03 February 2008

LOGO THE WANNABABES

Salam adik-adik semua,

Kak Ain baru sahaja menyiapkan buku novelcomel terbaru : The ToiletBabes.

Kepada yang telah memesan buku Aku Mahu Buli daripada Kak Ain melalui Rumah Pink Kak Ain. InshaAllah, Kak Ain akan hantarkan pada hari Isnin atau Selasa pagi.

Entri kali ini Kak Ain nak berkongsi sedikit mengenai perancangan Kak Ain. Buku seterusnya yang bakal Kak Ain tulis adalah Buku AKU MAHU BERGAYA. Melalui buku ini, Kak Ain akan lebih menekankan mengenai fesyen dan jenama-jenama terkenal antarabangsa.

Antara perkara menarik di dalam buku AKU MAHU BERGAYA, The Wannababes akan memperkenalkan logo kumpulan mereka. Logo tersebut akan di cetak menjadi buku nota, fail dan juga di jahit di beg sekolah. The Wannababes yang gila glamor akan lebih glamor.

Kak Ain ingin meminta pandangan adik-adik semua, logo yang bagaimanakah yang sesuai menjadi logo kumpulan The Wannababes.

LOGO 1

LOGO 2

LOGO 3

LOGO 4

LOGO 5

LOGO 6

LOGO 7

LOGO 8


Semoga Kak Ain menerima komen-komen yang hebat dari adik-adik mengenai logo ini.

Wasalam
AinMaisarah

115 comments:

Anonymous said...

halu k.ain.emm..ssh nye nk buat pilihan.sumer nye cntik2 belaka.tp bg kte,kte ske yg LOGO 3 n 8.coz dia nmpk mcm hebat ckit la..cm ner akk dpt ilham buat logo2 tu sumer?

Anonymous said...

hai k.ain,hmm...sume logo tu cntk2.mmg ssh nk bwat pilihan.tp ade 1 logo yag kte ske iaitu logo 8.

Anonymous said...

ehh..ade lg 1 k.ain logo 3 pon kte ske.

Anonymous said...

cantik sume logo logo tu. tapi rasanya farihah pilih no 1 dan 3 sbb dia gah dan glamor!

solehah kd said...

salam kak ain...kite pon minat kat no1 & no3 tuh...cantek...no8 tuh mcm lebeh2 lak...susah siket nak pileh mase mule2...sume cantek2..hehehe...kak ain, kite nak pesan satu buku aku mahu buli boleh x?...nih alamat kite..
no.23, jln jagong 3,
bandar baru uda,81200,
johor bahru, johor.

tolong yek..nnti duetnye akan saye hanta pakai wangpos..insyaallah...nih pulak email kite..
sk3_solehah95@yahoo.com
tolong yek...

Anonymous said...

salam kak ain..
ehehe.. ni 1st time saye komen kat cni.
saye rase, logo #3 tu yang best.. sebab mcm stylish gitu.. (bg saye la)

Anonymous said...

bagi saye logo 1,3,6,8,...
yang 6 tu macam simple je...
dan saye fikir may be sesuai dijahit kat beg!!!
huhu

aqilah said...

bagi saye logo no 3 lawa.kak ain buat sendiri ke?

Anonymous said...

kak ain...!
saye prefer yg 1st. die attractice dalam simple.
3rd(yg org suke sgt tu..), mmg la cun + glamorous tp die mcm sibuk sgt. mcm penuh.
yg 8 tu plak besar sgt dan x brp mnrik wpun die bley dpt top 3 antara da 1st + 3rd.
hmm yg lain pulak, terlalu simple. x best. dan x glamour.
wehee sekian sajaa ;)
btw,
akak buat x kuih tu? (x

Anonymous said...

hye kak ain...
bg ktla kn, kt prefer no.1 & no.3...
mcm yg lain2 kte, dia npk glam n mewah sesangat...
geramnye kt tgk...
hmm, mnt2la kak ain plih no.1 @ 3 tu ye...
klah, see u...
tata kak ain!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

kak ain,sy rase no.3 ngan no.5 cntik....kak ain !!! saye nak tempah buku AKU MAHU BULI & IMPIANA2 melalui kak ain bley x? saya tengok dekat MPH & POPULAR,buku tu takde lagi la....plaese kak ain....ni e-mail saya:cutegirl_balqis@yahoo.com
nanty saya byr melalui pos tau kak ain...
terima kasih...

