03 May 2008

Video Klip Tak Bisa Memilihmu

Assalamualaikum semua,

Malam ini Kak Ain mahu berkongsi cerita tentang novel ketujuh Kak Ain bertajuk Tak Bisa Memilihmu. Novel ini adalah cubaan pertama Kak Ain menulis tentang selebriti. Tak sangka sambutan novel ini memang hangat lagi sensasi.

Kumpulan 6ixth Sense sendiri diterjah oleh Nas Ahmad dalam rancangan Melodi di TV3. Kak Ain pula diterjah dengan e-mel para pembaca. Pening juga kami dibuatnya! Ramai berspekulasi dan bergosip, novel itu kisah benar kumpulan 6ixth Sense. Ada yang menyangka ianya biografi tentang ahli kumpulan.

Sebenarnya, novel ini adalah gabungan kisah benar dan kisah tak
berapa benar. Maklumlah, namanya pun novel. Kak Ain sendiri suka mengkategorikan novel yang satu ini sebagai novel FACTION (facts + fiction) .

Kepada yang ingin menghayati novel ini, Kak Ain cadangkan bacalah novel beserta iringan muzik lagu Tak Bisa Memilihmu. Barulah melayan perasaan gitu. Malam ini Kak Ain sertakan bersama video klip juga liriknya. Enjoy readers!



~TAK BISA MEMILIHMU~

Telah jauh terpisah,
Diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku,
Tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya.

Salahku,
Mencintai dirinya saat jauhku,
Terpisah darimu,
Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu.

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku.

c/o
Maaf ku tak bisa memilih dirimu,
Karena kuterhanyut mencintai dia,
Inilah salahku yang memberi ruang,
Di dalam hatiku untuk mencintainya.....

( terhanyut jiwa ini, terjatuh di hatinya )

12 comments:

Izzie Izzati said...

Kak AIn tahu tak,kalau saya guna komputer,mesti saya pasang lagu ni kat komputer.Mnyentuh perasaan.Kak Ain mesti suka lagu ni kan?Kalau tak,kenapa kak ain buat novel macam ni?ini novel cinta ke?saya tak beli lagilah.balas cepat ya?

::fatin:: said...

lagu Tak Bisa Memilihmu ialah lagu Sixth Sense yang paling meletup!
Liriknya amat menyentuh perasaan..
terutamanya bila baca buku Tak Bisa Memilihmu lagi membuatkan fatin rasa macam fatin ada dlm buku tu..
Karya kak ain ni best sangat..
Cerita dia macam hidup dan fatin dapat rasa something yg cerita ni mcm real jer..

Fatin suka buku Tak Bisa memilihmu..
Good Job Kak Ain!

puteri nadhira said...

kak ain saya suka sangat lagu tak bisa memilihmu..sangat menyentuh..kak ain cerita kak ain dlm 'tak bisa memilihmu' ttg apa?semoga kak ain bls secepat yg mungkin...

Anonymous said...

assalamualaikum kak ain, saya nak tanya cerita tak bisa memilihmu tu kisah benar ke?? sebab cerita ni menyentuh hatilah...


-*Syaza*-

ainmaisarah said...

Salam Izzie,
Harap dapat baca sinopsis yang sudah Kak Ain masukkan dalam entri terbaru. Beli jangan tak beli! :D

Fatin,
Sudah terima bukunya? Kak Ain pun sepanjang menulis buku ini, mainkan CD yang diberi oleh Pengurus kumpulan 6ixth Sense. Memang mendayu-dayu!

Puteri Nadhira,
Baca sinopsis cerita. Kalau Puteri sukakan lagunya, tentu rasa dekat dengan jalan cerita dalam novel itu.

Syaza,
Dah baca novel Tak Bisa Memilihmu? Beli di mana? Kak Ain dapat aduan, ramai cari buku ni tapi tak ada di pasaran. Cerita dalam Tak Bisa Memilihmu adalah cerita faction (facts + fiction)

Wassalam,
AinMaisarah

::fatin:: said...

bungkusan tu belum dpt lg kak ain..
tp fatin dah baca buku tu..
pinjam buku kawan..
hehehe
insya-ALLAH hari isnin ni dpt kot..

::fatin:: said...

salam kak ain..
balik skolah je fatin bukak peti surat..
dan memang ada envelope untuk fatin..
thanks kak ain..
kak ain sign kat buku tu kan?
buku AMTTM ngan Tak Bisa Memilihmu secara automatik jadi buku favourite fatin sebab ada sign kak ain..
hehehe

nway..thanks lg skali ye..
=>

Anonymous said...

Kak ain, saya beli MBOOK.. saya belum baca tapi mak saya dah baca.. dia suruh saya tanya...





-*Syaza*-

linaz said...

Saya dah baca dah Tak Bisa Memilihmu tu.Meletoplah Kak Ain!!Kakak saya kata lebih baik pilih Sally.Hm.....Kalau saya jadi Adi,mesti terpecah kepala otak.Kalau pilih Sally untuk Adi balas kebaikan Sally.Pilih Dewi sebagai balas cinta sucinya.

Kak Ain.....Boleh tak Kak Ain buat Tak Bisa Memilihmu 2?Saya cadang lepas Kak Ain dah siap segala-galanya,Aku Mahu Itulah,Impianalah,cuti panjang-panjang!Dah puas buat pulak Tak Bisa Memilihmu 2.

Shasha~Acha said...

kak ain... saya harus beli cepat tapi my parent have prevent me from reading novel cause my uppm result... the result is not too bad but I've made this decision
sebelum parnt cakap pun saya dah brazam tak mahu baca novel ini kerana saya adalah salah seorang calon 5A upsr 2009. bukan saya seorang sahaja malah 9 orang caln lain mula menunjuk decreasing impac pada uppm ni... imagine bahasa melayu bahasa kita tiada seorag pu dapat A... aduhai...


eh! celoteh pulak! So Sorry

dieyla's dreams.......... said...

kak ain, lagu nie best gilerr...
novel tak bisa memilihmu pon saye dah beli dah..

dieyla's dreams.......... said...

dieyla suke sangat karya kak ain..
dieyla pon minat jugak nak jadi novelis...mesti bezz kan?