01 January 2008

Aku Mahu Azam Baru 2008

Assalamualaikum kepada semua yang hadir di ke rumah pink Kak Ain ini. Semoga adik-adik semua gembira menyambut tahun baru dengan semangat yang baru.

Kak Ain sepatutnya memasukkan entri ini malam semalam, tapi Kak Ain letih sangat hingga tak boleh nak buka mata untuk menulis. Bulan ini sememangnya bulan yang amat sibuk buat Kak Ain.

Buat pengetahuan semua, Kak Ain sudah berpindah pejabat dan kini sudah berada di bangunan berdepan dengan KLCC. Bangunan yang paling tinggi di Malaysia tu. Semalam adalah malam pertama Kak Ain di pejabat, setelah penat mengangkat barang daripada pejabat lama di KL Sentral.

Kak Ain mengemas meja dan barang-barang sehingga jam 12 pagi, semata-mata ingin melihat pertunjukan bunga api di sekitar KLCC sempena sambutan tahun baru. Cantik sungguh bunga api pelbagai bentuk memecah kegelapan malam.


Sambil melihat bunga api yang cantik berdentum-dentum di luar tingkap, Kak Ain memasang azam bagi tahun 2008 ini. Semoga Kak Ain kuat semangat untuk berusaha mencapai apa yang Kak Ain hajati.

Apa pula azam baru adik-adik semua?

Yang Ingin Berubah,
AinMaisarah

18 comments:

norqurratuaini mohd nor said...

halu k.ain..best nyer tgk bunga api!!akk x g konsert ker?kte nk tnyer..akk kn dh pndh pjbt br so ape almt nyer?kot la kte nk pos duit..

Syifa cute said...

akk ain nk tau??
azam bru sy tuk 2008?/
sy nk dpt 8A r...
huhu...
takut r...bukak skull sy harus serius da....xleh men2...
kak ain doakan sy...
dan sy nk minta maaf...da lama x dtg umh kak ain...hrp kak ain sentiasa succes...whoa!!!!!!!!!!!!!tata kak ain

najwaamira said...

Kak Ain,bila aku mahu buli keluar ya?Azam baru saya ialah dapat no.1-10 di dalam peperiksaan.

najwaamira said...

Apa azam baru kak Ain??

farihah said...

Selamat Tahun Baru kak Ain. Semoga panjang umur dan sihat sentiasa. Juga saya wish you good luck untuk mencapai azam thn 2008 kak ain tu. Wasalam.

solehah kd said...

happy new year.hehehe...kak ain...mase 31 dis 07 & 1 jan 08,kite kat skool sbb ade orientasi untok masok f1...hehehe...doakan kite yek supaye kite jdk budak yg baek & lebey matang..hehehe

Anonymous said...

kak ain,
saya doakan akak berjaya tulis banyak lagi buku-buku yang best...

saya tunggu buku akak!

icegirl said...

azam kite taun ni nak jadi anak yg baik...bukanler kite tak baik, tp nak berazam jd lebih baik.

kite juge berazam nak beli semua buku k.ain. nak jdkan koleksi, sbb kite tau buku k.ain sume mesti best!

aini said...

halu..wah!nmpk nyer sumer bg tau azam dorang.so kte pun nk bg tau la..azm kte ialah...jeng jeng jeng..ntah la.secret..wawawa!!!

ila said...

azzam saye ialah menurn kan berat badan yang naik pade cuti ni....
naik 5 kg kak ain...
hahaha

AinMaisarah said...

Aini,

Alamat Baru Kak Ain:

Metadome Sdn Bhd,
Suite 9-1, 9th Floor,
Wisma UOA II,
21 Jalan Pinang,
50450 Kuala Lumpur

Syifa,

Jangan takut masuk sekolah, main boleh tapi kena main sungguh-sungguh. Kalau belajar pun kena sungguh-sunguh.

Kak Ain doa juga agar Syifa dapat 8A.. fuh-fuh [Kak Ain jampi kat dahi]

Najwa Amira,

Kalau dapat no 1-10 tahun ini share dengan Kak Ain okay? Kak Ain yakin Najwa dapat lakukan! Chaiyo! Chaiyo!

Azam Kak Ain? Nak solat cukup 5 waktu dan siapkan buku tepat pada waktu. Ada lagi, tapi malu nak cerita. hehehe

Farihah,

Terima Kasih atas doa-doa tu. Semoga Farihah pun sihat ceria selalu!

AinMaisarah said...

Solehah,

Masuk tingkatan 1? Asrama penuh ke?
dapat kawan baru, baju baru, dan banyak pengalaman yang baru. Mesti seronok.

Kak Ain doakan dapat semangat baru memulakan alam sekolah menengah.

Icegirl,

Semua orang pun nak jadi budak baik. Mari kita sama-sama berusaha!

Kalau nak beli buku tu, belilah terus dari Kak Ain. Barulah budak baik kan kan kan.

Aini,

dengan Kak Ain pun nak ber"secret-secret" juga?. Ceritalah!

ILa,

Alamak! mengingatkan Kak Ain untuk menambah satu lagi azam baru huhuhu.. Kak Ain pun nak turunkan 5 kilo dan 3 kati.

Jom sama-sama kita exercise and berdiet. Aku Mahu saiz S

Wasalam
AinMaisarah

aini said...

halu k.ain..kte bkn nyer nk secret la..tp x tau la ader ke x der.tp rse nyer cm ade..hahah..azm petame dh temakbul..nk msk clss first.azm second nk fhm sumer sbjk coz taun lps kte ade yg xfhm..third..ntah la.byk lg ac2ally.tu je la yg kte leh share..yg laen BIARLAH RAHSIA!!hahaha..

Syifa cute said...

kak ain..
thxx...4 jampi tu...
hehehe..
n your nasihat...know i hav semangat tuk berjaya....
wa!!!

raudhatul_isyrak said...

assalamualaikum,kak ain.harap2 sihat selalu! :) sy suka sgt bce cerita 'aku mahu saiz s' tu!BEST!sy jg minat menulis cerita.bole x kak ain bg tips utk tulis crita yg bes?please..hrp kak ain succes dlm mcapai azam 08!

nur zaidahtul aliah said...

hai k.ain...azam sayer tuk taon 2008 nie iyela sayer nk blajar tul2...

aqilah said...

assalammualaikum kak ain,azam saye taun ni nk jd bdk rjn blaja n nk kurus kak ain tau sy br form 2 tp brt dah 70kg tau sedih.kakak2 sy panggil sy ciko,kucing sy yg gmk, smpai ati diorang kan.kak ain tau x,lps sy bc bk kak ain aku mahu saiz s 2 saya ikut jgk, xmkn nasi seminggu tp gagal sbb mk msk sdp sgt.n skrang sy tgh buat novel antara 2 cinta sy mula disember taun lps tp sampai skrang baru bab2.slalu nya kalo kak ain buat novel ambk mase brape lama?

aqilah said...

kak ain dah buat brape novel?sy nk beli n kumpul buat koleksi.