Anonymous said...

kak ain,sy rase no.3 ngan no.5 cntik....kak ain !!! saye nak tempah buku AKU MAHU BULI & IMPIANA2 melalui kak ain bley x? saya tengok dekat MPH & POPULAR,buku tu takde lagi la....plaese kak ain....ni e-mail saya:cutegirl_balqis@yahoo.com
nanty saya byr melalui pos tau kak ain...
terima kasih...

Anonymous said...

Saya rasa logo yg paling sesuai untuk The Wannababes ialah logo3 sebab The Wannababes melambangkan fesyen dan remaja. Dan saya rasa logo3 adalah logo yang paling sesuai untuk attitude THE WANNABABES.. saya harap pendapat saya sedikit sebanyak dapat membantu Kak Ain.. :)

solehah kd said...

kak ain...kite tarek balek kite nyer vote tuh..bile kite tengok banyak kali....t'yante yg no1 tuh paleng cantek...ie mcm menonjolkan sifat keperempuanan derang..pastuh nampak mcm royalty gituh...pastuh cantik n simple...best sangat..

solehah k

Anonymous said...

Halooo..Logo 3 n 8 nampak gempak!!

Anonymous said...

ape la korang ni 3 and 8 a cntk.br gempak.tp yg lain pn cntk gak.but 3 and 8 plg cntk

Anonymous said...

Kalau tentang cover buku Impiana 2,saye pilih no.2.Sebab cover no.2 menceritakan tentang seseorang kalau dah berdaftar pasti akan terasa diseksa untuk mencapai impian.

WassapBerasap said...

Kalau logo wannababes tu pulak saye pilih no.3 n 8.sebab ia mencirikan tentang wannababes yang sering tergedik2 n bermaharajalela di sekolah

Anonymous said...

saya pilih logo 3

MIRA said...

Saya pilih no 4,5 dan 6.No 4 sebab dia menggaykan ala2 royalty.No.5 nampak funky tapi ada kotak.No.6 funky tapi xde kotak.Tapi paling sesuai n0.4

Anonymous said...

saya rasa logo yg ke3 sebab ia nampak macam sesuai dengan the wannababes yg gedik.........

oklah

bey2...........

Anonymous said...

kak ain,sy syerah.sy suke logo 6 n 1.glerr cantek.gune antara due tu lar yerk

Anonymous said...

logo 1!

Anonymous said...

logo 3lah lawa kak ain...lebih menonjol dlm segi corak dan warna

Anonymous said...

Salam,

Oleh kerana ramai yang meminati logo 3, Kak Ain pun minat logo ni sebenarnya.

Kak Ain akan meminta Cik Abang untuk ubah-ubah sikit logo ini.

Logo Wannababes mesti nampak elegan dan menarik. Dalam masa yang sama nampak ringkas.

Mmhh memang susah nak pilih logo ini. Tapi Kalau dah menjadi nanti.. InshaAllah cantik..

Wannababes, Gaya, Mutu, Keunggulan.

Eleehh.. berlagak je Wannababes ni kan kan kan.

wasalam
AinMaisarah

Anonymous said...

salam...
saya suka no 1 dan no 3 sebab dua2 tu nampak cantik dan bergaya.

Syafiqoooh said...

saya rasa logo yg ketiga....sesuai dgn kump wannababes...

Farah Capricorn said...

Kak Ain saya suke logo no3 dan jugak no8..sebab cantik!!

Anonymous said...

8 please!!chantique giler!!! please kak ain...kalau buleh letak nme yaya eh?thxx:)

Anonymous said...

aslmkm kak ain..saye pn rase logo no. 3 lbh sesuai...nmpk ade kaitan dgn wannababes...glamor,stylish,cool...

Anonymous said...

hurm..rase nye logo 1 n logo 8 ar gempak..canteeeekkkk.....

NuriY said...

logo 3... logo 3!!

Anonymous said...

kak ain,
sye najwa...
sye rase yang logo no.3 dan 8 yang paling cantik!
sye rase sye pown nak sertai the wannababes jugak lah....he..he..he

Wasalam,
NajwaIzzati

Anonymous said...

k.ain...
logo 1 ngan 8 yang sy rasa paling sesuai dengan character Wannabanes.
antara dua-dua tu sy lebih ske 8...

Anonymous said...

Logo 3 dengan logo yang last tu glamour sangat-sangat....

Anonymous said...

slm k ain..

sy rasa sy suka logo nombor 4,5,6 la...yg lain mcm simple dan over..sy cuma bg pendapat jer..harap k ain dpt buat pilihan...

wslm...

Anonymous said...

k.ain sy ske logo no8..

fyqa said...

a'slm,bg kite sumer logo cantik2.tp kite lg suke logo 1.ia nmpk simple but stylish.

fyqa said...

sumer cantik2 tp kite lg suke logo 1.nmpk simple but stylish.

