15 November 2008

Kulit Buku AKU MAHU KE NEW YORK.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Haaa... entri kali ini, Kak Ain nak kongsi cerita tentang perkembangan buku terbaru Kak Ain pula. Buku bertajuk Aku Mahu ke New York I dan Aku Mahu ke New York II.

Hari Jumaat minggu lepas, pihak PTS One telah menghantar e-mel pemberitahuan kepada Kak Ain. Buku sudah siap-sedia nak dihantar ke kilang percetakan. Kak Ain juga dapat melihat kulit buku Aku Mahu ke New York yang muktamad (tiada lagi perubahan selepas ini)

Kak Ain nak buat satu teka-teki waktu cuti sekolah begini. Soalannya adalah:

Kulit buku manakah yang dipilih dan dihantar ke kilang cetak?

Adakah kulit buku A?


Adakah kulit buku B?


Adakah kulit buku C?


Kak Ain tahu waktu cuti sekolah begini ada banyak masa terluang. Jadi, mari kita main teka-teka! Setiap pembaca yang membaca entri ini diwajibkan cuba meneka. Nanti kita lihat tekaan siapa yang mengena! =D

Selamat Meneka,
AinMaisarah
p/s: Kak Ain sudah memulakan proses penulisan IMPIANA III. Doakan Kak Ain ya!

107 comments:

husna-96@nana said...

salam kak ain,

uikk,beshnye jadi org pertama meneka..
hehe..
rasenye yang a kowt..

nampak perfect sangat..
hehe

yang meneka,
husna-96 a.k.a nana

Green Apple>>E'ah said...

rsenye yg b la..huhu arap2 btol..

salam,
E'ah

hana said...

hana suka yg a...

hana said...

Hana tiap2 hari doakan kak ain..

hana teka yg a..klu btul ckp erk??

~+.leogurl.+~ said...

salam kak ain!

sye rasa yg cantik A ngan C..
tp, sye rasa, C kot..
(harap² betol)

p/s:semoga buku impiana ||| lebih best drpd biasa..buat elok² ek kak ain..sye akan sentiasakan kak ain..

salam syg,
"+.aQMa.+'

irah zafirah said...

Salam Kak Ain,

Saya raa B tau C cuz B nampak simple n nice.
C pulak macam A tapi saya suka lagi C

faty said...

ema rse a...

Anonymous said...

i quest, it will be...A!

Anonymous said...

emmmm...
saya rasa c...
=)

AfrinaRuslyn said...

Saia suke B sbb simple dan x terlalu serabut..

Izzati Hazwani said...

akak !
kulit b agaknya .

kalau betul ,bagi tiker untuk ke new york boleh ?

ann_anis said...
This comment has been removed by the author.
Lolipop Manis -Syud- said...

Saye rase B !

Nampak sesuai la :)


--Syuhada--

ann_anis said...

saya rase kan kak ain..kulit buku dia tu kulit buku B kan? Betul tak?
Saya lebih suka kulit buku B

Anonymous said...

Yg B kot.............

fazlin said...

salam kk ain..

fazlin lbh suka A punyer..
nmpk ceria aja..

yb 2 ok gak..
cuma biasa jer..

lbh baek A lar..

salam..
...F@zL!N...

fatin hanani said...

salam kak ain ,

bagi fatin , yang A yang paling menarik..
fatin rasa A kot..

ainzz said...

salam kak ain..

ain rse...manis!
eh!bukan..
ain teke B dgn C...
tpi yg ain paling teke...C..

harap2 betul!
kak ain,kalo betul kak ain kasik ape??

Anonymous said...

saye rase b kot....
kak ain saye suke cover a and b...

aDi = meLUVe said...

salam Kak Ain..
hurm..
sudah lama tidak meninggalkan comment di RumahPink ini.

anyway,
Nad vote untuk cover C

kenapa?

maybe sebab konsep kulit itu lain daripada buku-buku kak Ain sebelum nieh

Anonymous said...

Salam Kak Ain,
say suke kulit buku b sebb simple n menarik!
warna die x pudar sgt mcm a dan c..


yg berharap jawapnnya betul,
Nur Nadzirah

elyna said...

elyna suka yang a.cover dia cantik.

imah ammran said...

B?

Anonymous said...

Assalamualaikum...kak ain
saya teka kulit buku b..
harap nya tekaan mengena..

