-anting
*Sarak dan bunga mawar
*My angel
*My hero
*My secret
*Tabik cikgu
*G.I.M
*40 Lukisan Hati
*Dua dunia
*Dunia jam 10
*Elegi Tupai dan Sepet
*Tutuplah tubuhmu, ada yang melihat
*Impian Bintang
*Sahabat Kole Kacang Jiwa Pendekar
*Sahabat Kole Kacang Misteri Banglo Lama
*Janji Miftahul Raudhah
*Andai Aku Affrina
*Diari Aneesa
*Kotak Rahsia Ismah
*Matahara
*Matahara dan Geng Enggang
*Nur Buat Gemini
*Pelangi
*Garaj Aiman

AqilahK said...

Salam kak ain, di bawah ini adalah senarai buku-buku pts yg saya miliki...

*Pelangi
*Aku Mahu Teman Tapi Mesra
*Impiana II
*BSB Berwajah Baru
*Aku Mahu Saiz 'S'
*Aku Mahu ke New York 1
*Aku Bukan Superstar
*Sarah dan Anting-anting
*Kembar Terpilih Di Ambang Maut
*Kembar Terpilih Dalam Bahaya

dikucar kacir said...

-Salam kak cute!!-

novel-novel sy ade byk sgt!!
Truly..sy minat kak ain..



-Aku mahu popular
-Aku mahu saiz s
-Aku mahu buli
-oren!
-dear yayah 2
-dear yayah 3
-dear yayah 4
-impiana 1
-impiana 2
-my secret
-sarah dan anting-anting
-Sarah dan kasut tumit tinggi
-melah melia 2
-kembar terpilih:
jatuh hati
dalam bahaya
di ambang maut
-Aku mahu teman tapi mesra
-untuk shampoo
-Aku mahu ke new york 1
-Aku mahu ke new york 2
-tabik cikgu
-biskut ajaib
-Nur buat gemini
-Sekolah menengah
-Siri Adam kecil
-puteri rimba
-remaja@ptsone
-Dua dunia
-abang,adik dan kasut
-my hero
-my angel
-nmatahara
-ros oktober
-cili padi
-sekolah kampung
-elegi tupai dan sepet
-dia istimewa
-sahabat kole kacang
-yong tau foo
-haura harry
-seungu lavender
-dunia ini sederhana kecil
-g.i.m
-j.a.y
-impian bintang
-bayi botol kicap
-daniel dan nome
-5443
-terlebih makan
-dunia baru


Lenguh tangan menaip..so..sy minat pts!!!!

chizah desu said...

Salam kak ain, nie buku pts yg sy ade.

-pelangi
-sarah&kasut tumit tinggi
-nur buat gemini
-dear yayah
-dear yayah 2
-dear yayah 3
-dear yayah 4
-sarah&anting²
-sarah&bunga mawar
-biskut ajaib
-aku mahu ke new york
-aku mahu ke new york 2
-bsb:kini berwajah baru
-remaja@ptsone2009
-mufin manja

pemilik buku dia atas:
Nurul Izzah

alia alisya said...

Salam kak ain ne senarai bku pts yg sye ada:-

#Yong Tau Foo
#Ini Suatu Cerita
#Impian Bintang
#Sejak Bila Kami Berkawan
#Rahsia Terbongkar
#Dunia Ini Sederhana Kecil
#Mengapa Aku MAsih Jadi Pengetua
#Siri Adam Kecil (Sungai Khayalan @ Konspirasi Doktor) FIRST BOOK
#Buletin Sri Bangsra...

saya hr kak ain dpt terbitkan buku impiana 3 dgn segera... kalau kak ain nak tahu sye dan kwn sye yg lain dh lme menantikan kemunculan buku tersebut...

Ema said...

Salam semue pembaca,bloggerz t'masuk kak ain..
Senarai semue buku pts yg saye miliki seperti berikut:

_Aku Mahu Teman Tapi Mesra
_Resepi kejayaan menjadi pelajar cemerlang
_menuju kejayaan A to Z
_Melah Melia 1
_Melah Melia 2
_Melah Melia 3
_Seungu Lavender
_Dear Yayah 1
_Dear yayah 2
_dear yayah 4
_remaja@ptsone 2008
_dunia sains aiman siri 2
_dunia sains aiman siri 4
_ini suatu cerita

sebenarnyer dah bnyk dh bace buku pts yg len..cume x boleh nk miliki.kalu boleh..
NAK SUMUE BUKU PTS!insya allah..saya akan menang hadiah utama

NOOR ADILAH said...

Salam kak Ain,ni adalah buku pts yang saya ada.....

1.legasi blok e kebangkitan kuasa
2.dear yayah 2
3.rahsia terbongkar
4.sakit gigi
5.terlebih makan
6.debaran buku biru
7.janji sahabat
8.gadis lolipop

tu je yang saya ada nnt kalau ada lagi saya ckp k...ni buat masa skrg dulu...nnt lama 2 banyak lah kan........

adeline said...
This comment has been removed by the author.
adeline said...

~aku mahu popular
~aku mahu saiz s
~aku mahu buli
~aku mahu ke new york
~aku mahu ke new york 2
~impiana
~impiana 2
~hai suria

yang memiliki buku di atas,
adlina

adeline said...
This comment has been removed by the author.
adeline said...

~aku mahu popular
~aku mahu saiz s
~aku mahu buli
~aku mahu ke new york 1
~aku mahu ke new york 2
~impiana
~impiana 2
~hai suria

adeline said...
This comment has been removed by the author.
duniasaya said...

helo kak ain..saya tak banyak buku pts one..tapi saya banyak baca buku pts one(buku pinjam)hehehe..senarai buku yang sya miliki ialah..

*my secret
*my angel
*my hero
*cinta laksa dan ubi
*dear yayah the diarie(buku yang paling saya sayang)
*seungu lavendar
*dua gemini
*sekolah menengah

itu jer lah yang saya ader..tapi saya banyak baca buku pts one(buku pinjam)such as

*sahabat kole kacang
*40 lukisan hati
*dear yayah
*dear yayah 2
*dear yayah 3
*dear yayah 4
*aku mahu teman tapi mesra
*azam farid
*aku mahu ke new york 2
*bagai sejuta
*remaja@ptsone
*pelangi
*daniel n'nome

bnyak lagi ah..tapi saya lupa..pada masa akan datang saya akan cuba ikuti novel baru kak ain..di pts one saya paling suka farihah iskandar..azam aiman..ain maisarah..

arief_svian said...

Assalamualaikum Kak Ain. Berikut adalah senarai buku-buku PTS yang saya ada:

1)AKU MAHU BULI
2)PERANG KUCING
3)PUTERI IKAN EMAS
4)DEWANGGA SAKTI
5)SINDROM VX
6)JIWA PENDEKAR
7)HORE, KITA MENANG !
8)OREN
9)ADLI DI ALAM FANTASI
10)PENGEMIS ITU IBUKU
11)TABIK CIKGU
12)3600 SAAT
13)SEKOLAH MENENGAH ?
14)HAI SURIA !
15)J.A.Y. JANJI ANAK YATIM
16)DEAR YAYAH
17)DEAR YAYAH 2
18)DEAR YAYAH 3
19)DEAR YAYAH 4
20)AKU MAHU KE NEW YORK 1
21)AKU MAHU KE NEW YORK 2
22)MELAH MELIA 1
23)MELAH MELIA 2
24)MELAH MELIA 3

Inilah sahaja buku yang saya ada. Saya dan adik saya merupakan peminat setia akak. kalau akak ada myspace, tolong add saya yerr kat www.myspace.com/arief_svian. Terima kasih dan bye bye.

Anis Diyana said...

Salam Kak Ain,inilah senarai buku-buku pts yg sy ade..

*Budak takraw
*Kad raya dari syurga(komik-m)
*Belajar santai..impak maksima
*motivasi alihan pelajar
*Remaja @PTS ONE 2008
*BSB-KINI BERWAJAH BARU
*Dunia Jam 10
*Warna Warni Si Puteri
*Sarah dan Senduk
*G.I.M
*Kotak Rahsia Ismah
*Homestay Bayu
*Pelangi Kasih
*Aku Mahu Buli
*Aku Mahu Teman Tapi Mesra
*Aku Mahu Ke New York 1
*Aku Mahu Ke New York 2
*Adam kecil-Dicakar hantu
*Impian Harlina
*Abang,adik dan kasut
*J.A.Y
*Penyiasat ekstrovert-Serangan amfish
*Penyiasat ekstrovert-lolongan misteri
*Penyiasat ekstrovert-Sesat di Bukit Fraser
*Penyiasat Ekstrovert-Terowong Misteri
*Aku Mahu Popular
*Sekolah Menengah
*Abang,adik dan ayam
*ImpianaI
*ImpianaII
*Bayi botol kicap
*Tekad Khalili
*Askar berjalan kaki
*Sekolah Kampung
*Danial dan Nome
*Adam Kecil-Lari dari rumah
*Adam Kecil-Debaran buku biru
*Pelangi
*Penyiasat ekstrovert-Kucing utusan
*Sesuci kasih ibu
*Oren
*Sahabat kole kacang
*Sahabat kole kacang-misteri banglo lama

Peminat setia PTS,
Anis Diyana

tengku siti nur amy said...

salam buat kak ain tersayang...ni adalah snrai novel sye..

1.aku mahu popular
2.aku mahu saiz s
3.aku mahu buli
4.impiana
5.impiana 2
6.aku mahu ke new york 1
7.aku mahu ke new york 2
8.buletin sri bangsar
9.ini suatu cerita
10.dear yayah
11.dear yayah 2
12.sekolah kampung?
13.sekolah menengah?
14.tempat pertama?
15.tempat ke2?
16.tabik cikgu
17.haura harry
18.kaki bola
19.remaja@pts one 2009
20.doa gadis baitulmaqdis
21.sekolah bakat
22.sahabat kole kacang
23.jiwa pendeker
24.misteri banglo lama
25.dunia semut(d.s.aiman)
26.mengapa aku jadi pengetua?
27.mengapa aku masih jadi penget
28.melah melia
29.melah melia 2
30.melah melia 3
31.abang.adik dan kasut
32.abang,adik dan ayam
33.pindah rumah
34.juara kg. badak berendam
35.sayang cikgu
36.janji puteri beradu
37.ibu,benarkah duyung itu ada?
38.sarah dan kasut tumit tinggi
39.sarah dan anting-anting
40.my angel
41.my hero
42.my secret
43.yong tau foo
44.garaj aiman
45.biskut ajaib
46.oren
47.g.i.m
48.j.a.y
49.aku bukan supestar
50.dua dunia
51.dunia jam 10
52.sejak bila kami berkawan?
53.bagai sejuta
54.pelangi
55.mufin manja
56.buli
57.dia istimewa
58.ros oktober
59.seungu lavender
60.bayi botol kicap
61.apabila bola melantun

shaza sahira said...

salam kak ain...ni snrai novel sye

1.aku mahu popular
2.aku mahu teman tp mesra
3.aku mahu buli
4.kini b`wajah baru(bsb)
5.impiana
6.impiana 2
7.aku mahu ke new york 1
8.aku mahu ke new york 2
9.tak bisa memilihmu
10.aku mahu saiz s
11.apabila bola melantun
12.bayi botol kicap
13.melah melia
14.melah melia 2
15.melah melia 3
16.pindah rumah
17.buli
18.juara kg. badak berendam
19.sayang cikgu
20.ponteng puasa
21.ros oktober
22.seungu lavender
23.tabik cikgu
24.ini suatu cerita
25.bagai sejuta
26.dear yayah
27.dear yayah 2
28.dear yayah 3
29.dear yayah 4
30.sarah&kasut tumit tinggi
31.sarah&anting-anting
32.sarah&bunga mawar
33.sarah&senduk
34.nur buat gemini
35.warna warni si pueri
36.kaki bola
37.my angel
38.my hero
39.my secret
40.remaja@pts one
41.harta itu aku punya
42.detektif bertudung hitam
43.yong tau foo
45.mengapa aku jadi pengetua?
46.mengapa aku msh jd pngetua?
47.dua dunia
48.dunia jam 10
49.g.i.m
50.j.a.y
51.pelangi
52.oren
53.impiana harlina
54.tempat pertama
55.tempat ke 2
56.sekolah kampung
57.sekolah menengah
58.doa untuk aku
59.3600 saat
60.haura harry
61.dia istimewa
62.sejak bila kami b`kawan
63.kembar terpilih
64.untuk syampoo
65.rahsia firdaus
66.ketua bilik LA 101
67.elegi tupai dan sepet
68.futsal
69.debaran buku biru(s.a.k.)
70.hampir kena tangkap(s.a.k.)
71.lari dari rumah(s.a.k)
72.biskut ajaib
73.abang,adik dan kasut
74.abang,adik dan ayam
75.kawan
76.
77.cinta laksa dan ubi
78.irfan
79.bergaduh dan menari
80.cili padi
81.sepasang mata itu

Mia said...

