13 June 2008

Pukul 5.00 Pagi

Jam 4.50 pagi,
AinMaisarah tak tidur lagi,
Bukan tengok Euro 2008 sorakan emosi,
Tapi asyik buat ayat tak henti-henti.

Jam 4.51 pagi,
Kopi dihirup segarkan diri,
Sudah selamat masuk perut empat keping roti,
Tetapi mengapa rasa lapar lagi?

Jam 4.52 pagi,
Cik Abang tidur.. oh AinMaisarah sangat dengki.

Jam 4.53 pagi,
Mengapa AinMaisarah buka internet ni????

Jam 4.54 pagi,
AinMaisarah mesti menulis kembali.

Jam 4.55 pagi,
AinMaisarah jangan buang masa lagi.

Jam 4.56 pagi,
Setiap kejayaan perlu pengorbanan yang tinggi,
Kuota tidur boleh diganti,
Nanti-nanti,
Siap buku boleh tidur sepuas hati,
Oh! Tentu happy!

Jam 4.57 pagi,
Mmh... sudah kering kopi,
Nak masak air lagi.

Jam 4.58 pagi,
AinMaisarah lapar ni, :(
Nak makan nasi beryani!

Jam 4.59 pagi,
AinMaisarah mesti siapkan buku ini,
Skrin Words sudah menanti,
Tinggalkan internet yang menggoda hati,
Mesti siapkan buku walau apa yang terjadi.

Jam 5.00 pagi,
AinMaisarah nak undur diri,
Nak buka peti... buka kabinet almari,
Nak cari makanan lagi.

Salam 5.00 pagi,
AinMaisarah

p/s: Soalan cepu emas untuk para pengunjung Rumah Pink.
~Adakah AinMaisarah sebenarnya makan atau menulis pada jam 5.00 pagi?
~Sila nyatakan pendapat anda di bahagian komen.

36 comments:

Cik Abang said...

Haaa.... ni Cik Abang nak cuba teka.


AinMaisarah sedang mabuk minum kopi.


wasalam
Cik Abang

ps: buku hantar hari ni tau!

cutegirl_balqis said...

Balqis rasa Kak Ain ni menulis sambil fikir pasal makanan kot....
Klau Kak Ain takde idea,Kak Ain pegi dapur....
Geledah sume kabinet,almari / peti ais untuk cari makanan dapatkan idea balik....
Hehehehehe.....Cik Abang tak tolong Kak Ain ke ???


p/s:nape tak nak ajak Balqis temankan Kak Ain sekali,malam tadi pun Balqis siapkan kejeskolah,tapi tak bley laa nak cari makanan kat dapur...
Takut laa....hu3

~aqma_rockgurlz~ said...

mungkin, kak ain sambil menaip, sambil menyuap makanan ke dalam mulut kot... hehehe...

Anonymous said...

kak ain,biar saya teka...kk ain sebenrnya mkn bukn menuliskan?hehe

tasha said...

ha.....mkn eh...ha..ha..xtau...kk ain blom abis menulis...

aLya tHe LiPaS said...

Salam kak ain!
Wahaha ....
Makan sambil menulis ...
Klau makan sambil menulis nanti mesti kak ain nak taip "tapi" last last jadi "kopi" ...

2 in 1 ...
ermm ..

oklah ..
salam kopi,
alyathelipas (adooiii)

^hayati^meLUVe^ said...

salam Kak Ain...

saya rasa kan Kak Ain makan dulu,
baru dapat idea nak menulis lagi...
kan?? kan??
hihi
tak per..
asal kan Kak Ain tak kebulur dah la..
hihi..
jangan Kak Ain nak tulis 'mesti berani' jadi 'nasi beryani' dah la...
huhu..
tapi, nasi beryani sedap kan??

ok, lah..
saya ucapkan, SELAMAT MENULIS!!!
yey!!

salam ikhlas,
Nurhayati Nadhirah

ps: nasi beryani memang sedap lagi lazat....

::fatin:: said...

salam kak ain..
fatin rasa kak ain makan sambil menulislah..
betul tak???
tengah-tengah menulis tu tetiba lapar lak..
pastu , kak ain pergi peti ais n ambil apa yg patut..
kak ain sambung balik novel kak ain..
kalau lapar balek , kak ain terus je lah capai dua tiga bungkusan makanan..
hehehe..

p/s: AKu Mahu Bergaya hantar hari ni ek?

nuemie said...

rasanya kak ain makan la..

betol tak..?hehe..

Anonymous said...

makan

hanis aqilah said...

Salam Kak Ain ,

Hanis rasa Kak Ain makan , menulis dan tidur !
Cian Kak Ain .
Tak perlu stress sangat , nanti idea tak keluar2.

Kak ain berjaga sampai 5 Pagi ke ?
Wah , lamanya :D

najwaamira said...

Saya rasa kak Ain...Erm,ambil makanan,kemudian,kak Ain makan sambil menulis...Uhukss....

