14 March 2009

Jumlah Buku Dalam Setahun.

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kepada semua pengunjung, Kak Ain minta maaf kerana tertinggal keretapi. Lambat memberitahu tentang artikel yang mempamerkan wajah AinMaisarah dan Puan Ainon di akhbar utama Berita Harian.
 

Artikel ini dipaparkan dalam ruangan sastera, Khamis, 12 Mac 2009. Ianya memberi liputan forum bicara buku yang Kak Ain hadiri di ASWARA.

Dalam bicara buku itu, Puan Ainon selaku Pengerusi Kumpulan PTS menerangkan tentang perkembangan positif dunia buku. Kak Ain pula berkongsi pengalaman sebagai penulis muda serta potensi menjadikan bidang penulisan sebagai kerjaya sepenuh masa.

Sila klik sini bagi membaca berita sepenuhnya.

Hujung minggu begini, Kak Ain sendiri nak buat tinjauan.

Kak Ain nak tahu juga... berapa banyak jumlah buku telah dibaca dalam tempoh:

a) sebulan 
b) setahun (rekod bacaan buku tahun 2008)

Sila jawab di bahagian komen ya! Selamat menjawab soalan survei!

Salam Hujung Minggu,
AinMaisarah
p/s: *** ehem... ehem... berapa banyak buku AinMaisarah yang sudah dibaca? ***

42 comments:

AinMaisarah said...

1) Bulan lepas - 3 buah buku
2) Tahun lepas - 20++ buah buku

Yang sudah menjawab survei,
AinMaisarah

aLyaLya =] said...

Rasanya, purata bacaan novel2 Alya dalam masa sebulan... 3,4 buah lah . Erkk novel bahasa, bukan english =p

Kalau sepanjang tahun 2008, tak tahu pula. Hehehe =D

Izzati Hazwani said...

1 - Bulan lepas : 2buah buku
2 - Tahun lepas : 50++ buah buku

Yang baru menjawab survei ,
izzatihazwani

Nur Ameera Sharmine said...

this paper arituh smbil tugas at library skewl smbil bce paper nieh...gamba kak ain kuar kat paper...
sowie if ayat pelik2

kilakiwi said...

1-satu bulan.lebih kurang 2.3 buku novel.tidak termasuk buku cerita
2.setahun.x terkira

Hedupkuh&TemanHedupkuh said...

1) hurmm dalam 5 hingga 6 buah larh
2) x pernah mngira,byk juga meyh,heee

;)

marjan said...

rasenyer

1>bln lps>>5 buah buku
2>taun lps>>dlm bilangan 30 lbh

dkt skolah kengkwn panggil marjan ulat buku sbb slalu bacer buku
cikgu lmbt masuk jew bacer buku
kengkadang sembang lah jugak

Zow13n@ Wi3neZ said...

Assalamualaikum

masa pesta buku dekat PWTC nie kak ain ada x ?

kalau ada,blh x tlg bagi tau bile dan pukul bape.

Saya dan adik-adik teringin sangat nak jumpe kak ain.

Kalau kak ain x pegi masa pesta buku tu, ble kak ain akan bertemu dgn pembaca???

wassalam...
(kalau x keberatan kak ain blh e-mail kan jawapan kpd zerinez_97@yahoo.com, tp dkt comment box rumah pink n ie pun dah memadai....

DJ Farahani said...

Fui!


Kak AIn is the bestlah!Masuk surat khabar!


Anyway,salam kak Ain!Semoga success selalu!

DJ Farahani said...

Kalau saya,

Mungkin sebulan ,1,2 buah bukulah..

ayunidiyana said...

Sebulan-4 buah buku
Tahun-45
(Tahun lepas dan bulan lepas)

azwani96 said...

Assalamualaikum Kak Ain

Bulan lepas - 4 buah buku
Tahun lepas - 50++ buah buku

Nabilah Husna said...
This comment has been removed by the author.
Nabilah Husna said...

5 ke 6 buku, kalau bulan 1 ngan 2 tahun ni..

tahun lps byk sgtla, tak terkira.
BTW, jemput2lah view blog..

EzzAty96 said...

saya pulak....

1)blan lps 3-4 buah bku
2)thn lps dlm 35 lbh buah bku gitulah....

semua bku kak ain saya dah bce n x sbr2 tunggu bku trbru kak ain...

wassalam

hana said...