Salam Kak Ain, ini senarai buku PTS yang saya ada...

~Impiana 2 (ni yang paling best)
~Dear Yayah 2
~Dear Yayah 4
~100 Jam
~Dua Dunia
~Dunia Jam 10
~Dunia Sains Aiman: Harta Karun
~Dunia Sains Aiman: Cuti Sekolah
~Dunia Sains Aiman: Dunia Semut
~Matahara:Geng Enggang

Itu je koleksi saya. Harap saya dapat kumpulkan lagi buku-buku PTS hasil karya Kak Ain. Good luck! (sedang mencari Impiana 3)

Mia dari Kulim, Kedah.

Anut said...

Assalamualaikum...Di bawah ni ialah senarai buku-buku yg sy ada..

* My Angel
~ My Hero
~ My Secret
~ Aku mahu popular
~ Aku mahu saiz s
~ Aku mahu teman tapi mesra
~ Aku mahu ke new york 1 & 2
~ Dear Yayah 1.2.3.4
~ kembar terpilih
~ kembar terpilih:jatuh hati
~ kembar terpilih: dalam bahaya
~ kembar terpilih: di ambang maut
~ Elegi tupai dan sepet
~ Cinta Laksa & ubi
~ Dua Dunia
~ Dunia Jam 10
~ Oren
~ G.I.M
~

~ Dia Istimewa...
~ Haura Harry
~ Elegi Tupai dan Sepet
~ Kembara Hafiz:Dunia Baru
~ Kembara Hafiz:Rahsia Terbongkar
~ Kembara Hafiz:Janji Sahabat
~ Bagai Sejuta
~ Sekolah Kampung?
~ Sekolah Menengah?
~ Abang, Adik dan Kasut
~ Seungu Lavender
~ Cili Padi
~ Bayi Botol Kicap
~ Daniel dan Nome
~ Rahsia Firdaus
~ Bergaduh dan Menari
~ Pelangi ( First book )
~ Ros Oktober
~ Oren!
~ Siri Adam Kecil: Lari dari Rumah
~ Tabik Cikgu
~ Impian Bintang

syafiqah said...

salam kak ain..ni senarai buku2 ots yg sye kumpul sjak drjah3 lgi..

~AKU MAHU POPULAR
~AKU MAHU BULI
~AKU MAHU KE NEW YORK1&2
~ADAM KECIL DICAKAR HANTU
~ADAM KECIL LARI DARI RUMAH
~ADAM KECIL SUNGAI KHAYALAM
~SEKOLAH KAMPUNG
~DUNIA SAINS AIMAN
~SARAH DAN ANTING2
~SEKOLAH MENENGAH
~SI MANIS AMNI TABIB KACAK
~CILI PADI
~DIA ISTIMEWA

LolliPoP aDiLa said...

salam kak ain,sye pon bru je nak kumpul buku2 pts ni....buku2 yg sye ade....

-sarah dan senduk
-sejak bila kami berkawan

sye pon mmg minat sngt tpi sye bru nak kumpul buku2 pts ni....

fanatik buku pts.
-ADILA ADLIN-

LolliPoP aDiLa said...

salam kak ain,sye pon bru je nak kumpul buku2 pts ni....buku2 yg sye ade....

-sarah dan senduk
-sejak bila kami berkawan

sye pon mmg minat sngt tpi sye bru nak kumpul buku2 pts ni....

fanatik buku pts.
-ADILA ADLIN-

chizah desu said...

salam , kak ain .
buku pts yang saya ade adalah:

sarah dan kasut tumit tinggi
pelangi
sarah dan anting-anting
sarah dan senduk
sarah dan bunga mawar
dear yayah
dear yayah 2
dear yayah 3
dear yayah 4
dear yayah sejuknya eau claire
aku mahu ke new york 1
aku mahu ke new york 2
bsb : kini berwajah baru
remaja@ptsone 2009
tempat ke-2 ?
muffin manja
biskut ajaib
nur buat gemini

yg benar ,
Nurul Izzah

NOR SORAYA said...

salam kak ain ini adalah senarai buku saya!: *aku mahu popular *aku mahu saiz s *aku mahu buli *aku mahu teman tapi mesra *impiana 2 *dear yayah *dear yayah eau de claire *my angel *melah meliah 1,2,3,dan rombongan ke pulau pangkor *manik merah jambu *remaja @pts 2008&2009 *sarah dan senduk *adam kecil 1-11 *akulah puteri raja *ketua bilik LA 101 *dua dunia *dunia jam 10 *sejak bila kami berkawan? *homestay bayu *kerepek AF *mengejar matahari *hore,kita menang! *100 jam *new york 1 *new york2 *budak ladang *sekolah kampung? *sekolah menengah? *cincin delima raja *hai suria! *abang ,adik dan ayam *nur buat gemini *G.I.M *BULI *umairah &kuda putih *pengemis itu ibuku *sesat dalam cahaya *bayi botol kicap Ini adalah koleksi buku Pts saya &dan saya mula mengumpul sejak darjah 5.ketika di MPH di JUSCO IPOH,buku pertama saya adalah 'terlebih makan dari adam kecil'.Disebabkan gambarnya menarik saya terus mengambil&membayarnya.Dan didapati buku tersebut memang seronok dibaca&dari situlah saya membaca buku PTS.Saya duduk di Sitiawan tak ada jual buku PTS ,itu pun jarang di jumpa.paling dekat nak pergi dekat ipoh.

AdH said...

Assalamualaikum Kak Ain,

Idea yang menarik Kak Ain buat entri ini. Banyak betul adik-adik ini membaca. Kebanyakan koleksi buku mereka mempunyai buku yang sama :) Sebagai seorang guru juga, saya suka menggalakkan pelajar-pelajar membaca buku PTS.

Teringat masa kecil dahulu, mana ada banyak buku bahasa melayu. Beruntung anak-anak sekarang :)

Salam mesra --<@

Kiromie said...

Assalamualaikum kak ain..
dan juga selamat sejahtera kepada pungunjung di sini..

saya ni baru sahaja mula membeli buku terbitan pts one..jadi buku saya masih belum banyak lagi.yang saya ada cuma

A]gemuk itu menarik dan
B]sejak bila kami berkawan?

saya dapati buku ini amat menarik..

moga-moga saya dapat lagi mengumpulkan novel yang menarik ini dari terbitan ptsone dan ptssyok.

salam syg buatmu,
Nasuha..


sayangku untukmu

Pearl Love Chocolate Chip said...

Hye kak ain,slam kenalan..saya dri kuching..saya baru je mengumpul buku pts yng kak ain tuliz...tp ada juga bnyak yng saya kumpul..inilah senarai buku-buku yang saya kumpul..

*Aku mahu popular
*Aku mahu saiz S
*Aku mahu teman tapi mesra
*Aku mahu ke New York 2
*Tak bisa memilihmu

Itu saja buku yang saya kumpul kak..saya harap akan akn terjumpa buku-buku yang kak ain tulis okay ! tQ :)

sarah13thn said...

salam kak ain yg tersyg....
di bwh ni senarai buku yg sy ade :)

*aku mahu ke new york 1
*aku mahu ke new york 2
*kini berwajah baru

+ ini sajer yg sy ader +
= tp akak jgn runsing sbb sy akan tmbhkn koleksi buku itu =
sklh rendah sy famous ngan buku akak

sy mula mengumpul buku ni time drjh 6 :D :)

fieK rieY said...
This comment has been removed by the author.
ein said...

Salam kak ain , ini ialah senarai buku-buku pts yg saye ade...

~aku mahu popular(paling best!)
~aku mahu saiz s
~aku mahu teman tapi mesra
~aku mahu buli(baru bli!)
~BSB kini berwajah baru(juge baru bli!)
~cinta ubi dan laksa(first book)
~elegi tupai dan sepet(first book)
~abang , adik dan kasut
~dunia jam 10
~g.i.m



ini saje buku yg saye ade...sebenarnya banyak lagi buku yg saye da bace tp yg len tu pinjam...hehe!

saye suke gile buku2 tulisan Kak Ain!takde satu plot pon yg lari dr tajuk buku dan LANGSUNG tidak membosankan!

saye tgh cube menulis novel dgn berpandukan contoh2 tulisan Kak Ain tapi kene tunggu habis PMR dulu...


yang memiliki buku pts;
ain iliyana

ein said...

Salam kak ain , ini ialah senarai buku-buku pts yg saye ade...

~aku mahu popular(paling best!)
~aku mahu saiz s
~aku mahu teman tapi mesra
~aku mahu buli(baru bli!)
~BSB kini berwajah baru(juge baru bli!)
~cinta ubi dan laksa(first book)
~elegi tupai dan sepet(first book)
~abang , adik dan kasut
~dunia jam 10
~g.i.m



ini saje buku yg saye ade...sebenarnya banyak lagi buku yg saye da bace tp yg len tu pinjam...hehe!

saye suke gile buku2 tulisan Kak Ain!takde satu plot pon yg lari dr tajuk buku dan LANGSUNG tidak membosankan!

saye tgh cube menulis novel dgn berpandukan contoh2 tulisan Kak Ain tapi kene tunggu habis PMR dulu...


yang memiliki buku pts;
ain iliyana

Amni Adani said...

Salam kak ain,kat bawah tu ialah buku-buku pts yg saya miliki... :D

1.Aku mahu popular
2.Aku mahu buli
3.Aku mahu teman tapi mesra
4.Aku mahu superbibik
5.Aku mahu ke New York 1
6.Aku mahu ke New York 2
7.Impiana 3
8.Dear yayah sejuknya eau claire
9.Dear yayah 1
10.Dear yayah 2
11.Sarah dan senduk
12.Sarah dan anting-anting
13.Sarah dan kasut tumit tinggi
14.Sayalah puteri raja
15.Sayalah putera mahkota
16.Bahtera Nabi Nuh dan kisah-kisah lain

saya mula baca buku-buku ini semasa saya 8 tahun....

yg memiliki buku pts ini ialah,
AMNI ADANI... ;)(kak ain ingat tak saya? alah jumpa kan PWTC tu..)

qistina amalin bt anuar said...

salam kak ain.....ini adala senarai buku yang saya miliki...

impiana
impiana 2
aku mahu popoular
akulah puteri raja
harta itu aku punya
perang rumah sukan
manik merah jambu
tabik cikgu
aku mahu saiz s
sekolah menengah?
sarah dan anting-anting
sarah dan kasut tumit tinggi
dua dunia
aku mahu buli
impian bintang
my secret
my hero
my angle
dear yayah 1
dear yayah 2
dear yayah 3
dear yayah 4
kaki bola
untuk syampu
impian bintang
ros oktober
oren!
pelangi
aku mahu ke newyork 1
aku mahu ke newyork 2

rase 2 ntah aa...maybe ni jew kot.....kalo sebuah diari kehidupan....kiter ade dalam kehadiran sofiah...
ok bai-bai...
salam

qistina amalin bt anuar said...

salam kak ain.....ini adala senarai buku yang saya miliki...

impiana
impiana 2
aku mahu popoular
akulah puteri raja
harta itu aku punya
perang rumah sukan
manik merah jambu
tabik cikgu
aku mahu saiz s
sekolah menengah?
sarah dan anting-anting
sarah dan kasut tumit tinggi
dua dunia
aku mahu buli
impian bintang
my secret
my hero
my angle
dear yayah 1
dear yayah 2
dear yayah 3
dear yayah 4
kaki bola
untuk syampu
impian bintang
ros oktober
oren!
pelangi
aku mahu ke newyork 1
aku mahu ke newyork 2

rase 2 ntah aa...maybe ni jew kot.....kalo sebuah diari kehidupan....kiter ade dalam kehadiran sofiah...
ok bai-bai...
salam

sofeah nazir said...
This comment has been removed by the author.
wana said...

salam kak ain maisarah.......di bawah ini adalah senarai bku pts yg sya miliki..........

aku mahu popular
aku mahu saiz 's'
aku mahu buli
aku mahu teman tapi mesra
aku mahu ke new york 1
aku mahu ke new york 2
BSB kini berwajah baru
impiana 2
BSB perang rumah sukan
BSB juara rumah sukan
bayi botol kicap
budak span dan kem chimera
budak span dan kasut saraf
misteri banglo lama
tempat ke-2?
tempat pertama?
kaki bola
melah melia(rombongan ke pangkor)
kotak rahsia ismah
remaja@pts one 2009
sarah dan bunga mawar
sarah dan anting-anting
sarah dan senduk
ketua bilik la 101
dua dunia
dunia jam 10
dear yayah
dear yayah 2
dear yayah 3
dear yayah 4
dear yayah(sejuknya eau claire)
dear yayah the series
hai suria


p/s;SYE LARH BDAK PLNG LEWAT MENHANTAR KERJA INTERNET KPADA CIKGU AIN MAISARAH..HIHIHI

lia izyani said...

salam kak ain,snti buku pts yg sye ada...
*aku mahu popular
*aku mahu saiz s
*aku mahu buli
*aku mahu teman tapi mesra
*impiana
*impiana 2
*ini suatu cerita
*sarah & kasut tumit tinggi
*sarah & bunga mawar
*sarah & senduk
*sarah & anting-anting
*kini berwajah baru
*perang rumah sukan
*juara rumah sukan
*lolongan misteri
*sesat di bukit fraser
*terowong rahsia
*serangan amfish
*abang,adik dan kasut
*tukang gunting terbang
*kotak rahsia isma
*aku mahu ke new york 1
*aku mahu nem york 2
*harta itu aku punya
*gadis lolipop
*gadis burble gum
*dua dunia
*dunia jam 10

wiyah_blurbs said...

salam akak ain..
nie sume bku pts yg d'miliki..

