11 May 2009

Bungkusan Istimewa Dari Kedai Pink AinMaisarah

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini merupakan kali ketiga Kak Ain melakukan penghantaran buku kepada para pembeli di Kedai Pink AinMaisarah.

Bagi bungkusan pembelian kali ini, Kak Ain membalut semua buku terlebih dahulu dengan plastik bubble wrap. Ini bagi mengelakkan risiko bungkusan pembalut hadiah terkoyak. Maklumlah, bungkusan buku ini dicampak-campak oleh abang posmen dengan sesuka hati.
 

Selesai dibungkus dengan bubble wrap, Kak Ain balutkan pula dengan kertas pembalut hadiah berwarna-warni ini. Memang Kak Ain boleh jadi tukang balut hadiah profesional dan boleh bekerja dengan Santa Claus! Hohoho! =D 

Setiap hari membungkus buku, hampir 30 bungkusan perlu disiapkan semuanya.


Bila sudah siap membungkus, barulah Kak Ain bergerak ke Pejabat Pos. Oleh kerana membawa 30 bungkusan buku yang berat sekali, Kak Ain memerlukan bantuan troli IKEA.  


Dan hari ini, Kak Ain menghantar lagi bungkusan buku kepada nama-nama pembeli di bawah pula. InsyaAllah sampai pada keesokan hari iaitu hari Selasa (12 Mei 2009)

  1. Fatin Athirah Binti Azmi
  2. Siti Junaidah Binti Ma'mun
  3. Aafifah Binti Mohamad
  4. Nur Hafizah Binti Ahmad Hanipah
  5. Fatihah Binti Nursyamsi
  6. Aireen Azraai Binti Samin
  7. Ainur Hajar Binti Azhar
  8. Aldina Bt Mohd Azhar Yahya
  9. Nurin Izliyana Nasarudin
  10. Nurul Hanis Bt Malek
  11. Aiman Fadhilah Bte Ahmad Rozley
  12. Nur Izzati Hamizah bt Hamzah
  13. Puteri Amira Zainulakmal
  14. Tengku Adibah bt Tengku Razaligh
  15. Juliana bt Ahamad Fuad
  16. Izmeera bt Yahya 
  17. Puteri Nabila bt Bohari
  18. Ummi Insyirah bt Suhaiman
  19. Farah Wahida bt Jumaily
  20. Nurul Hidayah bt Muhamad Fuadz
  21. Suraya bt Uthman
  22. Ros Rasnida bt Dasri
  23. Zanariah bt Zulkifli
  24. Siti Asmah bt Mohd Kalid
  25. Norizah Awatil bt Gafour
  26. Nurashikin bt Eman
  27. Nurul Insyirah Hayani
  28. Siti Shazwani bt Badrul Johari
  29. Sayed Hafiz bin Sayed Zairollah
Kepada para pembeli yang sudah membayar tetapi namanya tiada dalam senarai penghantaran kali ini, sila maklumlah kepada kedaipink@gmail.com

Salam Sayang,
AinMaisarah

15 comments:

-tirah- said...

wa..i'm da first!!cepat betol k.ain buat post....he,he..

-tirah- said...

comelnyer pembalut hadiah tu...
huhu...sebelum ni tirah x pernah
beli buku melalui post..beli kat
kedai je,,susah la =((

the7thsense said...

kakk ainnn!!:D:D:D hehe..sayeeee happy kakk ainnnnnnn blsss:D:D saye ni,aizat!:D:D hehe..kak ain! wahhhh sernkkk tengkkkkk lahh buku tuu..:) aiii,cium bau buku jelahh yee kak ain?:P hehe
ada kari ada nasi
adaa hari sayee beli bnyk2 ahahaha:P
siappp nanti bulan 12 ni! habiss sayee borongggg buku kak ain yang aizat belum ade!:)
well,sekli pndng macam aizat jeee yng bacaaa,
dua kali pndngg,buku kak ainnn smkin hari smkin sedikit..
tiga kali pndangg,kawan2 semuaaa nak baacaaa buku kakk ain ahahhaa!:D:D:D saye ni kak ain kalau pergi kedai,kedai buku jeee aizat sukee pergi,tulahh tahu sngtt buku terbru:) hehe..belum update lgg buku kak ain kat brunei ni..sedih lah!:D:D
salam,
peminat kak ain dari brunei:D:DD
maabhmd

mimi said...

wah bestnya orang yang beli online!!

~fAtihAh oRy~ said...

YAY
es0k dapat buku!
xsabar nye..

p/s:cantek pembalut tuh..stripes2

ShinyJunne said...

waaa.. i'm the second one !!

menghitung hari je bila nama akan keluar

rupa-rupanya da keluar

bermakna buku saya akan dihantar esok

yey !! happy sangat !

sebab 1st time beli online

thank you ye kak sebab bungkus cantik2

harap2 laa abang2 dan kakak2 yang kerja dekat pejabat pos tak main campak2

ohh yee kak .. addicted pula nak beli dkt rumah pink

saya nak tanya set box aku mahu ke new york ada lagi tak ?

With Lots Of Love,
~Jun~

DiNor said...

nak tanye, saya org singapura. kak ain ley anta ke Singapura ke? mcm mana nak order? n the payment?

Hana_Fadz said...

kak ain smpai kat umah saya buku2 tu tapi bkn la dh lepas yg arie khamis punya la kan...
nama kat dwepan tu pun dah kutur hahhahahha....jahatla org yg kat pejabat pos tu huhuhuh...nnti kk ain nak anta untuk kali kedua sbb novel comel masih dicetak saya harap x kotor tau! ok bye kakak angkat ku@!

ZaCkG fRiDzHa said...

Lagu Kak Ain macam lagu iklan kilometrico jek...hehehe

Fadhilah Rozley said...

yeaa!!

thanks kak ain..
tak sabar dila nak terima buku tu..
thanks..thanks!!

Fifiey said...

Salam Kak Ain...
Kenapa buku-buku yang saya tempah tu Kak Ain hantar today?
Kat email cakap Kak Ain hantar 9 Mei(Sabtu).
2 hari berturut-turut saya tunggu...
Tak sampai-sampai...
Hehehehehe...
Penat saya tunggu, tau!
Akhirnya penantianku selama ini BAKAL berakhir...
Wahaha!
Alamak, terlebih-lebih pulak...
Thanks Kak Ain dah hantar! (happy)

Wallahualam.

Fatin

nurin roslan said...

salam kak ain ,

saya nak tanya bila kak ain nak hantar novel comel yang saya beli tu??
sudah lama saya tunggu tak sampai sampai juga .
agak agaknya bila kak ain nak hantar ya ??

MeZ said...

wah!!
kayala kak Ain...
Kak Ain belanja la sikit MeZ.
hehehe :p

amirul iman said...

troli tu rembat ea? hehe.

~fAtihAh oRy~ said...

da dapat semalam..
tp koyak ckit
msti keje cik posmen
uhuhuhu
xpelah, dalam masih OK