Anonymous said...

sy suke C!!!
arap2 laa C
baru ade semangat nk bce....=D

~jun~

gemini girlz said...

salam kak ain....

dina rser smuenyer ok,chantique n perfect!!

tpi utk tekaan...
dina rser
kulit buku C

slm syg..
dina

checkmate_girl said...

Askum....
Sayerr rasa B...... tapi C pun cantik jugak..... erm.... B lerrr.... simple n nice....
my answer is B.....

>AINIE<

teya lorrghh said...

hmm,kak ain.

rasenye kulit buku B kut.

sebab nampak class sangat.

hehe.tak aula kalau pendapat orang lain.

Anonymous said...

saya rasa jawapannya ialah...
B..
kan??


Yg Benar,
Wani

fatimah said...

assalamualaikum...

kak ain..
saya rasa A sebab cantik!!hehe

Fara said...

Saye kate c..............
C is the best!!

Halimatus Saadiah said...

Thanx sbb lwt blog Ima(pembetulan..Imah=Ima..he..he...)Emm..trima kasih juga atas ucapan tahniah tu..Emm..ade la dpt hadiah drpd mak..tp tk terfikir lak nk g 'melancong' kt KL..he..he..tgk lah dulu ye..Ima try ajak mak Ima k..mmg time ni lah kan nk melancong kan??Hi²...

Tentang kulit buku tu..Ima rase kulit B lah kot..kalau btol..bg hadiah tau!!=D

Anonymous said...

salam kak ain,

shaikha sebenarnye lebih ske kulit buku C
harap ia terbit dgn kulit bukuc...amin!!!!!!!!!

shaikha

Nurul Aqilah Binti Suhaizam said...

Rasenyer B lah,,sebab lebih menarik n sempoi je...hik3...

haziqah aisyah said...

kulit buku yang a kowt,,
sbb nmpk cute sgt,,,
hu3,,hrp2 btul ar,,,
haziqah,,

kayakingworldbiz.com said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

saya firda,
saya pilih 'C'
sbb ai nmpk lebih cantik & sangt sesuai...
heheheh:)
(harap2 betul..)

NUSAIBAH EPI OKMO (^_^) said...

saya suka kulit buku b kot sebab nampak simple jer....pastu cantik lak tu...

NUSAIBAH EPI OKMO (^_^) said...

saya suka kulit buku b sebab nampak simple,kemas dan cantik...

puteri said...

salam kak ain,feeling sy rasa C

.::Siti Nur Farah::. said...

Salam Kak Ain..

Mengikut citerase saye..
Saye akn pilih...

B

Kerane B nmpk lagi kemas n cantik.

YgMeneka,
Siti Nur Farah.

s! gad!s lolipop said...

C !
hee~ cnfident jerr..

-alia-

Sara said...

Sara rasa yang C kot? Cantiklah. Sara suka yang itu.

C, C, C! haha, confident jer ;P

~ZaHiDah~ said...

kak ain,saya pun nak teka jugak..rasa2nya a kot?

misz qiqin said...

k.ain!!
rindunyeee ...hihihhihi.. ;P
lameeeenye sgt sy xmasuk rumah pink ... 2hari sy pegi umah sedara dkt pahang,, xde internet =[

balik2 tros bukak komputer nk bace cite psl k.ain tau!

sy suke sumer cover, yg penting citer tu k.ain tulis.....mesti sy beli punyer!!!

pinggoo said...

kite rase b kot
cpt la siapkan x sabo nie...

leeya NA said...

salam kak ain...
sy baru jer berjinak-jinak ngan novel kak ain...
best giler...
sy dah jatuh cinta pndang pertama ngan novel kak ain...
(abis 1 skool sy promote novel kak ain nih)...
hehehe...
ok sy teka cover novel terbaru kak ain ialah B...
sbb nmpk simple mcm novel yg lain2...

aidaliyana said...

saya rasa c kot......very fit tau.....

Anonymous said...

Salam Kak Ain..

Uhh..
seronoknya bab bab meneka nih..
ingatkan ada hadiah menanti...
ada hadiah ke .takder ker
Agak agak saya lah kan..
C
(bismillahirrahmanirrahim..arap arap lah betol jawapan nih
AMIN

sALAM mESRA,
aINA m

FarAhANi said...

salam kak ain ,


farah rasa ,farah pilih a&c.
okk!!!!!nanti,tunggu kemunculan Impiana III & Aku Mahu Ke New York I&II.



salam sayang untuk semua,
farahani a.k.a ani

FarAhANi said...