-Aku mahu popular
-Aku mahu saiz s
-Yong tau foo
-Tabik cikgu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

wiyah_blurbs said...

salam kak ain..
nie sume novel pts yg d'miliki..

-aku mahu popular
-aku mahu saiz s
-yong tau foo
-tabik cikgu
-dear yayah 1,2,3,4
-dua dunia
-dunia jam 10
-aku mahu buli
-aku mahu ke new york 1,2
-abang,adik dan kasut
-gemuk itu menarik(my first book)
-janji puteri beradu
-40 lukisan hati
-melah melia
-elegi tupai dan sepet
-cinta laksa dan ubi
-dia istimewa
-my angel
-bagai sejuta
-impian bintang
-seungu lavender
-nur buat gemini
-impian harlina
-jejak kuasa alam
-kembar terpilih(sume)
-sarah & kasut tumit tinggi
-sarah & anting-anting

dan banyak lagi..
setakat nie shj..

-IEKAd3- said...

asssalamualaikum kak ain..
brikut adalah senarai buku PTS yg saye ade...
-aku mahu ke new york 1
-aku mahu ke new york 2
-impiana I
-impiana II
-impiana III
-sekolah kampung
-sekolah menengah
-si duyung comel (siri fantasi)
-aku mahu saiz S
-aku mahu buli
-aku mahu popular
-aku mahu teman tapi mesra
-my angel
-my hero
-my secret
-saya sayang mama
-saya sayang papa
-kaki bola
-g.i.m
-gemuk itu menarik

i2 je buku PTS yg saye ade..
kak ain..klu saye nk masowk kelab teman tapi mesra boley x ???

iLy said...

hYe kaK aiN,,,
niEy dYe sYe liStkN buKu2 pTs yG aDew dLm koLekSi sYe...

#100 jaM
#aKu bUkAn suPerStaR
#aKu maHu buLi
#aKu maHu kE nEw yOrk 1
#aKu maHu kE nEw yOrk 2
#aKu maHu pOpuLaR
#aKu maHu saIz S
#aKu maHu teMan taPi meSra
#aKu diA daN coKlaT
#aKu diA daN gLamOr
#aRmaNd dI siBer aTlanTis 1
#bSb: juAra ruMah suKan
#bSb: pEraNg ruMah suKaN
#bSb: kiNi beRwaJah baRu
#deAr yaYah
#deaR yayAh 2
#dEar yAyah 3
#deAr yaYah 4
#deAr yAyah: seJukNya eAu cLaiRe!
#duNia jAm 10
#gaDis loLipOp
#gaDis piaNo
#haRta iTu aKu puNya
#iMpiaNa
#imPianA II
#kiSah aiFan
#meLah meLia
#mElah mElia 2
#melAh meliA 3
#melaH mElia: roMbonGan kE panGkoR
#meNgapa aKu jaDi penGetUa
#meNgaPa aKu maSih jaDi peNgeTua
#raYyan vS naZnin: sEjaK biLa kaMi beRkawaN
#raYyan vS nazNin: seJak bIla kaMi sePakaT
#reMajA @ pTs oNe 2009
#reMaJa @ ptS onE 2010
#saRah daN anTinG-anTinG
#saRah daN buNga maWar
#saRah dAn kaSut tuMit tinGgi
#saRah dAn seNduK
#siRi uSahaWan ciLik
#siRi yOunG aiSyaH

nur dini said...

Salam kak ain,dibawah ini adalah senarai buku 2pts yang saya ada

Aku mahu teman tapi mesra
Projek diet ain maisara
Aku mahu saiz s
Aku mahu popular
Aku mahu superbibik
Akumahu buli
Aku mahu ke New York 1&2
Dua dunia
Juara rumah sukan
Perang rumah sukan
100 jam
Cuti sekolah
Buli
Pindah rumah
Summer camp
Saya lah puteri raja
Kotak rahsia ismah
Nur buat gemini
My Angel
My secret
Sarah & anting anting
Sarah &kasut tumit tinggi
Srah &bunga mawar
Melah melia 1,2&3 rombongan ke pangkor
Impiana 1&2
Mengapa aku masih jadi pengetua?
Dunia jam 10
Memasak itu mudah
Remaja @ pts one 2008 & 2009
Bayi botol kicap
Si duyung comel
Debaran buku biru
Bertarung dengan kerengga
Sakit gigi
Sungai khayalan
Konspirasi doktor
Terlebih makan

Saya mula mengumpul buku ini semasa saya masih berhingus lagi iaitu semasa saya berumur 6 thn &sekarang saya sudah berumur 9 thn.

m!SsLuNa said...

miera said,,,,
assalamualaikum kak ain,,,miera bru je blajar nk blajar buku pts nie,,sblum nie byk ke novel2 cinta,,,skrg dah mcm boring sbb kbyakan novel ada kaitan je,,kwn miera kta cba bca pts,,miera cuba baca tak bisa memilihmu dengan duit simpanan sendiri,,tak mkn sminggu sbb nk cuba pts punya novel,,mmg ternyata kata2 kawan miera tu mmg btul,,mira mula tertarik dan skrg dah mula kumpul novel pts,,,
>tak bisa memilihmu
>aku mahu saiz s
>aku mahu ke new york 1
>aku mahu ke new york 2

rasa2nya yang tu je yg sempat miera beli,,,yg lain pinjam dari kwn je,,,tak cukup duit bg pljar mcm miera nie nk beli novel,,,huhu,,,sbuk nk SPM,,byk buku pljaran la kak ain,,apa2 pown,,,miera skong pts,,,pts the best,,,

nor atiqah said...

Assalamualaikum Kak Ain,
buku PTS One dan PTS syok saya ialah:

=) Impiana I
=) Impiana II
=) Aku mahu buli
=) Si monster cilik
=) Melah Melia
=) Aku mahu superbibik

Rasanya itu jelah (masih dalam proses mengumpul!)
Yang memiliki buku diatas,
Nor Atiqah

pretty-pink said...

salam kak ain yang comeii...
di bawah ini adalah senarai buku2 pts yg sya ada..


*impiana
*impiana2
*buletin sri bangsar(kini berwajah baharu)
*buletin sri bangsar(perang rumah sukan)
*buletin sri bangsar(juara rumah sukan)
*aku mahu superbibik
*bergaduh & menari

ikutkan,banyak lagi novel pts one yg lain..
tpi itu yg sepupu sya punya..(pinjam!!!)



salam syang,
nur zulaikha

pretty-pink said...

salam kak ain yang comeii...
di bawah ini adalah senarai buku2 pts yg sya ada..


*impiana
*impiana2
*buletin sri bangsar(kini berwajah baharu)
*buletin sri bangsar(perang rumah sukan)
*buletin sri bangsar(juara rumah sukan)
*aku mahu superbibik
*bergaduh & menari

ikutkan,banyak lagi novel pts one yg lain..
tpi itu yg sepupu sya punya..(pinjam!!!)



salam syang,
nur zulaikha

dyan said...

senarai buku2 pts yang org & my sis ada...

*Aku mahu popular
*Aku mahu saiz S
*Aku mahu teman tapi mesra
*Aku mahu buli
*Aku mahu ke New York 1
*Aku mahu ke New York 2
*Impian Bintang
*Bagai Sejuta
*Dear Yayah 3
*Dear Yayah 4
*Sejuknya Eau Claire
*Dia Istimewa
*Cili Padi

buku pts yang dah dibaca banyak..pinjam kawan..pinjam library...

Nurul said...

salam kak ain...

*Puteri Ikan Emas
*Matahara
*Aku Mahu Teman Tapi Mesra
*Aku Mahu Ke Newyork 1
*Aku Mahu Ke Newyork 2
*Dear Yayah 2
*Dear Yayah 3
*Dear Yayah 4
*Dear Yayah:Sejuknya Eau Claire
*Dua Dunia
*Aku Mahu Saiz S
*Cerita Antara Kita
*Sepasang Mata Itu
*Abang,Adik dan Kasut
*Cinta Laksa Dan Ubi
*Bergaduh dan Menari
*Bagai Sejuta
*Nur Buat Gemini
*Kerepek AF
*Impian Bintang
*My Secret
*Elegi,Tupai dan Sepet
*Aku,Dia dan Coklat
*Yong Tau Foo
*Pengemis itu Ibuku
*Lompat Tikam Belalang Goreng
*Dunia Jam 10
*Aku Mahu Popular
*Puteri Kristal
*Miss Epal
*Dia ataupun Dia?

sye mula mengumpul novel sejak darjah 4...

fasya.... said...

salam kak ain,di bwah ny senarai buku PTS yg sy ade...

~Aku mahu popular
~Aku mahu saiz 'S'
~Aku mahu teman tapi mesra
~Impiana
~Aku mahu superbibik
~My angel
~My hero
~My secret
~Dear yayah 1
~Dear yayah 2
~Dear yayah 3
~Dear yayah 4
~Sejuknya Eau Claire!
~Aku mahu ke New York 1
~Aku mahu ke New York 2
~Bagai sejuta
~3600 saat
~G.I.M
~Ros Oktober
~Haura Harry
~Sekolah kampung?
~Sekolah menengah?
~'A' untuk...
~Snuggles si naga manja

sy mule kumpul buku PTS sjak darjah 4...

peminat setia PTS,
syasya

Siti Sarah Sophia said...

assalamulaikum kak ain
inilah adalah senarai buku saya:

1.aku mahu saiz s
2.aku mahu teman tapi mesra
3.kini berwajah baru
4.dear yayah the series
5.sayalah puteri raja
6.melah melia 1-4
7.sayalah putera mahkota
8.manik merah jambu
9.dunia jam 10
10.aku mahu ke new york 1-2
11.sarah dan kasut tumit tinggi
12.sarah dan anting-anting
13.sarah dan bunga mawar
14.sarah dan senduk

saya rasa ada lagi tapi saya lupalah kalau ada lagi saya sambung

salam kak ain!

nur amiera bt azlan said...

salam~~ini buku2 saia.byk ta?ngeeeee
my angle
my hero..
my secret.
my memory
gdis piano
sayalah puteri raja..
melah melia
melah melia 2
melah melia 3
melah melia rombongan ke pangkor
sejak bila kami berkawan
aku, dia dan coklat.
dia istimewa

kembar terpilih:jatuh hati
dalam bahaya
di ambang maut.
tak bisa memilihmu
aku mahu saiz s
aku mahu teman tapi mesra
aku mahu ke new york 1 dan 2
aku mahu buli
360 saat
BSB kini berwajah baru
ketua bilik LA101
cerita antara kita(fevret)
srah dan kasut tumit tinggi
sekolah menengah
gemok itu menarik(Gim)
tabik cikgu
impian bintang
dua dunia
nur buat gemini
warna warni si puteri.
O.T.A.I lawan jdi kawan
aku mahu superbibik
penyiasat ekstrovert(de 4 koleksi)

AnodCoco said...