Anonymous said...

helo kak ain...
syer sker logo no.3 n 8..
logo tu cntik sgt....

-kyna-

Anonymous said...

salam kak ain..

eida rse dlm bnyk2 logo..logo 3 pling sesuai utk group the wannababes 2...

Anonymous said...

hai kak, saya ni baru buka web ni. saya suka logo no 1 and 3.boleh tak saya nak popular macam THE WANNABABES?

hamiza said...

saya rasa kak buatlah logo 3..
sebab kan wannababes glamor..so,logo menampakkan ciri2 glamor..
kalau akak buat logo tu..saya nak belilah..
akak buatlahbeg warna putih bercorak pink.baru best.

Anonymous said...

askum kak ain,
saya rasa nak pilih logo 3 sebab nampak macam unik n ada macam aura kat castle skit yg laen tu mcm untuk budak2 sangat r...



~ainina~

Anonymous said...

salam kak ain,

saya pilih logo no. 3 sebab ia nampak unik n cantik,yg lain tuh cantik jugak....

~HiLyA~

Anonymous said...

sume cntek..

tapi, aema rase, kalo akak nak dye nampak glamour dan ekslusif..
akak patut pilih logo 8..
kalo nak nmpak manjer plak,
akak pilih logo 6...

kalo akak nak tunjukkn kelembutan/kecantikan dyeorg..
akak patut pilih logo 1..
mcmnner??
okies x cmmt aema???

Anonymous said...

dear kak ain saya suka logo 1,3,8.ia unik dan lain dari yg lain..kak ain antara logo ni nanti kak ain nak buat kat beg sandang ke?

Anonymous said...

askum kak ain!!!

*erm...sy sker logo no 3 tpi my sis sker yg n0 4 sbb dier ckp bru gmpk sbb The Wannababes queen control!!he3x

Anonymous said...

saya rasa logo no.3 paling the top..... sedap mata memandang... yang lain tak cantik langsung... tapi logo yang last kali tu pown ok gak....

Anonymous said...

saya paling suka logo 3 sbb ia logo yang nampak paling sesuai untuk the wannababes

Anonymous said...

hai kak ain..apa khabar?????
sya rasa logo yang 1&3.yang 8 tu nampak over sangat.yg 5&6 tu pun tak sesuai sbb ahli WANNABABES tu kan x suke lelaki

Anonymous said...

logo 3

meeysofia said...

hye kak ain..!
klu sy,
sy plih logo 8..
cnteyk..

Anonymous said...

LOGO 3 HEBBATTTTTTTTTTTTTT!
:)

Anonymous said...

wahhh!rambang mata!rasenya yg plg cute no 3 kot sbb entahla, mungkin sbb sesuai dgn citarasa n aura wannababes..

Anonymous said...

Hai Kak AIN!Saya pilih logo 4 sbb simple untuk dijahit.Tak perlu banyak hiasan.

cikadlynn said...

Halo Kak Ain!Waktu nak pilih logo tu tadi,rase cam nak pilih je semua(kecuali logo 8 sebab dari mata Lina tak cantik)! Lepas tu Lina dah tau mane yg Lina suke.Logo number 5(coz ade gambar LOVE),logo number 7(coz terlalu simple)and logo number 2(coz ade bentuk tiara.Lina suke tiara!)Lina berharap sangat2 biar K.Ain buat logo ni.Please yer Kak Ain?

Ann said...

hai.kak ain...ann rse kan sume logo cantik.tp..pd pendapat ann,logo 3 adalah yg terbaik..ia sesuai dgn kumpulan the wannababes yg popular itu..logo 3 juga menunjuk kan kemegahan mereka sebagai kmpulan yg plg popular....tp,ape2 p0n..bg ann sume logo cntik..pndai kak ain reka!!

Anonymous said...

assalamualaikum,kak ain,




saya lebih suka lgo no.3 kerana ia lebih glamour dan gedik.


wassalam,
nurfarahani mohd anuar.:)

sara said...

Askum k.ain..

sy sarah.. hmm.. sy prefer yg no 2 & 3 sbb yg no 2 tu simple tapi bergaye.. yg no 3 tu glamor + ssuai ngan the wannababes yg gile kuase tu... no 1 n 8 tu nmpk gedabak sngt la... no 5 n 6 cntik tapi simple sngt... mcm the powerpuff girl.. hehehe..

tapi.. keseluruhannyer sume lawa la... huhhuhu..

