28 March 2008

Sedutan Aku Mahu Teman Tapi Mesra

Salam semua,

Entri kali ini Kak Ain nak kongsi tentang gambar-gambar ilustrasi dalam novel Aku Mahu Teman Tapi Mesra. Kak Ain sengaja buat adik-adik geram dan mencucuk lagi sifat tidak sabar nak dapatkan buku ini :-D

Ini gambar-gambarnya.

Konflik I:


Widya mula menyisihkan kawan-kawan kerana Mr.LobakLobak, si Teman Tapi Mesranya. Edrina pula tak tahan sabar dan melancarkan perang besar-besaran dengan Widya. Widya makin menjauh dan mula ditimpa pelbagai masalah dengan guru-guru Sri Bangsar. Apa masalahnya? Dapatkah mereka berbaik semula?

Konflik II:


Edrina brkenalan dengan pelajar baru bernama Zaidi bin Zed, hensem persis pelakon Zed Zaidi! Hensemnya pelajar baru itu telah membuatkan ramai yang terpikat. Edrina sendiri tak faham kenapa lidahnya kelu dan tubuhnya kaku setiap kali bertemu. Tetapi Edrina makin keliru apabila hatinya marahkan Huda juga. Huda yang sudah mengumumkan mahu melupakan Tengku Affin serta beralih minat kepada Zaidi. Huda kini dianggap pesaing. Huda dilabel si pengacau daun. Siapa agaknya yang berjaya merebut hati Zaidi?

Itulah sedikit sedutan novel Kak Ain yang terbaru bertajuk Aku Mahu Teman Tapi Mesra. Dapatkan di pasaran ya.

Wassalam,
AinMaisarah

27 comments:

najwaamira said...

Kak Ain mmg suka nama2 artis ya??Handsome sangat ke Zaidi tu??Huhu..Widya with Mr Lobak2..Edrina and Huda nak berebutkan Zaidi mesti lawak cerita ni..Simpankan saya 1 buku ni waktu pesta buku.Tulislah mesej happy birthday sikit 4 me!!

najwaamira said...

Kak Ain mmg suka nama2 artis ya??Handsome sangat ke Zaidi tu??Huhu..Widya with Mr Lobak2..Edrina and Huda nak berebutkan Zaidi mesti lawak cerita ni..Simpankan saya 1 buku ni waktu pesta buku.Tulislah mesej happy birthday sikit 4 me!!

najwaamira said...

Birthday saya 15 April 1997.

Anonymous said...

mesti best crita nih..kak ain..please tlg simpankan buku ni tuk saya k..sy tempah dlu..


ila_gurl95

cutegirl_balqis said...

KAK AIN....BEST NYA....TAK SABAR BALQIS NAK DAPATKAN BUKU TU....NANTI INSYAALLAH BALQIS JUMPA KAK AIN KAT PESTA BUKU DAN BELI BUKU NI...KAK AIN DAH HANTAR KE NOVEL COMEL BALQIS ??? BALQIS TAK DAPAT LAGI LAA KAK AIN...

cutegirl_balqis said...

please keep one 4 me kak ain...balqis nak sangat buku tu.....

♪♫I am Princess♪♫ said...

teringinnya nak dptkan buku tu..
tapi..
sekarang tak boleh baca..
ujian lagi 2 minggu..
mummy & daddy tak kasi baca kalau ujian dah nak dekat...

♪♫I am Princess♪♫ said...

saya selalunya beli buku baru bila takde ujian dan selepas 1 minggu masa buku sudah diterbitkan.

fazlin said...

salam kak ain.

kak ain tlg simpan kat fazlin satu.x sabar rase nk baca buku kak ain ni nampak cam best jer.kak ain kalau sy nk beli buku ni ngan kak ain agak2 bile boleh sampai??

Sara Imanina said...

salamm kak ain,

just want to remind kak ain sekali lagi...tolong simpankan 1 bk amttm for sara yerk...
agak-agaknya bilalah buku ni siap dicetak

salam ceria,
~ Sara Imanina 2008 ~

aini said...

salam k.ain.

akk ni mmg sj jer nak buat kteorg x sbr ek?

ok smpn kan tuk kte satu ek?

p/s:novelcomel akk dh antar blom?

Anonymous said...

Nama Zaidi bin zed. Mcm terbalikkan nama zed zaidi jer.

Anonymous said...

Kak ain simpankan satu untuk saya eh.

yang benaar,
zafirah

Anonymous said...

tersalah eja;

yang benar.

-hanis ushy- said...

Kak Ain dtg Pesta Buku 5hb.
Pukul berapa?
Hanis nk bertemu dengan kak Ain!

-hanis ushy- said...

Simpan satu buat hanis yer!
Impiana 11 Juga

solehah kd said...

salam kak ain
kite da dpt buku tuh...klu kite free kite bg duet yg tekurang tuh ek..sori laa...eh...kite nak 1 buku amttm tuh yek...

nurul hidayah roslan said...

salam kk ain,

wow!semakin hebat buku-buk kk ain yek....dayah doakan semoga kk ain akan terus kehadapa....9mestilah kehapan x kan kebelakang :P)hihhi...kk ain doakan dayah dapat keputusan yg baik ye...dalam ujian nanti :)....okie kk ain x saba dayah nk jumpe kk ain hari ahad nanti(kat PWTC)okie bye...:D

salam sayang,
dayah

anas muhamad radzi said...

Salam Kak Ain

Tolong simpankan untuk Anas buku

Aku Mahu Teman Tapi Mesra tu tau.

Nanti anas kasi tahu bila dah buat

pembayaran,tapi berapa harga dia

ekkk????

saya pakai wangpos tau kak ain tau

fazlin said...

salam kak ain

kak ain kalau guna wang pos kak ain akan trima bile?selepas 2 ari ker 3 ari??
kak ain kalau kasi wang pos mesti kena guna pos laju ker??kalau pos biasa kak ain x trima ker??ker lambat trima??kak ain asal novel comel x trima lagi??

anas muhamad radzi said...

Tak sabar-sabar nak jumpa kak ain dekat pesta buku.......

Izzie Izzati said...

Assalammualaikum,akak.Haritu saya tak ingatlah saya hantar kat mana soalan ni;

Maksud akak,bayar pos tu bauar guna cek ke??Boleh tak akak tolong balas kat blog saya?Saya takut tak perasanlah nanti.

wannadern_9124 said...

sye suke bace buku kak ain.buku2 kak ain sumer best.tp syg saye susah nk dptkn buku2 pt coz kedai buku jauh dari umah.insyallah sye cuba dapatkn buku aku mahu teman tapi mesra tu yerk

alia said...

kak ain...saye teringin nak bace aku mahu teman tapi mesra...tapi susah nak cari lah.....:(

::fatin:: said...

best giler cerita ni!

Balqis Abdullah said...
This comment has been removed by the author.
Balqis Abdullah said...

kak ain saya mahu beli buku teman tapi mesra tapi di mana ada jual ya?saya mahunya kerana saya mahu buat koleksi dan membacanya.cita-cita saya mahu jadi penulis,saya dah siapkan satu novel.KAK AIN BALASLAH!!!!!!,,,,,