Salam kak ain, ini adlh senarai buku2 pts saye:

# Aku mahu popular
# Aku mahu buli
# Aku mahu teman tapi mesra
# Aku mahu saiz s
# Impiana
# Impiana 2
# Kini berwajah baru
# Perang rumah sukan
# Juara rumah sukan
# Aku mahu superbibik
# Aku mahu ke new york 1
# Aku mahu ke new york 2
# Dear yayah
# Dear yayah 1
# Dear yayah 2
# Dear yayah 3
# Dear yayah 4
# Hai suria
# Mengapa aku jadi pengetua?
# Mengapa aku masih jadi pengetua 2
# Ini suatu cerita
# Yong tau foo
# Dia istimewa
# Sejak bila kami sepakat?
# Kembar terpilih
# Kembar terpilih : Jatuh hati
# Kembar terpilih : Dalam bahaya
# Budak psikik
# Budak psikik : Dendam hevignas
# Budak psikik :Dendam puteri aisya
# Sherlock Holmes : Wira kota
London
# Sherlock Holmes : Perunding
Detektif
pertama
# Impian Bintang
# Cerita antara kita
# Tabik cikgu
# Cili padi
# Ketua bilik LA 101
# Jejak kuasa alam
# Kaki bola
# Bagai sejuta

nadhirah said...

assalamualaikum kak ain..berikut merupakan senarai buku ptsone yg saya miliki sekarang...

~aku mahu popular
~aku mahu buli
~aku mahu saiz s
~aku mahu teman tapi mesra
~impiana 1-2
~yong tau foo
~tabik cikgu
~kembara hafiz:dunia baru
~melah melia 1-3
~dear yayah 1-4
~pelangi
~oren!
luv ptsone book forever..

~nadhirah~

Bella Namiko said...

Salam kak ain, di bawah ini senarai buku2 PTS yg sy miliki :

*Sarah dan bunga mawar
*Sarah dan senduk
*sarah dan anting-anting
*Aku mahu superbibik
*Janji anak yatim
*Melah Melia
*Melah Melia 2
*Melah Melia 3
*Melah Melia Rombongan Ke Pangkor
*Dua Dunia
*Dunia jam 10
*Dunia sains aiman
*Bilik LA 101

sy mula baca novel nie sjak ibu saudara sy belikan nvel prtama iaitu Sarah dan bunga mawar masa tu sy drjh 3...

yg memiliki buku PTS,
nabilah

zawani said...

salam kak ain,saya meminati buku novel pts one sejak saya darjah 4...saya mempunyai 2 buku novel pts one iaitu
1.kelab gadis ayu
2.sara dan duit raya

saya juga berhasrat ingin memiliki buku pts one banyak-banyak...harap-harap kak ain dapat baca komen saya ini

r.nadzifah_goldbubble said...

Salam kak ain,
D bawah ialah senarai buku2 pts yg saye miliki...:)

-Dua Dunia
-Aku Mahu Saiz S
-Imiana
-Impiana II
-Tabik Cikgu
-Impian Bintang
-Aku Mahu Teman Tapi Mesra
-My Angel
-Aku Mahu Popular
-Aku Mahu Buli
-Dear Yayah
-Sarah dan Senduk Ajaib

nina_izati said...

salam,kak ain..!!!kat bawah nih snarai bku yg sye ade yg skian lma nye brade dlm almari khas untuk novel..agknya dari 2008 sya mule mngumpul novel remaja keluaran PTS..
= mufin manja
= sarah dan kasut tumit tinggi
= sarah dan anting-anting
= sarah dan bunga mawar
= sarah dan senduk
= sarah dan duit raya
= kembar terpilih
= jatuh cinta(siri kembar terpilih)
= dalam bahaya (siri kembar terpilih)
= di ambang maut (siri kembar terpilih)
= impiana I
= impiana II
= impina rahsia terbongkar
= impiana finale
= seperti keju dan coklat
= 3600 saat
= abang adik dan kasut
= abang adik dan ayam
= aku dia dan coklat
= aku dia dan gosip
= aku dia dan glamor
= akukah cinderella itu?
= O.T.A.I lawan jadi kawan
= O.T.A.I tunjuk bakat
= gadis lolipop
= gadis bubble gum
= aku mahu popular
= aku mahu sais S
= aku mahu buli
= aku mahu teman tapi mesra
= aku mahu ke new york 1
= aku mahu ke new york 2
= aku mahu superbibik
= sejak bila kami berkawan
= sejak bila kami bersepakat

itu je yg sye ade stakat ini...
kalau kak ain nak tau
sye brsama 4 org kawan sye mmpunyai hobi yg sme iaitu mmbca novel remaja keluaran PTS..!!!
kami btukar tukar bku apabila ada slh seorng dri kmi yg mmbli nvel remaja PTS..bkn stakat mmbli,boleh dkatakn mmbrong stu rak novel..hahaha..(^_^)
smpai pnat mmbce..ta smpt na bca yg sendiri punya..asyik bca yg org lain punya..

:mikaomei: said...

salam kak ini senarai buku-buku PTS yang saya pernah baca dan yang saya ada.


-projek diet
-aku mahu popular
-aku mahu saiz s
-tak bisa memilihmu
-aku mahu temen tapi mesra
-remaja@PTSONE
-aku mahu
-sarah dan kasut tumit tinggi
-sarah dan anting-anting
-my angle
-my memory
-my hero
-my secret
-aku mahu ke new york 1
-aku mahu ke new york 2
-aku dia dan coklat
-sekolah kampung
-sahabat kole kacang
-dear yayah 1
-dear yayah 2
-dear yayah 3
-dear yayah 4
-kelab gadis ayu
-kini berwajah baru
-hantu lagenda
-istana tinggal
-ketua bilik LA101
-semanis tart eri
-S untuk...
-A untuk...

saya rasa ini saja yang saya pernah baca dan ada. banyak dah hilang.
huhu.

Izzah Nadea said...

Assalamualaikum kak Ain .. Ini adalah senarai buku yang saya miliki :-

1.Impiana
2.Impiana II
3.Impiana Finale
4.Impiana Rahsia Terbongkar
5.Sarah dan Anting-anting
6.Pindah Rumah
7.Buli
8.Sejak bila kami sepakat ?
9.Remaja PTS One
10.Budi si debab
11.Gadis Lolipop
12.Aku mahu ke New York 2
13.Kami Hero
14.Aku mahu popular
15.Aku mahu saiz S
16.Aku , Dia dan gosip
17.Sejak bila kami berkawan
18.Sekolah Menengah
19.Sarah dan senduk
20.Tempat Pertama
21.Tempat kedua
22.Lari dari rumah
23.Sekolah kampung ?
24.Sahabat kole kacang
25.Hai kitti
26.Coklat ataupun Strawberi
27.Aku mahu super bibik
28.Siapa lebih popular
29.Aku mahu buli
30.DTM : Telefon berhantu dan serangan kupu-kupu

::Kebanyakan buku saya sudah hilang .. hu3

najah123 said...

salam kak ain,ini senarai bukunya.


-aku mahu saiz s
-aku mahu teman tapi mesra
-aku mahu ke new york 1
-aku mahu buli
-impiana
-impiana 2
-aku mahu teman tapi mesra
-abang,adik dan kasut
-elegi tupai dan sepet
-dear yayah
-dear yayah 2
-dear yayah 3
-dear yayah 4
-dear yayah eau claire
-umairah dan kuda putih
-pts kids gaun merah jambu
-pts kids riang ria persahabatan
-pts kids damia dan kawan-kawan ajaib
-projek diet


ada 20 semua nye....

najah123 said...

sekolah kampung
skali...

Cik Epal said...

Assalamualaik0m kak Ain . Saya hanya ada 15 buah b0ok PTS One . Di bawah ini adalah senarai2 b0ok PTS One:-
* Miss Epal
* Homestay Bayu
* Nasi Lemak Bonda
* Biskut Ajaib
* Muffin Manja
* Impiana Finale
* Gila-Gila PSP
* Terima Kasih Cikgu
* Puteri Damia
* Dear YAYAH 3
* Sahabat Kole Kacang
* Dunia Baru
* O.T.A.I Tunjuk Bakat
* Tukang Gunting Terbang
* Garaj Aiman
-SYAFIQAH-

Wasamie Strawberry said...

Salam kak ain , di bawah ini adalah senarai buku-buku PTS yg SARAH miliki ...

# Aku mahu popular
# Aku mahu buli
# Aku mahu saiz S
# Aku mahu teman tapi mesra
# Impiana
# Impiana 2
# Yong Tau Foo
# Dear Yayah 1
# Dear Yayah 2
# Dear Yayah 3
# Dear Yayah 4
# Sarah dan Bunga Mawar
# Sarah dan Senduk
# Sarah dan Kasut Tumit Tinggi
# Sarah dan Anting-anting
# Remaja @ PTS One
# Tak Bisa Memilihmu
# Sekolah Menengah
# Abang , adik dan kasut
# Untuk Syampu
# Cinta Laksa dan Ubi

fxcreate said...

hi,kak ain! ini buku yg saya ade.. ~aku mahu new york 1 ~aku mahu popular ~sarah dan duit raya ~remaja@ptsone 2010 ~dunia jam 10 ~kotak rahsia ismah ~diari si ratu air mata tu jer kak ain...

alangariffadib said...

sye bru bli impiana n aq mahu teman tapi mesra..
bru nk start follow bku pts..
=D
hee~

nurizuanni said...

salam kk ain ini snrai bku pts yg sya ada...........sarah dan anting-anting ,dua dunia ,aku,dia dan glamor,siapa lebih popular

Fatien Aira said...

salam kak ain,
ini adalah senarai buku pts sye.

1)Aku mahu sais s
2)Aku mahu buli
3)Aku mahu ke new york 1
4)Aku mahu ke new york 2
5)Kisah aifan
6)Melah melia 2
7)Melah melia 3
8)Daisy & Bunga
9)Sepasang kasut untuk sahabat
10)Aku,dia & glamour
11)GIM(gemuk itu menarik)
12)Siapa lebih popular?
13)Homestay bayu

sye mula membeli buku pts sejak darjah 5.

yang memiliki buku pts tersebut,
fatin

Nur Taqiyya said...

salam kak ain,di bawah ini adalah senarai buku pts yang saya miliki..tapi sikit saja...
*Aku mahu ke New york 1
*Aku mahu ke New york 2
*Aku mahu Popular
*Aku mahu Superbibik
*Sarah dan kasut tumit tinggi
*Juara kampung badak berendam
*Ikan tawar untuk lego
*kembar terpilih 4

Itu sahaja kot banyak lagi..hehehe

sekarang tengah cari Impiana 1&2

Fieqa Afieqa said...

wah. best lah cerita kaq ain. fiqa kagum dengan karya akak. fiqa baru dpt bace novel Aku mahu saiz S. hurm.
fiqa memerlukan 5 jam sahaja untuk menghabiskan baca novel tuh. fiqa pinjam dari library sekolah. harap lepas ni fiqa dapat baca lagi hasil karya akak ain.

Fieqa Afieqa said...

wah. best lah cerita kaq ain. fiqa kagum dengan karya akak. fiqa baru dpt bace novel Aku mahu saiz S. hurm.
fiqa memerlukan 5 jam sahaja untuk menghabiskan baca novel tuh. fiqa pinjam dari library sekolah. harap lepas ni fiqa dapat baca lagi hasil karya akak ain.

Insyirah said...

Assalamualaikum Kak Ain
Jujur saya katakan saya bknlah seorang yg berada yg mampu memiliki semua koleksi novel Kak Ain mahupun Pts..Kalau Kak Ain nak tau mula-mula saya minat baca buku Kak Ain masa saya jumpa buku AKU MAHU BULI kat sekolah saya.
Start dari tu saya mula kumpulkan buku2 hasil karya KAk Ain

Antara senarai buku yg saya ada

+AKU MAHU POPULAR
+AKU MAHU SAIZ S
+AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
+AKU MAHU KE NEW YORK 1
+AKU MAHU KE NEW YORK 2

HMM NI SAHAJA KOLEKSI YANG SAYA ADA..MEMANDANGKAN SAYA TAK MAMPU NAK MEMILIKI KESEMUANYA SEPERTI PEMINAT SETIA KAK AAIN YANG LAIN
TAPI KAK AIN SAYA SENTIASA CARI PELUANG UNTUK BACA SETIAP KELUARAN BUKU TERBARU KAK AIN
SEBAGAI CONTOH SAYA DAH BACA KESEMUA BUKU IMPIAN DARI SIRI PERTAMA HINGGA YANG KETIGA

TERIMA KASIH KAK AIN KERANA MEMBACA KOMEN SAYA.
-YANG BENAR-
INSYIRAH

FaTiMah aZ-zArAh said...