1) Bulan Lepas- 13 buah buku
2) Tahun Lepas- 189 buah Buku

Yang sudah menjawab survei,
Hana

Sh!h@ said...

smikum kak ain..
saya nak tanya skit nih,,
alamat e-mel kak Ain ape ek?
please reply...

ainin sofiya said...

bulan lepas -10 buah buku
tahun lepas -tk terkira

for a better life,for a better music... said...

kak ain!
sye bce 20 bukub bln nie..
tahun lps 200 kot:)

for a better life,for a better music... said...

kak ain!
sye bce 20 bukub bln nie..
tahun lps 200 kot:)

aqilah said...

bulan lepas:8
tahun lepas:36

yang sudah menjawab survei,
******

Firah mydream said...

Rasa kiter pulak.....

dlm sebulan mungkin

2 ke 3 buku(baca berulang-ulang kali)

Kalau tahun lepas....

26+++ buah buku.

Sekian......

Si pengawas-Adlina said...

Bulan lepas:2 buku

tahun lepas:10+++buku

Yang sudah menjawab survei,
Si Pengawad-Adlina

revalina said...

1] kalau bulan lepas dalam 4 atau 5 buah lah
2]tahun lepas dalam 25 lebih lah x silap

Batrisyia said...

Salam Kak Ain,

Pasal muka Kak Ain keluar paper saye dah tau dah....hari khamis tu jugak saya dah tau...hehe..=D
sbb sekolah saya bagi Didik tiap2 minggu(tp kena bayar) kebetulan pulak Didik keluar hari tu....=D

♥ FaRiSaH AdRiAnA ♥ said...

1) Bulan lepas = 4 buah buku
2) Taon lepas = semua buku kak ain =D (sebab bru kenal Kak Ain taon lepas...!!!) + 5 buku len laen = 12 buah buku taon lepas....

p/s= berazam utk bacer lebeyh byk taon nyh...!!!coz tgk semua bacer lebeyh dr sayer...


Yg benar,
+FaRiSaH+
xxxxxxxxxx

Halimatus Saadiah said...

1) Bulan lepas - 3 buah buku
2) Tahun lepas - 50++ buah buku

Yang sudah menjawab survei,
HalimatusSaadiah

p/s:hepi birthday!!sorry lambat wish..ima kan dh dok kt asrama...=)

GGurlz said...

setahun tak tentu tapi memang banyak giler.5++ lah.tahun ni baru satu hihihi

eyrah said...

bulan lepas 12 dan lebih.....tahun lepas?loo lebih rasanya...sy ni memany suka baca buku...hehehehe....kebanyaknya buku english dan buku2 ain maisarah....

eyrah said...

Yang sudah menjawab survei...


nadirah....

miera_nasako said...

1~bulan lps~5 buah buku...
2~tahun lps~x pnh kire..rasenye lebey lh 40++ kowt...

yg sdh mnjawab survei,
miera nasako

as-sirr'ul asma said...

bulan 1-2 thun ni..
15++

thun lpas, tlalu byk..
thun 2008, thun kerajinan..
heheh

f@ original said...

saYe lak, urmm xpasti lah
nk kne check BUKU NILAM niey

huhuhu
tp dlm sebulan, 3/4 buku/novel (yg 100-250ms) saye bcer
klau last month, 2buku jer kot
trlalu sibuk dgn Sukan Tahunan + mcam2 lg lah

ain said...

Bulan lepas : 4 buah
Tahun lepas :15 buah

ain said...

Bulan lepas : 4 buah
Tahun lepas :15 buah

wn'a said...

hye kak ain~kite bru je kenal novel2 kak ain~(tp kite da beli sume buku2 kak ain for this mont)so,kite da bce 8 buah buku for this month..tu pon x termasuk buku study,majalah n komik~

Irash Syazuya said...

bulan lepas 10 buah buku

sepankang tahun 2008 100 lebih gitula.

Irash Syazuya said...

kak ain cuba bukak blog saya and cuba tengok gaya penulisan saya kalo bleh komen nye manalah tahu kak aini bleh bg nasihat skit pasal penulisan saya.

nawal said...

kak ain saya pun nak jadi penulis . ibu saya kata tahun depan dah boleh terbit.. saya ni suka baca novel sehari boleh habis 67 buah buku.. buku kat rumah yang berlambak tu pu n dah habis.. hehehe

alia . said...

ahha cool survey :P

bulan lepas - uh 10 buah rasenye
2008 - tidak berbilang. too many too count
haha

*i'm a storybook nerd* *grins*

ox , alia

farah daN!a said...

em..bln lepas x de yg dibaca,then taun lepas em 76 cam tu lah..coz taun ni farah amekPMR!!!

farihah said...

Novel Riha pulak Riha tak tau tapi memang banyak. Riha dah terpilih jadi Tokoh Nilam Negeri Selangor. 20 April nanti bertanding ke kem nilam peringkat kebangsaan. Sesiapa yg duduk kt KL tau tak siapa Tokoh Nilam KL?