(harap2 betoi!)



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIMMMM......

Anonymous said...

C punye cover lgi cun :D

xxxMELL said...

B !

Nuri said...

saya suke C.
very descent..

ratu anis said...

sye suka yg A

nurul hidayah roslan said...

Dayah rase kulit buku b

Anonymous said...

salam kak ain...

saya rase jawapan die a....
namapak menyerlah...

yg cuba nasib..
kyna

nur_salsabila said...

Kulit 'b'rasanya..
saya baca di website pts..
hehe...

Anonymous said...

hye kak ain!!
saye rase kn kulit buku yg c kot..
arap2 la btol!!
huhu..
klu btol bg saye tiket ke new york ok?


lots of lurve,
farah

Hanisah said...

Salam Kak Ain,

Wah, cantik2 kulit buku Aku Mahu Ke New York 1! Saya rase kulit buku A kot.. Hehe.. Saya pakai teka je. Tak tau la betul ke tak. =)

Nadhira said...

salam kak ain...

saya rasa c kut...
cantik la...
semoga terus berjaya..

yg tak sabar,
dhira

Nik Nornisa said...

hmmm... maybe B or C...

Taufiq Tiramisu said...

x sbr nk tggu aku mhu ke new york 1 n 2...lgi x sbr nk tggu impiana 3...kak ain...impiana 3 ni,..penghujung sgala cter impiana ke?

Fazsky said...

Saya pilih B sbb A n C muka dia hodoh

ziera96 said...

yg a atau b..

drpd:nurhazirah

shasha said...

shasha rse yg b :3

nawal said...

saya rasa yang b lagi cantik.tapi c comel jadi c la

Anonymous said...

Salam Kak Ain,

Saya rse yg 'a' ataupun 'b' la.
Dua2 best n lawa la...

Arap2 bt0l la ye...

laily asyikin said...

saya rasa yang B sebab kak ain kan suka warna pink he he he sorry kak ain jangan marah ye harap harap betul la ye . bye kak ain




yang meneka
laily asyikin

annisa_219 said...

salam kak ain,

saya rasa yang A kot..
harap2 betul...:D

Annisa

SINGA IRAH said...

Hai Kak Ain ,
saya pilih kulit B

SBB MMG TERLALU MENYERLAH


YG MENEKA - SYAIRAH

SYAHIRAHLP; said...

MULA2 NYE,I THINK YG A.BUT,MY BROTHER N SISTER KATA YG B CANTIK N CUTE.N BILE DITELITI BALIK,MEMANG BCUN PUNYALLAH!!!LAGIPUN IT'S SIMPLE N NICE.

P/S:CKP ORG PUTIH PUN TUNGGANG TERBALIK.TERUK BETOLLL!!!

SYAHIRAH said...

OH,KAK AINKU SAYANG,CEPATLAH BAGITAU YG MANA SATU!!!

khadijah said...

Assalammualaikum,kak ain.

Saya rasa............B!Muktamad!Saya pilih tu sbb A dan C sama je.Warna lain.Satu lagi.A dan C warnanya pudar

sayalah! said...

Salam, saya pilih kulit buku B! Mesti punyaaa :D
hehe

Ash said...

harap2 jawapannye A la..

izzati said...

hai kak ain,

raser-rasernye yang A kot..
rasenyer la

salam,
izzati

nuemie said...

salam kak ain..

saya orang yang ke 78 meneka teka teki kak ain ini,
hehehehe..

saya rasa yang A..
sebab kulit buku itu nampak macam menarik perhatian orang.

yang menjawab teka teki,
mira

Nurul said...

salam kak ain,
maybe A kot...

Anonymous said...

saya rasa b ataupun c sebab a tu cam ntahla.dalam otak saya ingatkan kak ain gileker nak letak a tu sebagai kulit buku AKU MAHU KE NEW YORK.cam hantu mukanya.tapi kak ain mana ade gilekan.penulis kegemaran saya mana ade gile.


yang mulut celupar sikit sedang meneka,
secretadmirer 9years old

nur izzlin rafiqqah said...

salam kak ain..

sye rase yg b tu lagi vogue la..
sye harap kak ain pertimbangkannye..

yg meneka,
izzlin.