Salam Kak ain..Di bwah ni adelah senarai bku pts yg sya miliki..
-Episod Pengenalan
-Junior V.S Senior
-Siapa Lebih Popular?
-Sayang Mama
-Sayang Papa
-Selamat Hari Raya The Silver
-Hai Kitti
-Impiana-Misteri Terbongkar
-Impiana Finale
-Aku Mahu Superibik
-Dear Yayah The Comic 1
-Mengapa Aku Jadi Pengetua?
-8+1
-Sarah dan Bunga Mawar
-Aku Mahu Popular
-Shah Shahirah
-Imejku,Gayaku
-Suria Vs Kaca Mata
-Projek Fesyen
-Adam Kecil
-Aku Mahu Ain Maisarah
Yang Memiliki Bku diats..

mirza said...

mirza nadhira
salam.kak ain,di bawah ni adlh snarai bku pts yg sya da...
*Aku Mahu Buli
*Aku Mahu Ke New York
*Impiana
*Aku Mahu Fesyen
*Projek Diet Ain Maisarah
*Cinderellah VS Rapunzellah
*Aku Mahu Super Bibik
*Juara Rumah Sukan
*Kini Berwajah Baru
*Novel Comel-Penubuhan The Wannababes

akak ain sya mngumpul bku kai ain msa drjh 4
salam syang sya kpda kak ain..:)

PeekaHyung said...

Assalamualaikum , Kak Ain

Ini adalah senarai buku-buku PTS yang saya miliki

1.Aku Mahu Popular
2.Aku Mahu Super Bibik
3.Aku Mahu Teman Tapi Mesra
4.Aku Mahu Buli
5.Buletin Sri Bangsar : Kini Berwajah Baru
6.Buletin Sri Bangsra : Perang Rumah Sukan
7.Buletin Sri Bangsar : Juara Rumah Sukan
8.Dongeng Sri Bangsar : Cinderellah VS Rapunzellah
9.Dear Yayah 1
10.Dear Yayah 2
11.Dear Yayah 3
12.Dear Yayah 4
13.Dear Yayah 5 : Sejuknya Eau Claire
14.Mengapa Aku Masih Jadi Pengetua
15.Mengapa Aku Rela Jadi Pengetua
16.Hai Suria!
17.Melah Melia
18.Abang Adik dan Ayam
19.My Hero
20.My Memory

Saya mengumpul semua buku in sejak tahun lepas (2010) , semasa saya di darjah 4

Yang memiliki buku di atas ,
Nurul Syafiqah

musfirah mustafa said...

assalamualaikum kak ain,sya akan senaraikan buku2 ptsone yg sya miliki:
-AKU MAHU POPULAR
-AKU MAHU BULI
-AKU MAHU SAIZ S
-AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
-TAK BISA MEMILIHMU
-AKU MAHU SUPERBIBIK
-IMPIANA
-IMPIANA 2
-IMPIANA 3
-IMPIANA 4
-YONG TAU FOO
-DEAR YAYAH
-DEAR YAYAH 2
-DEAR YAYAH 3
-DEAR YAYAH 4
-MY HERO
-MY SECRET
-SIAPA LAGI POPULAR?
-AKULAH PUTERI RAJA
-AKUKAH CINDERELLA ITU?
-PENGKHIANAT MASJID
-PENYIASAT TUDUNG HITAM
-SARAH DAN KASUT TUMIT TINGGI
-SARAH DAN DUIT RAYA
-SARAH DAN ANTING-ANTING
-SARAH DAN SENDUK
-SARAH DAN BUNGA MAWAR
-SAYANG MAMA
-SAYANG PAPA
-SEKOLAH AGAMA?
-TEMPAT PERTAMA?
-TEMPAT KEDUA?
-AKU MAHU KE NEW YORK
-AKU MAHU KE NEW YORK 2
-RIANG RIA PERSAHABATAN
-GAUN MERAH JAMBU
-MELAH MELIA 2
-MELAH MELIA 3
BUKU2 INI SYA MILIKI SEJAK SYA TAHUN 2.SEMUANYA 40 BUAH BUKU.ASSALAMUALAKUM...............
YANG MEMILIKI BUKU2 INI,
musfirah.

adilah said...
This comment has been removed by the author.
adilah said...

Salam..
cikgu ain maisarah...
ini adalah senarai buku pts yg sy miliki..........

*Aku Mahu Popular
*Aku Mahu Saiz S
*Aku Mahu Buli
*Aku Mahu ke New York 1
*Aku Mahu ke New York 2
*Aku Mahu Teman Tapi Mesra
*Impiana 1
*Impiana 2
*Impiana Misteri Terbongkar
*Impiana Finale
*dear yayah 1
*dear yayah 2
*dear yayah 3
*dear yayah 4
*Sarah dan Kasut Tumit Tinggi
*Sarah dan Bunga Mawar
*Sarah dan Anting-Anting
*kembar terpilih
*kembar terpilih:dalam bahaya
*kembar terpilih:jatuh hati
*kembar terpilih:di ambang maut
*melah melia
*melah melia 2
*melah melia 3
*dear yayah
*dear yayah2
*dear yayah 3
*dear yayah 4
*penyiasat estrovert-terowong rahsia
*penyiasat estrovert-sesat di bukit fraser
*Penyiasat estrovert-ufo
*Adam Kecil:Debaran buku biru
*Adam Kecil:Lari dari rumah
*Adam Kecil:Sakit gigi
*Adam Kecil:Bertarung dengan kerengga
*Adam Kecil:Sedapnya
*Gemuk itu menarik
*Pelangi kasih
*Mengapa aku jadi pengetua
*Sekolah Kampung
*Sekolah Menengah
*Sahabat kole kacang
*Ros Oktober
*Sepasang Mata Itu
*Kembara Hafiz-Dunia Baru
*Kembara Hafiz-Rahsia Terbongkar
*Kembara Hafiz-Janji Sahabat
*Kembara Hafiz-Hafiz ke Sabah
*Haura Harry
*Remaja@ptsone 2007-2008
*Dua dunia

sy teringin nk jd penulis berbakat mcm cikgu ain maisarah..
hrp cikgu ain boleh bg tipsx2 nk jd penulis yg hebat mcm cikgu ain!!

adilah said...

salam..
cikgu ain maisarah..
ini adalah senarai buku pts yg sy miliki..

-aku mahu popular
-aku mahu saiz s
-aku mahu teman tapi mesra
-aku mahu buli
-impiana 1
-impiana II
-impiana misteri terbongkar
-impiana finale
-dear yayah 1
-dear yayah 3
-dear yayah 4
-melah melia
-melah melia 2
-pengembaraan suzaimi
-jejak kuasa alam
-sekolah kampung
-sekolah menengah
-impian bintang
-istana tinggalan
-pelangi
-dua dunia
-tabik cikgu
-sarah dan kasut tumit tinggi
-sarah dan anting-anting
-remaja @ptsone
-tupai dan sepet
-kerepek af
-untuk shampoo
-oren
-bayi botol kicap
-adam kecil:debaran buku biru
-adam keci:dicakar hantu
-pengembaraan hafiz:dunia baru
-pengembaraan hafiz:rahsia terbongkar
-hero assyria

semua buku karya cikgu ain maisarah...semua sy ada...
peminat setia cikgu larr katakan..

sy hrp cikgu ain maisarah boleh beri bimbingan utk sy menjadi penulis yg hebat..mcm cikgu ain maisarah...

Nurul Nabihah MN said...

~ HERO REBUT POPULAR
~ DIARI SUPER 3G
~ SEKOLAH KAMPUNG
~ SEKOLAH AGAMA
~ SEKOLAH MENENGAH
~ TUKAR SEKOLAH LAGI
~ BUDAK SPAN DAN KEM CHIMERA
~ BUDAK SPAN DAN KASUT SARAF
~ BUDAK SPAN DAN ANCAMAN QIM
~ SIRI ADAM KECIL: DEBARAN BUKU BIRU
~ SIRI ADAM KECIL: HAMPIR KENA TANGKAP
~ SIRI ADAM KECIL: LARI DARI RUMAH
~ SIRI ADAM KECIL: SUNGAI KHAYALAN
~ SIRI ADAM KECIL: DICAKAR HANTU
~ SIRI ADAM KECIL: SAKIT GIGI
~ SIRI ADAM KECIL: SEDAPNYA
~ SIRI ADAM KECIL: BERTARUNG DENGAN KERENGGA
~ SIRI ADAM KECIL: KONSPIRASI DOKTOR
~ SI MANIS AMNI: PUTERI RIMBA
~ SI MANIS AMNI: TABIB KACAK
~ SI MANIS AMNI: OPERASI PENCULIK MIANG
~ SI MANIS AMNI: SNUGGLES SI NAGA MANJA
~ SHERLOCK HOLMES
~ SHERLOCK HOLMES 2
~ SEPUPU LEGO
~ OREN!
~ DANIEL & NOME
~ LOMPAT TIKAM,BELALANG GORENG
~ SAYA BUKAN AIMAN
~ ATAN JAMBUL
~ BOB SANI HERO KITA
~ DUNIA COKLAT NADIA
~ PENYIASAT EKSTROVERT: SERANGAN AMFISH
~ SI MONSTER CILIK
~ O.T.A.I TUNJUK BAKAT
~ DIARI MAT DESPATCH
~ DIARI SI RATU AIR MATA

Paan Gelabah.... said...

Kak Ain,novel yang saye ade:
1.Ketua Bilik LA 101
2.Tabik Cikgu
3.Dear Yayah
4.Dear Yayah 2
5.Dear Yayah 3
6.Dear Yayah 4
7.Dear Yayah:Sejuknya Eau Claire
8.Warna-Warni Si Puteri
9.Buletin Sri Bangsar:Kini Berwajah Baru
10.Projek Fesyen Ain Maisarah
11.Cinderellah vs Rapunzellah

cik cherry ♥ said...

Salam kak Ain..dibawah ini senarai buku novel PTS yang saya ada sekaranng

*aku mahu saiz s
*aku mahu ke new york1
*aku mahu ke new york2
*impiana
*impiana finale
*dunia jam 10
*sejak bila kami berkawan?
*si monster cilik
*strawberry ataupun coklat
*adik,abang dan ayam
*jangan ikut nafsu
*aku mahu teman tapi mesra
*tak bisa memilihmu
*impiana 2
*misteri terbongkar (impiana 3)

sya minat buku kak ain sangat2 dan buku kak ain adalah buku novel pertama yang saya beli masa darjah tiga dulu. penulisan kak ain amat menyeronokkan.

yang memiliki buku PTS,

Nurul Asyiqin Abdul Hadi

asyikin said...

banyak sangat

mickeyDO said...

salam k ain saya baru start minadd buku k ain,hihi ~malu nya :')~senarao kat bawah nih buku yang baru saya beli and akan dibeli oleh saya:-

yg bru dibeli:
*Hero rebut popular
*komik dear yayah #1,#2,#3
*Hai suria
*sejuknya eau claire!
*Dear Yayah
*Dear Yayah 2
*Dear Yayah 3
*Dear Yayah 4
dan novel yang akan saya beli:
*impiana,impianaII,impiana:misteri terbongkar,impiana:finale
*Diari super 3G..

novel2 Aku mahu popular dan lain2
telah saya baca,saya pinjam daripada sepupu saya :)

azwa said...
This comment has been removed by the author.
azwa said...
This comment has been removed by the author.
azwa said...

asalamualaikum kak ain,,ni senarai novel yg syer ader,
1)aku mahu popular
2)aku mahu buli
3)aku mahu superbibik
4)buletin sri bangsar
5)aku mahu ke new york 2
6)projek diet ain maisarah
7)sarah dan senduk
8)aku dia dan coklat
9)tukar sekolah lagi
10)siri usahawan kecil;nasi lemak bonda
11)siri kembar terpilih;di ambang maut
12)siri adam kecil;terlebih makan
13)siri usahawan kecil;biskut ajaib
14)3600 saat
15)dear yayah 2
16)oren

ini jer bku terbitan ptsone yg sye ader,

yang cha-b,wawa

Cik Fyyfa said...

