07 September 2009

Selamat Mengasah Pensil, Menjawab Soalan dan Menduduki Peperiksaan UPSR!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Di ambang malam menjelangnya peperiksaan UPSR, Kak Ain ingin mengucapkan selamat menduduki peperiksaan penting tersebut kepada semua pembaca buku AinMaisarah yang berusia 12 tahun @ bersekolah darjah enam.



Kak Ain yakin hati adik-adik semua sedang bergetar hebat memikirkan UPSR. Malam ini tentu tidur tak lena. Mimpi tak enak.

Kak Ain ingin mengajak semua pengunjung Rumah Pink supaya sama-sama berdoa buat adik-adik yang akan menduduki UPSR.


"Ya Allah Ya Tuhanku,
Terangkan hati adik-adikku yang akan menduduki UPSR,
Permudahkanlah setiap soalan peperiksaan,
Tenangkan minda dalam menjawab soalan,
Hilangkan bimbang di hati,
Jauhkan gusar dari bermaharajalela,
Sesungguhnya Kau Yang Maha Berkuasa,
Menentukan Kejayaan hamba-hambaMu semua,
Semoga kejayaan dunia dan akhirat,
Milik kita bersama."


Amin Amin Ya Rabbal Alamin.

InsyaAllah berkat bulan Ramadhan yang mulia, moga-moga doa kita dimakbulkanNya.

Salam Sayang,
AinMaisarah

23 comments:

nurulbalqis said...

Ya yaa..
All the best untuk semuaa adik adik darjah 6 ;)
Hehehe.. Berjuang habis-habisan untuk dapatkan apa yang jadi impian selama ni...

nabilah said...

yup
harap harap akak ngan abang tahun enam selamat menjawab UPSR!

jangan menggigil pegang pensel!
Dapatkan 5A tau!

unlisted_one said...

Salam ain maisarah,..

Maaflah terpaksa bertanya dekat ruangan comment ni. Bila saya boleh mendapat baki 6 novel comel yang saya pesan? Email terakhir yang saya terima mengatakan 15 ogos. Tetapi, saya masih belum menerimanya sehingga sekarang. Email yang saya hantar bertanyakan perkara ini pun tak mendapat balasannya. Sekali lagi, maaf sebab bertanya di sini. Novel2 itu hadiah untuk assistant saya. Terima kasih.

DJ Farahani said...

Aminn..


Good luck 4 year 6!UPSR!
:D

Dapat 5A!5A dalam genggaman.
Hik.:P

:D Kakak abang yang tahun 6,buat yang terbaik! ;)

Shahira~Shasha said...

ingat kak ain dgn year 6....
by the way....kak ain,doakan saya tau!

♥Nurul Aqilah | Swift♥ said...

wish me luck.

Aim@Ahmad Ibrahim said...

Semoga berjaya wahai adik-adikku!
;)

star dazzle said...

kak ain,

ari ni dah upsr.pemahaman sederhana,penulisan senang,maths pper 2 kacang botak senang!!!

Aida Nursheila said...

upsr tadi aida oke je.
pemahaman kacang sikit.
penulisan okay ! (sbb ingat kak ain yang mengarang banyak cerita,hehe).
maths,senang :)

• Alya • said...

Salam :D

- Pemahaman okey! Soalan much more senang berbanding percubaan :)

- Penulisan pun okey jugak. Yang kena buat karangan tu, mula2 punya takda isi laa.. Lastly, bila dah tulis jadi panjang berjela ;p

- Maths Kertas 2 gila-gila senang! Alhamdulillah laa..

:D
Salam.

MeZ said...

Amin... All the best dear. :p

Fatihah Ory said...

Amin~
Harap saya nie dpt 5A

shera said...

huhu..
thanks yerk kak ain!
memang berdebar ni!

Jihan Madiha said...

sumoga kakak yg darjah6 tu dapat menjawab dgn tenang,
sebenarnyer..
kakak atau abang boleh dpt 5 A ....,
berusaha kata 2 cogan tu...
kalo nak kacang goreng
kertas tu lebih dari isi,
kulit pon boleh dihiris?
paham x?
maksudku,
kalo belajar mesti dpt 5a
kalo xbelajar hhe,...x taulah,
:D

Jihan Madiha said...

wish all luck..






AMIN YA RABBAL ALAMIN....
SALAM BERJAYA!

gemini girlz said...

Terima kasih Kak Ain....
Dah merdeka!

THanks semua..:)

Misz Purplez said...

Ingatkan Kak Ain tak ingat nak wish kitorang sume! =D

Saya bukak lepas dah habis UPSR sebab mak saya tak bagi bukak komputer & Internet! Hehehe....Skrg ni, dah merdeka!!

$ $lum8er 6urlz $ said...

sy p0n harp agr kkk angkat & abg angkat sy yg drjh 6 & sume budak yg akn amik UPSR taon nie,berjaya..
caiyok-caiyok.....

Batrisyia said...

Salam Kak Ain,

Nampaknya saya senasib dengan Misz Purplez la! Mak saye pun tak bagi bukak komputer! Sentuh sikit pun, meletuslah jawabnya Gunung Berapi milik mak saya! Hahahaha...=)

Ok la! Sekarang cuma tengah tunggu keputusan je..=D

Hana_Fadz said...

hmm..betul..betul..baru abis pekse tau! tapi lum merdeka coz keputusannya lum kuar!
Pemahaman::Senang sangat
Penulisan::oke..ade citer (n0.1)
Math ::dua-dua 0ke
Sains :: Lagi senang
Aptitud :: senang ade, susah pun
ada


K.ain doakan peminat setiamu ini mendapat 5A dalam UPSR..tau! kad raya nak anta..tgh cari yang comel macam k.ain dan khas untuk kak ain! Doakan juga peminatmu ini menjadi seorang penulis novel sperti kamoo...kau lah idoala ku!! k.ain tau tak..cikgu kite kate time trial UPSR tu..kite wat karangan..dan cikgu kite pun puji..boleh jadi penulis novel! ya! itulah cita2 ku! doakan ye!~

• Alya • said...

Yehh! :D

AiN said...

Oh susah nyer pemahaman...

Yang lain senang jer..

Harap2 ok lah..;D

Norhamizah said...

cantik tpi x larat bca la..