Anonymous said...

hai kak ain,

saya minat yg b & yg c nampak sesuai dengan tajuk !!

love nadhrah,(gragon_pinkprincess@yahoo.com)

Anonymous said...

kak dragonpinkprincess

(sorry)

Anonymous said...

ina rasa yang a lagi best kak ain

Anonymous said...

ina rasa c lah a tak jadi

Anonymous said...

ina pilih c sebab kulit itu warna pink. ina suka warna pink.macam kak ain

rowena ridzuan said...

kulit buku A...

Halimatus Saadiah said...

C KOT....

azzahra` said...

salam k.ain

sy teka C

sbb tulisan NEW YORK utk A dan B adlh sama. jd, sy pilih tulisan yg lain. huhu

Nurul Batrisyia Bahrim said...

Assalamualaikum...

Saye rase yg b atau c kot...

Yg a tu terlalu berserabut..
yg b pulak simple dan cantik...
yg c pulak ok la...x de la berserabut mcm a punya...

Tapi saya lebih refer b...

Semoga success di dlm kerjaya Kak Ain...dan saye doakan agar karya Kak Ain {Aku Mahu ke New York & Impiana 3} berjaya disiapkan dgn 'perfect'!

nuhakd98 said...

salam kk ain ....

sye rase kan gambar c ler.gambar c tuh lebih sesuainagn buku2 kk ain yg leh ek jadik pilih ler gambo yg c yerr.....


salam nuha....

Natasha said...

Askum Kak Ain..

Bla lagi impiana 3 nak kuar??
lama sangat lh saye tunggu..
kalau kuar nanti bagitau erk..

Saye rasa kan, c lagi cantik..
Kalau betol bagitau k!

salam,
Tasha

Anonymous said...

SAYA HARAP C SBB SAYA SUKA SANGAT YG C

qilah^_^ said...

hai kak ain..

qilah raslh kn,yg a atau c sbb bgi qilah cantik sgt!!!arap2 btol

yang rela meneka,
aqilah^_^
(blueberry_qilah@yahoo.com)

qilah^_^ said...

sbnrnye...

KITE X KISAH!

tpi pilihla yg a atau c!!

-qilah^_^-

Anonymous said...

Kak Ain! kulit buku A yg plg chantek ;)


peminat setia,
hani.

Anonymous said...

pilih lah yg A. tak sabar rasenye nak tunggu buku ni keluar dipasaran! success slalu Kak Ain yg comel :)

suzuka said...

Saya rasa kulit B tu yang sesuai.Kak Ain maisarah saya akan doakan kak ain maisarah tau jngn lupakan saya tau janji nye.

Annan_97 said...

buat pembaca2 buku kak ain dan juga peminat kak ain.. jawapan sebenarnya adalh kulit buku c.. ia akan keluar 5 disember kalau x silap lah... x caya cuba tengok sini : http://pts.com.my/index.php/kategori/C59/

salam memberitahu,
annan97

Batrisyia said...

Salam kpd pengunjung blog ini...

Heheee...saye dah tau dh jawapannyer...
saye dh tgk kat PTS punye homepage...

Jawapannye C...

...ke New York 1:
http://pts.com.my/index.php/buku/2827/

...ke New York 2;
http://pts.com.my/index.php/buku/2828/

Anonymous said...

i think...
erm...
pe ek....
B kowt...

secret said...

salam kak ain,

rasa2 semuanya nampak perfect.
tp, sy rasa B kut.....

Nur Farah `Aqilah said...

salam kak ain,
bagi farah, farah memang suka sangat2 ngan cover buku B...

walaupun agak ringkas.. namun warnanya yang ceria memang menarik hati.

Anonymous said...

salam kak ain.saya pilih yg c.
-elyn-

anisah said...

assalamualaikum kak ain,

sya rase yg A kot.sbab semua nye mcm dah btul, xde terbalik ke ape... =)

saya dah baca aku mahu popular, aku mhu buli, impiana I&II dan saya berharap kak ain akan segera menyiapkan kak ain berjaya...=) gud luck!!!

anisah said...

assalamualaikum kak ain,

sya rase yg A kot.sbab semua nye mcm dah btul, xde terbalik ke ape... =)

saya dah baca aku mahu popular, aku mhu buli, impiana I&II dan saya berharap kak ain akan segera menyiapkan kak ain berjaya...=) gud luck!!!

Nurul Nabihah MN said...

kulit buku C