Assalamualaikum Kak Ain...Ni buku-buku yang saya dah beli(PTS)

aku mahu popular
aku mahu buli
aku mahu saiz s
aku mahu teman tapi mesra
impiana 1
impiana 2
impiana 3(Misteri Terbongkar)
impiana 4(finale)
dear yayah 1
dear yayah 2
dear yayah 3
dear yayah 4
manik merah jambu
renda labuci biru
duyung diva & si tanggang
cinderellah vs rapunzellah
sarah & kasut tumit tinggi
sarah & anting-anting
sarah & bunga ros
sarah & senduk
travelog cinta abadi:masa yang berlalu
aisyah:keanggunan sejati
kembar terpilih jatuh hati
kembar terpilih:di ambang maut
kembar terpilih dalam bahaya
kembar terpilih
sarah &kasut tumit tinggi
tak bisa memilihmu
my hero
my angel
my secret
tabik cikgu
nur buat gemini
G.I.M
remaja@pts one
bagai sejuta
melah melia
melah melia 2
melah melia 3
gadis piano
aku mahu ke new york 1
aku mahu ke new york 2
bsb:kini berwajah baru
bsb:perang rumah sukan
bsb:juara rumah sukan
travelog hidayah
travelog syahadah
abang adik dan kasut
ini suatu cerita

nurain abdul rashid said...

hai akak...saya ada buku semua yg sdah kak ain senaraikan...saya harap saya akan buat koleksi buku kak ain di ruang tamu keluarga di rumah.Buku yg paling sye suke "DEAR YAYAH"....saya syg kak ain slalu..._ain_

nurain abdul rashid said...

hai akak...saya ada buku semua yg sdah kak ain senaraikan...saya harap saya akan buat koleksi buku kak ain di ruang tamu keluarga di rumah.Buku yg paling sye suke "DEAR YAYAH"....saya syg kak ain slalu..._ain_

Anisah said...

*Aku mahu popular
*Aku mahu saiz s
*Aku mahu buli
*Aku mahu teman tapi mesra
*sekolah menengah?
*Aku mahu ke New York
*Aku mahu ke New York 2
*Dunia jam 1o
*Impiana
*O.T.A.I tunjuk bakat
*sejak bila kami berkawan?
*Tukar sekolah lagi

nur afira rhyme said...

Salam kak ain,,,saye juge ade miliki beberape buku ptsone....

a)sejak bila kami sepakat
b)warna-warni si puteri
c)sayalah puteri raja!
d)kini berwajah baru
e)aku mahu teman tapi mesra
f)si duyung comel
g)tempat pertama
h)tempat ke-2

kalau bukan pts punye saye pon ade lagi,,

a)ummar remaja facebook
b)hero**rebut**popular
c)fatimah fatty
d)istana airi
e)aku,dia dan gosip
f)puteri nabi...fatimah
g)sekiranya aku menjadi novelis
h)si belang
i)i'm single and unavailable
j)nota adania
k)twilight
l)mengejar matahari
m)bini aku tomboy ke?

sori sbb saye xde banyak buku pts tapi saya minat bace novel kak ain,,,saye pinjam buku kat kawan...hehehe

from nur afira

p/s:buku kini berwajah baru tu buku pertama yg saya miliki,,,boleh bagi facebook kak ain?

aina najwa said...

nie bku yg sye adew smenjak drjah 4.

-Aku mahu popular
-Aku mahu saiz s
-Impiana
-Impiana 2
-Impiana 3
-Impiana finale
-Perang rumah sukan
-Juara rumah sukan
-Bsb kini berwajah baru
-Aku mahu superbibik
-Aku mahu ke new york 2
-Aku mahu ke new york 2
-Aku mahu lawan hantu
-Duyung diva dan si tanggang
-Cinderellah vs rapunzellah
-Diari super 3g
-Hero rebut popular
-Mengapa aku jadi pengetua
-Mengapa aku masih jadi pengetua
-Mengapa aku rela jadi pengetua
-Aku dia dan coklat
-Aku dia dan gosip
-Aku dia dan glamour
-Aku dia dan drama queen
-Aku dia dan gaun pengantin
-Sekolah kampung
-Sekolah menengah
-Dua dunia
-Dunia jam 10
-Bergaduh dan menari
-Sayap di syurga
-Hadiah untuk Sufiah
-Sayap dari syuga
-Kamus tuhan
-Sentuhan Muttaqeen
-Ku takluki angkasa
-Puteri rimba
-Tabib kacak
-Sumpahan tok malas
-Sunggles si naga manja
-Operasi penculik miang
-Kamilah kembar diraja
-Pindah rumah
-Buli
-Juara kampung badak berendam
-Ponteng puasa
-Summer camp
-Puteri nyiur gading
-Garaj aiman
-Sherlock holmes
-Cikgu paling gempak
-Kamceng dengan solat
-Mesin rumput ekspress
-Pilih lesen apa?
-Sukma dewi dan ibu tiri
-Siapa lebih popular
-Saya sayang mama
-Bermula dengan alif
-Puteri ikan emas
-Tabik guru
-Cikgu ada rahsia(tabik guru)
-Sarah dan kasut tumit tinggi
-Sarah dan anting-anting
-Sarah dan bunga mawar
-Harta itu aku punya
-Aku bukan superstar
-Detektif bertudung hitam
-Penyiasat masjid
-Koleksi cerita rakyat jepun 1
-Koleksi cerita rakyat jepun 2
-Melah melia 1
-Melah melia 2
-Melah melia 3
-Melah melia rombongan ke pangkor
-Melah melia selamat tinggal kawan
-Terlebih makan
-Konspirasi doktor
-Bertarung dengan kerengga
-Sedap nya
-Dicakar hantu
-G.i.m

*saya ada byak lgi bku...tpy ramai kwan2 sye yg pinjam..mak sye jnis yg ske sye bca novel jdy mak sye blikan la novel untuk sye..
bku pertama sye "aku mahu popular"..mla2 nyew itu bku kakak sye tpy sye bca jgak...sye jga ske hantar borang "saya mahu hadiah".
byak yg pts ksi kat sye sperti penanda buku,novel,poskad n byak lgi...

Aishah Atiqah said...

assalamualaikum..

1.Tak Bisa Memilihmu
2.Hai Suria
3.Kebangkitan Kuasa Legasi Blok E
4.Sejuknya Eau Claire
4.Dear Yayah 1
5.Dear Yayah 2
6.Dear Yayah 3
7.Dear Yayah 4
8.Aku Mahu Ke New York
9.Aku Mahu Ke New York 2
10.Aku Mahu Buli

huhu..ni jelah yg ada dlm simpanan dan yg prnah saya bca..ckit jew!

Haziqah Hafeeza said...

Salam kak ain, di bawah ini adalah senarai buku-buku pts yg sy miliki...

*aku mahu popular
*Aku mahu saiz s
*Aku mahu buli
*Impiana
*Impiana 2
*impiana misteri terbongkar
*impiana finale
*aku mahu ke new york 1
*aku mahu ke new york 2
*aku mahu saiz xl
*cinderellah vs rapunzellah
*melah melia 3
*melah melia(lawatan ke pangkor)
*aku mahu superbibik
*super 3g
*pindah rumah
*buli
*projek fesyen ain maisarah
*dunia jam 10
*tukang gunting terbang
*garaj aiman
*aisha budak hostel
*sekolah kampung
*sekolah agama
*sekolah menengah

dayana asyiqin said...

salam kak ain.Ini adalah buku yang saya ada sekarang ni...

Aku mahu teman tapi mesra
Sarah dan bunga mawar
Sarah dan kasut tumit tinggi
Sarah dan senduk
Sarah dan duit raya
Sarah dan anting-anting
Ketua bilik LA 101
abang, adik dan kasut

itu saja yang saya ada setakat ini...

husna3 said...

Salam kak ain,ini ialah senarai collection saye dari pts one

-Aku mahu popular
-Aku mahu saiz s
-Aku mahu saiz XL
-Aku mahu lawan hantu
-Aku mahu ke New York 1
-Aku mahu ke New York 2
-Impiana 1
-Impiana 2
-Impiana:Misteri Terbngkar
-Impiana:Finale
-Aku mahu super bibik
-Aku mahu teman tapi mesra
-Aku mahu buli
-Kni berwajah baru
-Perang rumah sukan
-Juara rumah sukan
-Sayalah putera mahkota
-Sayalah puteri raja
-Dunia jam 10
-Dua dunia
-Kamilah kembar diraja
-Kemabara Hafiz:Hafiz ke Sabah
-Kembara Hafiz:rahsia terbongkar
-Kembara Hafiz:dunia baru

saya ialah peminat tegar novel kak Ain Maisarah

rashid aman said...
This comment has been removed by the author.
Dayana said...

Salam k.AinMaisarah


1.Hero Rebut Popular
2.Projek Fesyen
3.Projek Diet
4.Gadis Buble Gum
5.Gadis Lolipop
6.Cuti Sekolah
7.Manik Merah Jambu
8.Renda Labuci Biru
9.Sarah Dan Senduk
10.Diari Diet Lola
11.Dear Yayah
12.Putri Kristal(Buku Pertama)
saya beli buku ni dari darjah 3
Yang Memiliki Buku PTS,
Dayana

Najwa99 said...

Salam Kak Ain , di bawah ini senarai buku 2 PTS yang saya miliki :
.Aku Mahu Saiz XL ..
.Projek Diet Ain Maisarah
.Oh London
.Cik Zorro Lambretta Jambu
.Mesin Rumput Ekpress
hihihixxx x ingat dh :) tu jew yang saya ingat ...

izzah iyazi ahmad nazar said...

salam kak ain.saya berumur 12 tahun dan abang saya berumur 17. saya start mengunpul buku pts dari umur 9 tahun manakala abang saya 13 tahun. ini senarai buku yg saya ada.1.siri adam kecil 1-7 termasuk edisi khas. 2.jiwa pendekar-sahabat kole kacang. 3.misteri banglo lama-sahabat kole kacang.4. chef pastri junior.5. sarah dan anting-anting.6.sarah dan kasut tumit tinggi. 7.sarah dan bunga mawar.8.aku mahu saiz s. 9.aku mahu teman tapi mesra.10.aku,dia dan coklat. 11.siri dunia sains aiman-semua beserta edisi khas.12kembara hafiz-hafiz ke sabah.13.cuti semester.

1zzah bloggerz said...

Salam Kak Ain,ini adalah senarai buku PTS yang saya ada..


1.Aina & Aini-Diva Kampung
2.Aina & Aini- Model Terhangat
3.Cinderellah vs Rapunzellah
4.Duyung Diva & Si Tanggang
5.Akukah Cinderella Itu?
6.Adilah Cik Serba Tahu
7.Diari Super 3G
8.Hero Rebut Popular
9.Kelab Gadis Ayu
10.Puteri Kristal
11.Ponteng Puasa
12.Summer Camp
13.Akulah Puteri
14.Akulah Puteri 2
15.Cupcake Puteri
16.Namaku Bedah
17.Aku Mahu Saiz XL
18.Aku,Dia Dan Gaun Pengantin
19.Si Monster Cilik
20.Sukma Dewi Dan Ibu Tiri
21.Aku Mahu Teman Tapi Mesra
22.Sayalah Puteri Raja
23.Sayalah Putera Mahkota
24.Kamilah Kembar Diraja
25.Janji Puteri Beradu
26.Si Kaca Mata
27.Puteri Ikan Emas
28.Melah Melia 2
29.Melah Melia 3
30.Putera Impian
31.Aku Mahu Superbibik
32.Jiran Masam Manis
33.Puteri Kemilau Cahaya
34.Gaun Merah Jambu

Kesemua buku ini saya kumpul semenjak saya di darjah 5...

aleesya said...

saya punya senarai PTS

-DEAR YAYAH (THE COMICS)
-AKU KAU &KOMIK #2
-AKU KAU &CUTI SEKOLAH
-DEAR YAYAH COMICS(BERWARNA)

Nabilah Cute said...

*Salam Kak Ain...
Ini koleksi buku PTS :

-Aku Mahu Popular
-Aku Mahu Saiz S
-Aku Mahu Buli
-Aku Mahu Teman Tapi Mesra
-Impiana
-Impiana 2
*Sarah & kasut tumit tinggi
*Sarah & anting-anting
*My angel
*my hero
*My secret
*remaja@pts
~Dear Yayah
~Dear Yayah 2
~Dear Yayah 3
~Dear Yayah 4
~Dear Suria
#Dua Dunia
#J.A.Y
#G.I.M
#Kembar Terpilih
#Untuk Syampoo..

nurain abdul rashid said...

hai kak ain..
saya nak membeli koleksi2 buku oleh kak ain,tapi saya tak selalu pergi ke kedai buku kerana tiada masa..
kalau boleh saya teringin beli dari internet..tapi bukan ade jual dkat internet pon kan???kalau ade tolong ckp yer...

nurain abdul rashid said...

hai kak ain..
saya nak membeli koleksi2 buku oleh kak ain,tapi saya tak selalu pergi ke kedai buku kerana tiada masa..
kalau boleh saya teringin beli dari internet..tapi bukan ade jual dkat internet pon kan???kalau ade tolong ckp yer...

Scha Dania said...

Assalamualaikum kak ain,di bwh ini adalah senarai buku-buka terbitan pts yg sy miliki..

