26 March 2008

Akan Datang April: Aku Mahu Teman Tapi Mesra

Assalamualaikum semua,

Entri kali ini Kak Ain ingin berkongsi cerita tentang novel terbaru Kak Ain.
Alhamdulillah, sekarang sudahpun selamat berada di kilang cetak.
Harapnya sempatlah siap sebelum Pesta Buku 2008 yang dijadual bermula
5 April 2008 ini. (Amin... Amin Ya Rabbal Alamin)

Novel ini adalah novel keempat dalam Siri AKU MAHU. Tajuknya adalah 'Aku Mahu Teman Tapi Mesra'.

Ikutkan sejarah, novel ini adalah novel yang terpendek waktu penulisannya. Kak Ain mengambil masa satu bulan memerah otak menyiapkannya. Novel ini juga disiapkan berselang-seli dengan penulisan plot Impiana II.

Adik-adik nak tengok rupa novel itu nanti? Inilah kulit bukunya.
(Cantik tak? Secara peribadi, Kak Ain sukakan kulit buku kali ini)


Ini pula Kak Ain berikan sinopsis ceritanya.

Widya melancarkan perang dunia ketiga dengan Edrina?
Semata-mata kerana Edrina menegur kemerosotan pelajaran Widya.
Widya diberi kata dua.

Memilih Mr.LobakLobak, si Teman Tapi Mesra atau mementingkan keputusan peperiksaan demi masa depan.

Apa yang berlaku antara mereka sebenarnya? Kata best friend forever? Ketahui segalanya dalam Aku Mahu Teman Tapi Mesra.


Kak Ain harap sangat buku ini akan menepati citarasa pembaca.

Salam Sayang,
AinMaisarah

38 comments:

nana said...

salam kak ain ,mmm...sy rasa kan kulit buku ni cantikla.. ceria pulak tuhh

Tygogal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ainmaisarah said...

Salam Nana,

Kulit buku ni memang ceria sikit. Cuma terlalu banyak gambar. Jadi nampak sedikit serabut.

Tapi Kak Ain suka jugak.

ws
AinMaisarah

iLa said...

wah!!!
cam bes jew cite kak ain...
eh...
sume cite kak ain besh...
hehhe...
kulit bku tuh lawanyew....
eila suker...
kelerful

spiesgirls said...

assalammualaikum...................kak ain cantiklah cover buku ni menepati citarasa remaja yg sukakan fashion jenis berserabut..

anis pon suka anis x sabar2 nak beli


Salam Ceria
spies_girls

aini said...

salam k.ain.
kulit bk kali ni colourful la..
i like..

x sbr nak bli..

fazlin said...

salam kak ain, sila baca semua yg sy tulis ni..plss

kak ain sy nk satu leh x??
sy nk tanye kak ain akak dh dprt ker wang pos sy.kalau x dpt tlg emelkan kat sy tau.kak novel comel x sampai lg...bile sampai.. lambat lg ker??kalau kak ain dh dpt wang pos 2 kak ain pos lar skali ngan novel sy 2..ok??
kak ain tlglh kak ain p[os cpt sket coz sy nk beli buku aku mahu tmn tp mesra lg.camner nk baca buku manyak2..
plssss.
thnk
-fazlin-

♪♫I am Princess♪♫ said...

kak ain,I LOVE IT!

Sincerly,
I am Princess RINA.....

Rina lahh...

♪♫I am Princess♪♫ said...

Kak Ain,

Kalau kak ain sukakan sesuatu yg berada di pusat membeli belah,adakah kak ain akan membelinya walaupun harganya mahal?

Soalan ramal aje ni..

Salam,
Rina.

♪♫I am Princess♪♫ said...

One more,

Buku tu ada ciri2 remaja sikit.......

Tapi,

That's not the matter..yg penting buku kak ain memenuhi citarasa kita orang!!heheh..

Peace,
Me again,Rina.

nurul hidayah roslan said...

salam kk ain,

ni dayah ....x saba nk beli buku amttm tu...:)harga die bape ye kk ain??

aqilah said...

salam,
cantik la kulit bk tu,brapa harganya?anyway tahniah sbb dah buat bnyak bk.


