08 April 2008

AinMaisarah Menjawab Soalan

Assalamualaikum,

Kak Ain sememangnya sedang sibuk sehingga minggu hadapan. Melihat komen dan email yang banyak, Kak Ain mengambil keputusan untuk menjawab beberapa persoalan penting di sini.

Kenapa saya tidak mendapat novelcomel apabila membeli buku AinMaisarah daripada Pesta Buku?
Novelcomel hanyalah usaha Kak Ain untuk mengalakkan adik-adik membeli buku terus daripada Kak Ain. Kak Ain tidak boleh memberikan novelcomel bagi buku yang dibeli daripada PTSOne atau di kedai-kedai buku.

Bila nak umumkan pemenang peraduan AKU MAHU BULI?
Kak Ain akan umumkan pemenang peraduan AKU MAHU BULI pada hari Sabtu, 12 April 2008, jam 5 petang, di rumah PINK AINMAISARAH.

Berapa harga buku AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA dan TAK BISA MEMILIHMU ?
AKU MAHU TEMAN TAPI MESRA - RM16.00
TAK BISA MEMILIHMU - RM18.90

Apa kriteria pemilihan pemenang bulanan BANTAL PINK ?
Jika semua yang menyertai menjawab dengan betul. Kak Ain akan membuat undian untuk 1 pemenang.

Itu sahaja soalan yang Kak Ain jawab pada hari ini.

wasalam
AinMaisarah

34 comments:

najwaamira said...

Ok2 saya tunggu keputusan aku mahu buli..X sabarnya nak tahu!

Sara Imanina said...
This comment has been removed by the author.
Sara Imanina said...
This comment has been removed by the author.
Sara Imanina said...
This comment has been removed by the author.
fazlin said...

salam kak ain,
walaupun saya tak sempat nak sertai pertandingan itu..tetapi tak per..
kalau saya sempat tulis mungkin saya boleh menang...

aini said...

salam k.ain

emm..solan2 kite akk dh jwb kot sumer nyer..

thankz

about pemenang peraduan tu,kalo ade rezeki kite i-allah
hehehe..

doa-doa kan la..
kwang3..

imah said...

Kak Ain,
sye musykillah kak ain...
novel x bisa memilihmu knapa x de ending???
siapa yg adi pilih sebenarnya???
Sally ke Dewi???

Sye tersgtlh musykil ni...
mcm mne nk tau Adi pilih spe???
MCm mne???
NNti kak ain bwat pengumuman ke???
atau mcm mne??

Sye harap soalan ni terjwab...
harap sgt...
sye x sbr nk tau spe yg adi Pilih....

IMAH

imah said...

Kak Ain,
sye musykillah kak ain...
novel x bisa memilihmu knapa x de ending???
siapa yg adi pilih sebenarnya???
Sally ke Dewi???

Sye tersgtlh musykil ni...
mcm mne nk tau Adi pilih spe???
MCm mne???
NNti kak ain bwat pengumuman ke???
atau mcm mne??

Sye harap soalan ni terjwab...
harap sgt...
sye x sbr nk tau spe yg adi Pilih....

IMAH

eida said...

kak ain, eida nk ty nie kalo eida nk jwb solan 2 nk gne surat ke mail nie??

~[i]eka~ said...

Salam,kak ain..
cerita tak bisa memilih mu tu,kak ain reka je or betul2 terjadi??
betul ke semua cerita pasal adi tu.??
anyway,cerita die besh sgt...

Anonymous said...

nama saya nurliyana zairul afendi...
saya nak tanya 1 soalan....
.Bila kak ain nak keluarkan impiana 111?
tak sabar nak baca
kaau boleh kak ain terbitkan lagi lagi buku yang best!~!!
saya suka
Minggu lepas,say pergi MPH Alamanda,saya beli buku PTS.ONE dan KarnaDya.Banyak Juga.Lebih kurang 15 buku.
Ok,lah bYe!!!!! :)

yana said...

Ola
Hello Bello
nak tanya satu soalan ni.....
adakah buku yang kak ain tebitkan da kena mengena dengan semua buku...????
macam aku mahu popular ada watak yang sama dekat impiana2.....
ada sambungan ke???/
harap kak ain baas pertanyaan saya...
t.q
Yana

Anonymous said...

assalamua'alaikum kak ain,
saya ada masalah sikit, baru-baru ni saya ada beli buku impiana dengan cover dia,antara salah satu daripada tiga yang kak ain suruh undi tu, jadi saya ingat buku impiana III dah keluar dah la, sebab dalam buku tu pun (saya sempat baca) mengatakan yang itu buku impiana III. Tapi bila baca dalam tu, isi kandungan buku tu, sama saja dengan buku impiana I. Jalan cerita dia, betul-betul sama, tengok cover nampak macam buku impiana III, tapi dalam buku impiana I.

Macam mana ni kak ain, harap kak ain dapat jawab soalan saya.