*Aku mahu popular
*Aku mahu buli
*Impiana
*Impiana 3
*Impiana Finale
*Sarah &kasut tumit tinggi
*Sarah &anting-anting
*Ini suatu cerita
*Fatimah fatty
*Gadis bubblegum
*Bayi botol kicap
*Aku bukah minah bunga
*Sarah &kompang
*Maaf,saya bukan bibik
*Saya sayang mama
*Sekiranya aku menjadi novelis
*Aku mahu saiz s
*Nasil lemak bonda
*Aisyah roti canai
*Oh london
*Semanis tart ceri
*Aku mahu superbibik
*Sarah& bunga mawar
*Kamilah kembar diraja
*Sayalah puteri raja
*Sayalah putera mahkota
*Nydia,terendak&bintang
*Sarah &senduk
*Renda labuci biru
*Duni jam 10
*Dunis baru Yazmin
*Abang,adik &kasut
*Puteri kristal
*Adilah cik serba tahu
*Ais tanpa krim
*Warna-warni si puteri
*Mannik merah jambu
*Model terhangat
*Mufin manja
*Projek diet Ain Maisarah
*Taman botani harapan
*Jutawan 3R

dewiizzaty@gmail.com said...

1)Aku Mahu Popular
2)Aku Mahu Buli
3)Impiana
4)Impiana II
5)Ini Suatu Cerita
6)Yong Tau Foo
7)Dear Yayah
8)Dear Yayah 2
9)Dear Yayah 3
10)Dear Yayah 4
11)Remaja@ptsone
12)Sarah dan Anting2
13)Sarah dan Kasut Tumit Tinggi
14)My Angel
15)My Hero
16)My Secret
17)Dua Dunia
18)J.A.Y
19)G.I.M
20)Kembar Terpilih
21)Untuk Syampoo...
22)Cerita Antara Kita
23)Cinta Laksa dan Ubi
24)Matahara
25)Matahara:Geng Enggang
26)Melah Melia
27)Melah Melia 2
28)Dia Istimewa...
29)Haura Harry
30)Elegi Tupai dan Sepet
31)Kembara Hafiz:Dunia Baru
32)Kembara Hafiz:Rahsia Terbongkar
33)Kembara Hafiz:Janji Sahabat
34)Bagai Sejuta
36)Sekolah Kampung?
37)Sekolah Menengah?
38)Abang, Adik dan Kasut
39)Seungu Lavender
40)Cili Padi
41)Bayi Botol Kicap
42)Daniel dan Nome
43)Rahsia Firdaus
44)Bergaduh dan Menari
45)Pelangi
46)Ros Oktober
47)Oren!
48)40 lukisan hati
49)Tabik Cikgu
50)Impian Bintang
51)aku mahu teman tapi mesra
52)aku mahu saiz s
53)tak bisa memilihmu
54)nur buat gemini
55)sepasang mata itu
56)dunia ini sederhana kecil
57)dua dunia
58)pengembaraan suzaimi
59)nohan
60)siri adam kecil:konspirasi doktor
61)siri adam kecil:sakit gigi
62)siri adam kecil:bertarung dengan kerengga
63)lompat tikam belalang goreng
64)siapa aku?

1)Aku Mahu Popular
2)Aku Mahu Buli
3)Impiana
4)Impiana II
5)Ini Suatu Cerita
6)Yong Tau Foo
7)Dear Yayah
8)Dear Yayah 2
9)Dear Yayah 3
10)Dear Yayah 4
11)Remaja@ptsone
12)Sarah dan Anting2
13)Sarah dan Kasut Tumit Tinggi
14)My Angel
15)My Hero
16)My Secret
17)Dua Dunia
18)J.A.Y
19)G.I.M
20)Kembar Terpilih
21)Untuk Syampoo...
22)Cerita Antara Kita
23)Cinta Laksa dan Ubi
24)Matahara
25)Matahara:Geng Enggang
26)Melah Melia
27)Melah Melia 2
28)Dia Istimewa...
29)Haura Harry
30)Elegi Tupai dan Sepet
31)Kembara Hafiz:Dunia Baru
32)Kembara Hafiz:Rahsia Terbongkar
33)Kembara Hafiz:Janji Sahabat
34)Bagai Sejuta
36)Sekolah Kampung?
37)Sekolah Menengah?
38)Abang, Adik dan Kasut
39)Seungu Lavender
40)Cili Padi
41)Bayi Botol Kicap
42)Daniel dan Nome
43)Rahsia Firdaus
44)Bergaduh dan Menari
45)Pelangi
46)Ros Oktober
47)Oren!
48)40 lukisan hati
49)Tabik Cikgu
50)Impian Bintang
51)aku mahu teman tapi mesra
52)aku mahu saiz s
53)tak bisa memilihmu
54)nur buat gemini
55)sepasang mata itu
56)dunia ini sederhana kecil
57)dua dunia
58)pengembaraan suzaimi
59)nohan
60)siri adam kecil:konspirasi doktor
61)siri adam kecil:sakit gigi
62)siri adam kecil:bertarung dengan kerengga
63)lompat tikam belalang goreng
64)siapa aku?

Stiletto Fatin said...

ASSALAMMUALAIKUM KAK AIN,
INI SEMUA SENARAI BUKU YANG SAYA MILIKI:

*AKU MAHU SUPERBIBIK
*AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
*AKU MAHU BULI
*SHOOTZ!
*TEMPAT PERTAMA?
*MISTERI AYAM BERACUN
*JUARA RUMAH SUKAN
*PERANG RUMAH SUKAN
*O.T.A.I DIVA POPULAR
*AKU MAHU SAIZ S
*AKU MAHU POPULAR
*GAUN MERAH JAMBU
#CINDERELLAH VS RAPUNZELLAH
#HERO VS BONDA PET

KAK AIN YANG BERTANDA # TU BUKU YANG SAYA PINJAM DARI KAWAN DAN SUDAH MEMBACANYA.BUKU KAK AIN
IS THE BEST FOR ME!SAYA SANGAT MENYUKAI JALAN CERITA DALAM SETIAP BUKU KAK AIN.SAYA PASTI AKAN MEMBELI LEBIH BANYAK LAGI BUKU TERBITAN PTS DAN KAK AIN.

PEMILIK BUKU,
~FATIN~

My Diaries said...

Salam Kak Ain,Saya senaraikan buku - buku PTS yg Saya Miliki.!

:Aku Mahu Popular
:Aku Mahu Teman Tapi Mesra
:Aku Mahu Saiz S
:Aku Mahu Saiz XL
:Aku Mahu Buli
:Projek Fesyen Ain Maisarah
:Projek Diet Ain Maisrah
:Impiana
:Impiana II
:Impiana: Misteri Terbongkar
:Impiana:Finale
:Jutawan Gedik
:Diari Gadis Bintang
:Hero VS Bonda Pet
:Hero Rebut Popular
:Duyung Diva Dan Si Tanggang
:Diari Super 3G
:Cinderellah VS Rapunzellah
:Aku Mahu Super Bibik
:Aku Mahu Lawan Hantu
:Aku Mahu Ke New York 1
:Aku Mahu Ke New York 2
:Kini Berwajah Baru
:Perang Rumah Sukan
:Juara Rumah Sukan
:Gila-Gila PSP
:Young Aisyah:The Series
:Young Aisyah:Ponteng Puasa
:Young Aisyah:Operasi 3K
:Young Aisyah:Summer Camp
:Young Aisyah:Catatan Aktiviti
Aisyah
:Young Aisyah:Tabung Raya
:Young Aisyah:Kawan Baru
:Benarkah Iskandar Bukan Zulkarnain
:Yakjuj Dan Makjuj

Itujelah saya kumpul,,Saya kumpul Semasa Drjh 2. (:

Syaqhirah said...

Di bawah ni adalah senarai buku-buku pts yg saya ada....

1.Dear Yaya
2.Dear Yaya 2
3.Dear Yaya 3
4.Projek Fesyen Ain Maisarah
5.Gadis Piano(my first book)
6.Sarah dan anting-anting
7.Si blogger kampung
8.Chronicle Gincu
9.Harta itu aku punya!
10.Renda Labuci Biru
11.Sejak bila kami sepakat?
12.Sejuknya Eau Claire
13.Muffin Manja
14.My Memory
15.Aku mahu superbibibik
16.Siapa lebih popular?
17.Oh London
18.First class
19.Merah & Mia
20.Aku dia & coklat
21.Puteri Kristal
22.Gadis Lolipop
23.Gadis Bubble Gum
24.S untuk...
25.Miss Epal
26.Coklat ataupun Strawberry
27.Si monster cilik
28.Aku dia & gosip
29.Kelas Gadis Ayu
30.Ais tanpa krim
31.Aku dia & Glamour
32.Tiga Hati
33.Hani.com(Entri Pertama)
34.Kasut ballerina putih
35.Kawanku Panda
36.Aina dan Aini (Diva kampung)
37.Akukah Cinderella itu?
38.Dear Yayah 4
39.Dear Yayah Diary
40.Dia ataupun dia?
41.Diari Sarah
42.Dunia Jam 10
43.Gila-gila PSP
44.Hai Suria!
45.Imejku…Caraku…Gayaku…Anggun
46.Impian Mira
47.Kamilah Kembar Diraja
48.Sarah dan Bunga Mawar
49.Sarah dan Kasut Tumit Tinggi
50.Sarah dan Senduk
51.Sayalah Puteri Raja!
52.Semanis Tart Ceri
53.Seperti Keju & Coklat
54.Seungu Lavender
55.Tabik Cikgu
56.Untuk Syampoo...
57.Aisyah dan Roti Canai
58.Biskut Ajaib
59.Abang, Adik dan Ayam
60.Warna-Warni Si Puteri

Banyak kan buku sy? Hehehe! Saya membeli buku pts sejak saya berumur 11 tahun!

iqasyafiqa said...

salam kak ain, di bwh ini adalah senarai buku2 PTS yg saya ade...

1. aku mahu popular
2. aku mahu saiz s
3. aku mahu buli
4. aku mahu teman tapi mesra
5. aku mahu superbibik
6. aku mahu ke new york 1
7. perang rumah sukan
8. juara ruumah sukan
9. kini berwajah baru
10.sherlock holmes:sumpahan 4 sahabat
11.sherlock holmes:wira kota london
12.sherlock holmes:perunding detektif 1 dunia
13.sherlock holmes 2
14.sherlock holmes 4
15.sherlock holmes:trilogi novel penyiasatan
16. impiana
17. impiana 2
18. impiana:misteri terbongkar
19. impiana:finale
20. dear yayah
21.dear yayah:sejuknya eau claire
22.hai suria!
23.hai suria!: suria vs kaca mata
24.melah melia
25.melah melia 2
26.melah melia 3
27.melah melia:rombongan ke pangkor
28.cikgu paling gempak
29.aku, dia & drama queen
30.cinta laksa & ubi
31.dunia coklat nadia
32.semanis tart ceri
33.dunia sains aiman:bola
34.dunia sains aiman:kereta solar
35.dunia sains aiman:dunia semut
36.dunia sains aiman:demam F1
37.dunia sains aiman:dari rusia ke malaysia
38.dunia sains aiman:alam ria cuti sekolah
39.dunia sains aiman:hata karun
40.edisi khas dunia sains aiman:diari ramadhan aiman
41.sarah dan bunga mawar

iqasyafiqa said...

salam lagi sekali kak ain,
saya nk tambah 1 lagi buku yg saya sudah baca iaitu

42.aku mahu saiz xl..

saya tidak mahu saiz xl.. hehe. gurau je.. sebenarnye ade byk lagi buku yg saya dh bace, tapi nie je yg saya beli.. ade yg saye pinjam dari kwn, tapi saya tidak senaraikan.. =D

WannaBeOkey said...

Assalmuallaikum kak ain,yang boleh di lihat di bawah ini ialah senarai buku-buku yang saya ada miliki.....

1.projek fesyen Ain Maisarah
2.Aku mahu saiz s
3.Aku mahu buli
4.detektif rebut popular
5.aku mahu popular
6.aku mahu ke new york I
7.aku mahu ke new york II
8. aku mahu teman tapi mesra
9.impiana
10.impiana II
11.tak bisa memilih mu
12.kini berwajah baru
13.perang rumah sukan
14.twilight(new moon)
15.oh,gadis coklat!
16.mengapa aku jadi pengetua
17.dear yayah 4
18.sarah& anting anting
19.kawanku panda
20.my angel
21.vogue & popular itulah aku
22.aku mahu jadi superstar
23.mengejar matahari
24.Remaja @ ptsone
25.pindah rumah

WannaBeOkey said...

salam kak ain...say mempunyai 25. novel... saya mula membeli novel daripada tahun 2...