~~sarah~~

Anonymous said...

semuanya cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

aq chenta rizal.. said...

akom k.ain....
bg sayer la kan...logo no 2 tu
simple n nmpk macam lbey glamor,,,
saya rase saya pilih logo no 2...
sbab logo tu x serabut sgt n simple jerk...tp lawa...
pndai akk ain wat logo 2..
smoge berjaya ...
gooD LucK....

Anonymous said...

Hai Kak Ain.Melina CADANGKAN LOGO 6 SBB IA SESUAI DGN THE WANNABABES YG SUKA BERCINTA DAN MENGGEDIK BILA NMPK LAKI KACAK. PINK PUM SESUAI JUGA UNTUK WANNABABES SBB PINK MELAMBANGKAN PEREMPUAN JENIS TERGEDIK DAN TERLEBIH MANJA

Anonymous said...

whazz up girlz!!!
salam kak ain....

bagi saye,sume nyer cantik.tapi yang boleh membuat saye terpikat adalah logo no.3 kerane ia nampak cool....
dan sesuai untuk org yang terlebih glamor macam FASHA.dan ia juga sesuai untuk semua BABY PINK yg suke warne PINK!termasuklah saye KYRA.

OKEY BYE...

Anonymous said...

haloo kak ain... farhana rase....logo 3...sbb nmpk hebaat sesangat...& nmpk ade royalty ckit...

Farisah Adriana ♥ said...

klu sy rase plak logo no. 6 tu cantik !!!pink colour n ada love lagi tu....

^_^
Yg menulis,
FaRiSaH

Aqilah Suhaizam said...

Logo3 da best!

Anonymous said...

saye ske logo 5 sbb sgt pink dan glam...cam cute pown ader...

Anonymous said...

no 3 pown chantiks, gediks n glams sgt!!!saye ske!!!

Anonymous said...

halu kak ain,saya rasa logo number 3 coz ia tpt ngan kesesuaian the wannababes.

Anonymous said...

salam kak ain,

siti suka sangat dengan logo 8.cantik dan menarik hati.camne akak dpt idea buat logo 2?

Anonymous said...

salam kak ain,
saya rasa logo 6 sebab ia nampak sangat yang The Wannababes gedik

Shahira~Shasha said...

i vote for logo 4

eisya said...

kak ain saya nak undi.harap tak terlambat lagi.saya undi logo bagi

cover buku AKU MAHU BERGAYA.

Logo F

logo kumpulan THE WANNABABES

Logo 3

Beautiful purple said...

no 8 dan 3..nampak glomer skit...

Ain said...

ain pilih logo yg no.3 tu sbb nmpk mcm kerabat diraja punya logo......hah hah hah

purplegrapes said...

hai kak ain, susah nya nak buat pilihan. sumuenya cantik, saya suke LOGO 3...

Afiqahkpoplover said...

hmmm..sebenarnya,the wannababes tu memang wujud ke?saje nak tau...citer pasal logo tu,saye suke semua kecuali no.8....ermmm,kak Ain ade email atau friendster???kalau ade,email la saye....please yerk,,,nurafiqahibrahim@yahoo.com
itu emailnyer....email tau...

N --- said...

salam , kalau saya , saya suka logo yg no 3 n 8 . lgi cool untuk the wannababes yg lgi popular ;

Lady Gaga said...

Kak Ain, saye rasa ambik yg kt atas tu,yg ade 'CROWN' to yg boleh menonjolkan lg keGEDIKan diorang. Bye!

ana_kiwi gurl12 said...

hye kak ain....sumanye cntik2 belaka...tp bg pndpat sye...sye suke yng no.2 dan no.4 sbab walaupun corak die simple tp ttp cntik..dan logo 2 ade corak crown mnunjukan kuasa dan pngaruh the wannababes kat skolah seri bangsar...logo yang lain 2 terlalu complicated...2 j la yng sye bleh bgi pndngan sya...k...bye

Unknown said...

kak ain..... sumenye cantek sangat... tapi saya suka yang no8 tu la... nanti saya nak tengok logo no8 tu kat novel AKU MAHU BERGAYA ok...!! sayang kak ain!!!

aq sentiase gembira said...

Kak Ain cantiklah logo no.1 tu.....Kak Ain boleh tak buatkan logo untuk saya.Macam mana Kak Ain buat?k,itu je....wassalam.

Aida Nurshafi said...

Cutenya logo yang kedua tu

suraya ramli said...

alamak logo nya semua cantikkkkkkk!!!!sape yang eka heh?