..........^ ^..........
l
~

cutegirl_balqis said...

kak ain...cantiknye kulit buku tu.....balqis suke sangat....buku tu sesuai dengan remaja.....balqis teringin nak beli buku tu...hehehehe nanti kak ain simpankan untuk balqis....sayang kak ain sebab buat banyak buku yang best......

-hanis ushy- said...

smpan 1 utk hanis!

solehah kd said...

salam kak ain!
cantek la covernye tuh...colouful seyh!!..kite rase mesti lg laku buku tuh sbb org tengok kulet die pon mcm best sangat buku tuh..hehehehe...eh simpankan untok kite 1 ek...kite br dpt buku impiana 2 tuh...tq...nnti klu ade mase kite hanta lg rm6 tuh kat kak ain...sorilah...x tau pon x cukop..setau kite mase nak hanta tuh...cukop2 jek sbb kite banyak kali kire seblom mak kite bg kat mc kite..

Anonymous said...

salam kaka ain...saye bace sinopsis tu mcam best je citer die...from alia_garlic

Anonymous said...

alamak t'silap eja lah plak...sorry kak ain....from alia_garlic

NuriY said...

tak sabar. tak sabar. tak sabar. nak dptkn buku ni.

najwaamira said...

CAntik cover tu..Simpan 1 untuk najwa ya.

Anonymous said...

assalamuailaikum...

wah, cantiknye! saya tak sabar nak beli...
tahniah kerana berjaya menghasilkan satu lagi buku...

salam....
NURUL

Sara Imanina said...

salam kak ain,

secara jujurnya, Sara memang suka sangat cover buku tu.
simpankan 1 buku amttm untuk sara yerk.buku Bila nak keluar Tak Bisa Memilih? dan bila kak ain nak hantar novelcomel? (kak ain x siap lagi yer.hehe.kak ain kan sibuk)

Panjang pula comen Sara.Salam ceria...

Salam ceria,
~ Sara Imanina 2008 ~

Anonymous said...

eh kak ain...
ape mende atas tu
warne ijau tuh...
kambing kw?
ntuk ape ye kak ain...

the nakai girl

Anonymous said...

agk cantik..kak ain punya idea ker tuh??ape2 pun if buku ni dah siap.sy nk tempah 1 ek..buku aku mahu teman tp mesra..tlg tempahkan untuk sy k as'kum..


ila_gurl95

Anonymous said...

Cover buku je dah cantik. Dalam dia macam manalah agaknya.

scorpyx said...

kak ain,cover tu cun sangat.kak ain bleh x kalo bagi diskaun kat kitorang.........bleh lah

scorpyx said...
This comment has been removed by the author.
scorpyx said...

kak ain nanti kat PWTC booth no brape....

emelin said...

wow,it was so beautiful,colourful and cheerful!!! Tak sabar rasanya nak beli dan baca buku AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA!!!Anyway,tahniah ye KAK AIN sbb dapat masuk tv and newspaper...............

farah~amira said...

salam kak ain...
farah da lama x sign in sbb computer farah broke down..
kak ain saya nak book satu naskhah AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA...
JUMPA DI PWTC!

imah_95 said...

dh beli...
x sbr nk bce..mesti besh..
buku kak ain memang besh....

Anonymous said...

assalamualaikum...kak ain.minggu depan mungkin saye akan ke pesta buku...harap dapat jumpe kaka ain..from alia_garlic

Anonymous said...

silap lagi sorry kak ain...From alia_garlic

aidanurshafi said...

Kak Ain,
soalan bulan june ni macammana?sama je ke dgn soalan bulan April tu?tak sabar ni nak hantar jawapan dan peluk bantal yg cute tu...

candy floss said...

hi kak ain...
saya dah bace buku teman tapi mesra ni...
best sangat...

Schya Lolypop said...

Saya dah beli novel ni . Cerita dia best. Kulit buku dia pun lawa.

NHS said...

salam,kak ain,sye dgr lar ugak cerite drpd kwn2 sye yg pasal buah pena aka,ianyer agak best lah ugak,biler tgk sekali jer pon dh thu....

-hikmah-

kisahku... said...

kak ain...buku aku mahu teman tapi mesra brapa??mahal x???sbb sye minat sinopsis tuu...buku tu saye suka...

kisahku... said...

kak ain brape harge buku tuu,,adk minat dgn sinopsis tuu,,,