Senarai buku:

1.projek fasyen Ain Maisarah
2.detektif rebut popular
3.aku mahu saiz s
4.aku mahu teman tapi mesra
5.aku mahu buli
6.aku mahu ke new york I
7.aku mahu ke new york II
8.impiana
9.impiana II
10.aku mahu popular
11.perang rumah sukan
12.juara rumah sukan
13.tak bia memilihmu
14.kini berwajah baru
15.aku mahu jadi superstar
16.vogue & popular itulah aku
17.my angel
18.sarah dan anting anting
19.remaja@ptsone
20.dua dunia
21.dear yayah 4
22.twilight new moon
23.oh,gadis kek!
24.aku serba tahu
25.mengejar bintang

itu saja buku-buku saya....terima kasih kak ain!!!

nur atirah said...

assalamualikum kak ain semoga sihat sejahtera

ini senarai novel saya :):

aku mahu popular
aku mahu buli
cinderellah vs rapunzellah
impiana:misteri terbongkar
impiana finale
hero rebut popular
diari super 3G
diari GADIS BINTANG
hero vs bonda pet

Nurin Karmila Cik Serba Tahu! said...

Salam.Ini senarai novel PTS yg sy ada. 1.Aku Mahu Popular
2.Aku Mahu Saiz S
3.Aku Mahu Saiz XL
4.Aku Mahu Superbibik
5.Sekolah Agama
6.Namaku Bedah
7.Aku Mahu New York 1
8.Aku Mahu New York 2
9.Hero Rebut Popular
10.Fatimah Fatty
11.Lagi-lagi Botol Air
12.Impiana Finale
13.Aku Mahu Cincin Di Jari
14.Aku Mahu Teman Tapi Mesra
15.Hero Takut Zombie
16.Aku Mahu Bunga Di Hati
17.Cinderellah VS Rapunzellah
18.Aku Mahu Buli

Blog Nurafiqah najwa Ramli said...

#aku mahu popular
#aku mahu superbibik
#aku mahu buli
#diari gadis bintang
#my heroe
#my angel
#impiana 1
#impiana 2
#impiana 3:misteri terbongkar
#impiana final
#hero rebut popular
#heroo vs bondapet
#aku mahu saiz XL
#aku mahu saiz S
#pen merah pen biru
#diva kampung


ini senarai buku cye.....

saye nak cari buku tak bisa memilihmu dari novel kak ain......tapi tak jumpalah.....:)

Sis Iqa said...

Sori kak ain sbb iqa baru minat novel baru ada 5 buah buku je .. hihi..
* Jutawan Gedik
* Cinderellah vs Rapunzellah
* Dear Yayah
* Diari gadis bintang
* Hero rebut popular

Sis Iqa said...

Eh tak iqa ade 6 je..
Sori kak ain sbb iqa baru minat novel baru ada 5 buah buku je .. hihi..
* Jutawan Gedik
* Cinderellah vs Rapunzellah
* Dear Yayah
* Diari gadis bintang
* Hero rebut popular
* Hero bonda pet

Iqa nak cari buku Duyung Diva vs Si Tanggang bagi kesinambungan Cinderellah vs Rapunzellah .. tapi tak jumpe la.. kat ne ek??

Sis Iqa said...

Buku PTS .
* Jutawan Gedik
* Cinderellah vs Rapunzellah
* Dear Yayah
* Diari gadis bintang
* Hero rebut popular
* Hero bonda pet
* First Class
* Kelab Gadis Ayu
* Kelab Jejaka Tampan

Aminah Ibrahim said...

Assalamualaikum kak Ain,di bawah ini senarai buku-buku PTS yg saya ada....

*Dunia Sains Aiman:Kereta Solar.
*Dunia Sains Aiman:Dunia Semut.
*Dunia Sains Aiman:Alam Ria Cuti Sekolah.
*Dunia Sains Aiman:Edisi Khas.
*Dunia Sains Aiman:Dari Rusia ke Malaysia.
*Sejak Bila Kami Serumah.
*Hero Takut Zombie.
*Warna-Warni Si Puteri.
*Sayang Cikgu.
*Sherlock Holmes:A Study In Scarlet.
*Sherlock Holmes:Kota Wira London.
*Kelab Detektif.
*Akukah Cinderella Itu?
*Aku Mahu Lawan Hantu.
*Hero vs Bonda Pet.
*MCMYA Detektif:Kes Matematik.
*MCMYA Detektif:Kes Misteri.
*Cikgu Ada Rahsia.
*Cuti Sekolah.
*Catatan Aktiviti Aisyah.
*Buli.
*Model Terhangat.
*Diva Kampung.

Ini sahaja yang saya dapat kumpul...

YANG MENGUMPUL BUKU PTS,
NADHIRA.

babyie49 said...

Slam , Ini adlh senarai bku PTS yg saia ada . .

-Sekolah Agama

-Hero Rebut Popular

-Si Duyung Comel

-Kasut Belirina Putih

Ini sahja buku yg saia ada. .
Sekian Terima Kasih . . eHehe ..

babyie49 said...

Insyaallah saia akan beli buku terbitan kak Ain nanti . . :)

Nurul Ariqah said...

Salam kak Ain.. Novel PTS yg saya miliki ialah

~ Aku Mahu Projek Feksyen
~ Diari Super3G
~Aku, Dia, dan Coklat
~Srikandi Perisai Nabi
~ Puteri Krystal
~Aku, Dia, dan gosip
~Ada Yg Melihatmu

Tu je Kak Insyaalah Cuti nhe sya beli Novel PTS

Alia said...

Salam Kak Ain! Ini senarainya. Mungkin tak banyak. Saya sebenarnya dari darjah 5 minat novel2 akak. Cuma tak ada duit nk beli banyak2. selalu tertinggal buku buku kak ain. tak tahu gilirannya. Ini senarainya:

1.Aku mahu saiz S.
2.Aku mahu popular
3.Aku mahu buli
4.Impiana I
5.Impiana II
6.Impiana (misteri terbongkar)
7.Impiana (Finale)
8.Sarah & anting-anting
9.Perang rumah sukan
10.Juara rumah sukan

Kak Ain, saya nak tanya. saya nak beli buku2 kak ain, mengikut susunan. boleh tak kak ain post dlm blog? maksudnya, novel apa yg kak ain buat masa awal2 dulu, kemudian, novel kedua. love you kak! :)

Nur Alaina said...

assalamualaikum,kak ain, senarai buku pts yang saya ada ialah:
1.aku mahu popular
2.aku mahu saiz s
3.aku mahu teman tapi mesra
4.impiana
5.impiana 2
6.impiana: misteri terbongkar
7.impiana finale
8.jutawan gedik
9.aku mahu saiz xl
10.diari super 3g
11.tak bisa memilihmu
12.namaku bedah
13.projek diet ain maisarah
14.mr.right selebriti
15.akukah cinderella itu?
16.akukah puteri itu?
17.g.i.m.
18.diva kampung
19.siapa lebih popular

nura reifah said...

haii kak ain!!
nie jee senarai yang saya ada...(kebanyakan nye saya pinjam dari rakan2 saya)
^ juara kampung badak berendam
^ O.T.A.I LAWAN JADI KAWAN
^ aku,dia & coklat

Mia said...

DI BAWAH NI ADA SENARAI BUKU YANG SAYA ADA.
AKU MAHU POPULAR
AKU MAHU SAIZ S
AKU MAHU SAIZ XL
AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
AKU MAHU BULI
AKU MAHU SUPERBIBIK
AKU MAHU KE NEW YORK 2
IMPIANA I
IMPIANA 11
KINI BERWAJAH BARU
PERANG RUMAH SUKAN
JUARA RUMAH SUKAN
CINDERELLAH VS RAPANZELLAH
PROJEK FESYEN AIN MAISARAH
DIARI GADIS BINTANG
JUTAWAN GEDIK
MR RIGHT. SELEBRITI
TEMPAT KE 2?
TEMPAT PERTAMA?
DEAR YAYAH 3
KAMILAH KEMBAR DIRAJA
PONTENG PUASA?
MOTIVASI 5A UPSR
MONSTER CILIK
DIARI DIET LOLA
CATATAN AKTIVITI AISYAH

Ana Myhusna said...

Assalamualaikum.. Senarai buku PTS yang saya ada :-
*Bidadari Syurga
*Impian Mira
*Aku Mahu Teman Tapi Mesra
*Cinderellah vs Rapunzellah
*Duyung Diva & Si Tanggang
*Alakudin & Lampu Tidak Ajai
*Sebarkan Cinta-Mu
*Bagasi Merah Jambu
*Dear Yayah #4
Huhu.. dH Lamer dah PoST KAk AiN nIh.. hEhe..

Nasha Alysa said...

novel pts yang saya ada ialah:

Sekolah Kampung?
Tukar Sekolah Lagi?
Garaj Aiman
Ikan Tawar Untuk Lego
Tempat pertama?
Tempat Kedua?
Gadis Basikal
Siapa Beri Saya Sandwich?

Nasha Alysa said...

novel pts yang saya ada ialah:

Sekolah Kampung?
Tukar Sekolah Lagi?
Garaj Aiman
Ikan Tawar Untuk Lego
Tempat pertama?
Tempat Kedua?
Gadis Basikal
Siapa Beri Saya Sandwich?

Gadis Merah Jambu said...

Assalamualaikum Kak Ain.Saya ada banyak novel terbitan PTS One.Antaranya adalah:

AKU MAHU POPULAR
AKU MAHU KE NEW YORK 1
AKU MAHU KE NEW YORK 2
AKKU MAHU TEMAN TAPI MESRA
AKU MAHU LAWAN HANTU
AKU MAHU BULI
AKU MAHU SAIZ S
AKU MAHU SAIZ XL
AKU MAHU CINCIN DI JARI
AKU MAHU BUNGA DI HATI
AKU MAHU CK
AKU MAHU JADI NOVELISTAR
PROJEK DIET AIN MAISARAH
PROJEK FESYEN AIN MAISARAH
DIARI GADIS BINTANG
DIARI SUPER 3G
IMPIANA
IMPIANA II
IMPIANA III
IMPIANA FINALE
DIARI GADIS BINTANG
DIARI SUPER 3G
CINDERELLAH VS RAPUNZELLAH
DUYUNG DIVA & SI TANGGANG
HERO REBUT POPULAR
HERO VS KL GENGSTAR
PILIHLAH AKU MENJADI PRAMUGARI
PILIHLAH AKU MENJADI DUTA KECANTIKAN
SEKIRANYA AKU MENJADI DETEKTIF
SEKIRANYA AKU MENJADI NOVELIS
TEMPAT PERTAMA?
TEMPAT KEDUA?
SEKOLAH AGAMA?
SEKOLAH KAMPUNG?
AKU,DIA DAN COKLAT
AKU,DIA DAN GINCU
AKU,DIA DAN GOSIP
AKU,DIA DAN DRAMA QUEEN
AKU,DIA DAN GAUN PENGANTIN
AKU BUKAN AIMAN
FIRST CLASS
JUTAWAN GEDIK
ATAN JAMBULKERANA TIKUS
SARAH DAN KASUT TUMIT TINGGI
SARAH DAN ANTING ANTING

Afina Zulkarnain said...

salam kak Ain , Impiana 3 ada tak ? sebab dekat blkg buku tu akak tulis ada Impiana 3 ,

syifa masyudi said...

saya ada semua buku siri aku mahu.
semua novel comel
semua siri hero sri bansar
semua novel impiana

siti aisyah said...

Hai Kak Ain.Kak Ain saya ada satu hajat besar yang saya buntu nak selesaikan.Saya nak jadi seorang novelis.Saya baru buat 36 mukasurat.Saya pernah kasi tiga orang kawan saya baca dan mereka menyukainya malah tidak sabar untuk membaca sambungannya.Jadi masalah saya,saya tak tahu nak hantar mana hasil penulisan saya tu..Tolong Saya KAK AIN

rosmawati nawi said...

salam kak ain,ini adalah senarai buku pts yg saya miliki...

*aku mahu popular
*aku mahu superbibik
*aku mahu ke new york 1
*aku mahu ke new york 2
*pink riding hood dan serigala tembam
*cinderellah vs rapunzellah

Official Nabil Vengers said...

hai kak ain saya bella ini senarainya

YOUNG AISYAH SAYANG UMI
PARIS VS SEOUL
YOUNG AISYAH SAYANG AYAH

saya ada sikit je pts one...kalau campur semua buku pts barulah banyak lagi2 buku yang ditulis oleh kak ain. itu sahaja...

salam sayang,
kak ain

«Oldest ‹Older   201 – 348 of 348   Newer› Newest»