Anonymous said...

hye kak ain.....
wahidah nk tanye,x dew peraduan yang baru kew??

khairul wahidah said...

hye kak ain....
wahidah nk tanya,kak ain x ade buat pertandingan baru ke??

hanA(: said...

assalammualaikum kak ain.
saye baru sahaje beli buku AKU MAHU KE NEW YORK1&2 [SATU PEK]
tapi kn kak ain, saye x dpt kalendar 2009 tu. yg lain saye dpt.
bole saye tau mcm mane ye sbnrnye nk dptkn?

awin sari :] said...

dear kak ain maisarah,

nak tnye ni..knape linda dlm impiana dia jd miskin??
bukan ke die tu org kaya seperti the wannababes yang lain??

-azuin-
=]

optimis_billa said...

bole bagitau ape kesudahan buku x bisa memilihmu dan sape yg dipilih adi???sbb saye dah sms dah tapi x pape balasan pon

Princess Madee said...

Kak Ain,blh x kak ain senarai kan buku2 yang kak ain karang.saya nak tahu buku mana lagi yang saya belum beli sebap saya nak pastikan semua buku kak ain da saya beli.

izzah said...

Assalamualaikum,kak ain saya nk tanya kenapa saya belum menerima buku yg saya beli???

sindarella said...

KAK AINMAISARA KENAPA TAK JUAL SATU SET NOVEL COMEL DI PASARAN ?SAYA TERINGIN NAK BELI TETEPI AYAH SAYA TAK BAGI ...KAK AINMAISARA SAYA MERAYU SUPAYA KAK AINMASARA PERTIMBINGKAN PERMINTAAN SAYA .TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nurul Izzati said...

kak ain,adakah the wannababes betul-betul wujud?

NuR CaMiLLia said...

kAk iN iMpiAnA 3 dAh SiAP kE BeLuM.. SaYa pErGi kEdAi2 BuK TaKdE pUN..SaYe eXcItED sAnGaT nAk BaCe BuKu TU..SaYa dAh AbIs BaCe BuKu IMpIaNa I&2.. GooD lUcK..

NuR CaMiLLia said...

KaK AiN tLg jWb SoAlAn Ni ErK AdaKaH tHe WaNNaBaBes eNaR wuJuD.. aTaUpUN hAnYe ReKaAn sEMaTa-MatA.. TLG jWb PlS

tengku siti nur amy said...

salam kak ain..

sya nk tnya soalan...

bila birthday kak ain...alamat umah kak ain...
sye ada 1 p`mintaan jugak..
bleh x klu kak ain wat smbungan the wannababes slps diorang blik dri new york...excited sgt ape yg akan brlaku waktu diorang blik bangsar...ape prubahan mereka dgn pljr laen kat bangsar...

k,bye kak ain...

(sowi,sye antar komen tgh mlm:P)

tengku siti nur amy said...

salam wat kak ain...

kak ain,knp kak ain x wat jelajah skolah kat ipoh?wat la kat skolah sye...sye tringin nk jmpa kak ain ...wat la kat skolah smk tarcisian convent,ipoh...

please....

shaza sahira said...

salam kak ain...

kak ain,
saya ada 1 permintaan...harapnya kak ain baca...saya berharap sangat kalau kak ain buat promosi buku kat sekolah saya.Untuk pengetahuan kak ain,ramai kawan saya suka baca buku novel kak ain..jadi saya harap kak ain sudi datang buat promosi buku kat ipoh..tolonglah kak ain..

(smk tarcisian convent,ipoh:itu
sekolah saya)

salam dari saya(menaip dlm sedih)

tengku siti nur amy said...

salam kak ain..

kak ain,kenapa saya masih belum terima novel yang saya tempah dari kak ain??tolonglah kak ain,saya excited gila nak baca...

arouq_mia said...

assalamualaikum..
sy nk tnye...
bku impiana III ade jual lg x skrg??ade kt mrket lg?

AnodCoco said...

hai kak ain. buku impiana III dh keluar ke blom?

Nana_Arin said...
This comment has been removed by the author.
Nana_Arin said...

assalamualaikum..
kak ain boleh terangkan dgn lebih jelas tentang pembelian secara on9 sye kurang faham???maaf menyusahkan akk!
dan err akk jika pelajar berumur 14 tahun mustahil x jika dia ingin menjadi novelis seperti akk dlm umur 14 tahun???sye menunggu jawapan dari akk

=)

emelia shahila said...

kak ain,macam mana nak jadi penulis novel terkenal macam kak ain?

Saya Emilia Shahila bt. Ramli.Saya berumur 10 tahun,tetapi cekap dan pintar mencari idea untuk novel-novel ciptaan saya.Sebanyak 12 buah novel yang telah saya hasilkan.Tetapi,tak seronok sebab saya tak berpeluang menjadi penulis novl terkenal.

Saya ada satu soalan:Kak Ain,saya mahu menghantar novel ciptaan saya kepada Pihak PTS.Novel yang telah saya hasilkan antaranya,novel kanak-kanak,novel remaja dan novel lucu.Saya mahu menghantar novel-novel itu kepada PTS,tetapi bagaimana?Dan adakah PTS akan menerima buku saya walaupun saya masih kecil dan tak sesuai menjadi penulis novel terkenal?

lilo stich said...

kak ain... saya ade soalan nak tye kak ain... tapi soalan nie lebih kepada peribadi.... macam mane saye nak berhubung dengan kak ain berkaitan dengan soalan peribadi saye nie???