Aimi Nadhrah. said...

lepas dah bukak itu nie, mungkin makan kot.. lepas tu.. sambung buat kerja. solat. && mungkin jugak trtdo. :P

sy main serkap jarang je nie

:PP

FaRah said...
This comment has been removed by the author.
FaRah said...
This comment has been removed by the author.
FaRah said...
This comment has been removed by the author.
FaRah said...

salam kak ain
mungkin kak ain mkan kot..
kot je la
fara pon slalu bgun pgi2 pastu buka fridge cari mknn yg sdp2.
Mama slalu mrh sebab mama kata anak dara kalau perut kembung tiada siapa yang hendak. Pernah jugak farah cube x mkn sehari tpi masakan mama slalu terkinja-kinja memanggil farah supaya mereka dapat mendarat dlm perut farah. tpi perut farah ni pandai pula x nak bagi kembung. lepas mkn pasti buang air besar. tu yang fara kuat mkan tu.tpi jgn risau..fara sentiasa slim..hehehheh. tpi yang peliknya, sebelum sekolah berat 36kg. lps cuti sekolah ni berat farah turun pula ke 32 kg..pelik.. rasanya waktu cuti sekolahla fara pling lahap makn..

p/s: kak ain visitlah blog saya di farahssecrets.blogspot.com. Jangan lupe tinggalkan komen!

Yang kuat mkan tetapi sentiasa slim(cewah!)
Farah

Yonna Yonni said...

hi, kak ain

NURUL di sini... ha, saya rasa kak ain menulislah sebab kak ain dah makan tadi... kak ain kan nak cepat2 habiskan menulis buku jadi nak tak nak tahan je...

saya teringat kawan saya yang sedang diet. mungkin kak ain tak makan lagi sebab takut ...... hehehe

salam sayang,
Nurul

nurul hidayah roslan said...

Salam kak ain,

huuhuhuu....dayah rase kak ain x tdo kak ain asyik menaip je....mesti tangan kak ain lenguh GILER~~~~~kan?kan?kan?tak pe2 nanti kami semua akan beli novel yang kak ain tulis sampai tangan lenguh tu MESTI BEST!!!!!


wasalam ,
~dayah~

Anonymous said...

allu kak ain sayer br jek daftar kttm.23 Jun nih ari jadik sayer bg
ah adiah kat sayer nih hehehe.

ceh klu bleh ah




salam dr nuha

Anonymous said...

mesti kk ain ari ni x ckup tidur kan hehe

sayer rase kk ain makan jer kot hehehe kk ain dah pnt nak tls dah
rasenye jer lah hehe




salam nuha

aini said...

salam k.ain

kite rase akak makan sambil menulis.

sbb makan bole hilangkan stress or bole dpt ilham..hahaha...{ade ke cam tu}

ok gud luck!

Nurfathiah said...

Salam Kak ain , ni fathiah. fathiah nak teka ni, fathiah rase kan ...........................



KAK AIN HIRUP KOPI &MENULIS DALAM KEADAAN MAMAI YG SGT BOMBASTIK KOT
HAHAHA.... ('')

WASSALAM KAK AIN ....

farah_hanum said...

salam kak ain...
letih nye..nak but karangan mesti letih kan..saye rasa kak ain nak menulis karangan tapi lapar ermmm harap-harap kak ain dapat idea berusaha kak ain chaiyok!!hehehe good luck...

yang memberi semangat
farah_hanum

eilah said...

adoi....
saye rase kak ain nyelam minum air....
cam tuh la....
tp jage2 tau....
saye klu makan manyak mesti macam mak org....
tuh selalu control tuh...

banana_syiqin//fruits said...

salam kak ain..
biar syiqin gitau pendapat syiqin.

syiqin rase kak ain tertido masa tunggu air masak..hehe..btol x????

Anonymous said...

hemm..kiter sokong ar dik balqis...i'm sure bout that...kalo xpat tido sure perut lpar..asyik pk makn jer...

Anonymous said...

Salam Kak Ain,

saya rasa Kak Ain menulis sambil mengunyah sambil terbayang bantal busuk kak ain tuh. hahahahahahahah...........................

GO Kak Ain! GO Kak Ain !

-zafirah-

sara imanina said...

Salam Kak Ain,

Sara tekakan..

sebenarnya Kak Ain tengah TULIS POST SAMBIL PANDANG-PANDANG JAM !!!

Kak Ain terasa malas nak menulis, jadi kak ain buka rumah pink.

SAMBIL-SAMBIL MAKAN, MINUM, FIKIR IDEA SIKIT-SIKITLAH, KAK AIN JUGA SENTIASA JELING-JELING JAM ( mungkin jeling cik abang sekali ) DAN JUGA TULIS POST.. HAHAH

Apa-apa pun Kak Ain berilah jawapan ya.

p/s : dah tercuri masa ni. Sara kena off laptop dulu.

Salam Ceria,
~ Sara Imanina ~

qila said...

NI mamam lah nih..haha...

Anonymous said...

hmmm....
rse2nye..
kak ain mkn dlu...
pastu,td0 la..
=)

~.::IamZulaikha::.~ said...

heyz kak ain..
this is the 1st time eca tulis comment kat blog kak ain.. xD

eca rasa kak ain pergi beli nasi beryani pagi2.. pastu makan sampai kenyang..
and then, kak ain dapat idea, terus menulis..

hahaha.. xD

yati_viva said...

yum..selamat menjamu...

'Ainaa said...
This comment has been removed by the author.
'Ainaa said...

Ainaa rasa kak Ain ada tiga tangan tulah boleh makan,minum dan menaip dalam satu masa.Hehehe..Anyway kenapa kak Ain masih tak tidur walaupun pukul 5.00 pagi??Hmm...kak Ain jawablah sendiri..

Nur Farahin Zainal Abidin said...

Farahin rasa kak ain menulis sambil makan....

btul ckp "cutegirl_balqis" cik abang tak tolong ker?