Fatin Nabeela :') said...

salam kak ain....
x pe kan kalo pilih 2...????
saya pilih logo 4 dan logo 8...
coz ia nmpak cam cntik..n sweet sesangat sesuai larh ngan kegedikan mereka smua itu....

salam..,
fatyn nabella..

Reen Novel said...

Assalamualaikum..wah cantik sungguh logo-logo itu..
kk ain,sy hendak tanya,dlm buku new york 1,
dia ada tertulis..
Adik-adik yg glamor seperti the wannabes berpeluang menjadi karektor dalam novel akan datang!
bagaimana ingin menjadi karektor tu?
sy harap kk ain boleh menjawabnya..terima kasih

Unknown said...

Hai kak ain,saye rasa logo ke-3 tu nampak cantik ckit.logo tu nampak lebih bergaye n hebat.

Unknown said...

kak..sye rse logo nombor 1 dan 3 pling cntik...ssuai untk wannababes:]

Unknown said...

jah1906 says,

logo 8,nmpk kool n sesuai utk
'THE WANNABABES',yq gedik.

Sya Ri Fah said...

dear kak ain,
saye rase lebih baik kak ain gune logo no.3 tu sbb logo yg itu cantik sngat...kak ain dpt ilham dari mane hah??saye suke sngat logo no.3 tu..biasenye saye lukis jadiler jugak tapi kalo logo ni ...hhmmm...bayang pon tak nampak tau...susah btul nak lukis..
oklah...bye2 kak ain..=)

ashcutebaby said...

i suka logo nombor 1,3,8. i guna 20 min nak choose. semua pun cantik cantik belaka!!!!!!!!

Unknown said...

Salam... Kak Ain, saya rasa logo no.3 and 8, kot...
Oleh kerana semua ahli The Wannababes kaya belaka, no. 3 paling sesuai bagi saya. Lagipun, mereka memepunyai pengaruh hebat di Sri Bangsar. Logo yang ada gmbr mahkota amat sesuai bg simbol 'pengaruh hebat!!!'

Raihan said...

salam kak ain. mane gambar logonyer? xde pun. cane nk undi ni?

Raihan said...

salam kak ain. saye pilih logo 1 dan 4. cantik sgt.

aeinaa said...

rsenyer logo 3...nmpk glamor n ad power dye mcm jenama girl...

Anonymous said...

saya suke logo 7&4 nampak cam simple cantik nice.

Anonymous said...

tapi nape sume nampak cantik plak ni ish pening

fudhlaa said...

salam kak ain...:D
sumernye cntik2....
tp bg sye...sye ska logo 3..
sbb nmpk glamor skit..:D

Eyra Azmi said...

salam kak ain...eyra cadangkan logo 4...coz logo 2 nmpak cam stylo ckit..

anis said...

salam,hai kak ain. saya suka logo no.3. ianya sesuai dengan imej wannababes dan cantik. macam mana kak ain dapat but logo 2.

anis said...

salam,hai kak ain. saya suka logo no.3. ianya sesuai dengan imej wannababes dan cantik. macam mana kak ain dapat but logo 2.

anis said...

salam,hai kak ain. saya suka logo no.3. ianya sesuai dengan imej wannababes dan cantik. macam mana kak ain dapat but logo 2.

Laily Nasution said...

SY Ske lgo 3,2 n 8,,cantex,,

Laily Nasution said...

SY Ske lgo 3,2 n 8,,cantex,,

Laily Nasution said...

SY Ske lgo 3,2 n 8,,cantex,,

Anisah Mior said...

Assalamualaikum kak Ain..
Kak Ain,saya tak tahu nak pilih yang mane..susah nak buat pilihan..semua cantik2!!Tapi,saya pilih logo 3 =)

amanda said...

Saya suke logo c and f sebab it's beautiful and perfect.....

amanda said...

saya suka logo 3 dan 8 sebab ianya cantik tersangat.

Unknown said...

KAK! NO.8 sebab 'The Wannababes' kan terlebih lebih dan gedik! Sesuai sangat! :)

Unknown said...

KAK! NO.8 sebab 'The Wannababes' kan terlebih lebih dan gedik! Sesuai sangat! :)

Unknown said...

Saya suka logo 3 sebab nampak glamour dan sesuai dengan The Wannababes.

mamyladystylist said...
This comment has been removed by the author.
mamyladystylist said...

kak ain saya rasa nombor 3 yang cantik..lain tu tak berapa nak vogue sangat

izzati日向 ♥ said...

comelnya kak ain! saya suka menjadi pembaca setia kak ain! sayang kak ain! saya rasa yang mana-mana pun cantik , ikutlah pengundi ya kak ain! assalamualaikum!