10 September 2007

Beli Buku Dari AinMaisarah

Assalamualaikum kepada semua tetamu ~Rumah Pink~ AinMaisarah,

Kak Ain baru sahaja balik dari Genting Highland, menghadiri Anugerah Era 07 sebab cik abang dapat jemputan dari pihak HOTLINK. Penat juga sebab sampai Genting Higland pada pukul 3.00 petang. Makan-makan, bual-bual dan perlu terus bersiap ke ARENA OF STARS.

Selepas solat Maghrib, Kak Ain dan cik abang mengenakan busana mengikut tema majlis iaitu Trend & Tradisi. Baju jaket jeans dipadankan dengan skirt batik. Tudung yang dibelit tak menjadi tapi Kak Ain bedal sajalah sebab cik abang dah jadi Cikgu Amnah jambul kembang yang terjerit-jerit suruh cepat. Majlis selesai sekitar pukul 12.00 tengah malam dan balik ke bilik Kak Ain terus pengsan berdengkur hebat.



Hari ini sampai semula ke KL maka dapatlah buka laptop dan membaca email adik-adik. Ramai yang bertanya bagaimana cara mahu membeli buku terus dari Kak Ain. Berapa pula kos pembayarannya?

Adik-adik yang mahu membeli buku terus dari Kak Ain perlu membayar

Kos penghantaran:
RM5 (pos laju)
RM2 (pos biasa)

Kos harga buku: Bergantung pada harga buku
AKU MAHU POPULAR: RM14.50
AKU MAHU SAIZ S: RM16.00
REMAJA@PTSOne: RM14.90
IMPIANA: RM21.00

Kak Ain ambil contoh adik Nur Hanis yang telah membeli AKU MAHU SAIZ S. Adik Hanis telah membayar:

RM16 (harga buku) + RM5 (harga pos laju) = RM21

Adik Hanis membuat pembayaran pada hari Rabu dan dengan tangkas serta lajunya, pada hari Khamis…buku yang dipesan sudah sampai ke tangan adik Hanis. Dapat pula NOVEL COMEL secara percuma eksklusif sebagai tanda terima kasih Kak Ain kepada pembaca yang menyokong karya Kak Ain.

Cara pembayaran boleh dibuat dengan membayar kepada akaun Maybank cik abang, Syaizul Amal bin Zulkaffly,
564717050374

Sesiapa yang mahu membuat pesanan, sila tinggalkan komen di bawah ini. Sertakan sekali nama dan alamat email adik-adik.

72 comments:

babypepper91 said...

NAMA: NUR SYAFIKA BT MOHAMMAD
EMAIL: kid_sya91@yahoo.com

farah nabila binti mohamad roslan said...

beshnye....

farahnabila said...

beshnye..

naddy94 said...

Name : NADHRAH BT RIDZUAN
E-mail : nad_hrah94@hotmail.com

ANNE a.k.a. BOTOX said...

Assalamualaikum Kak Ain,apa khabar?Kiter sihat Alhamdullilah.Kiter sebenarnya nak order dekat Kak Ain buku tu,tapi harga asal buku tu berapa?Kan Kak Ain tulis 'Promosi Beli Buku Terus Dari AinMaisarah'.Co'z my mum yang suruh kiter tanya Kak Ain.Harap Kak Ain dpt tuliskan jawapannye,ya!


From:
Nur Iman *^_^*

sofeamardiana said...

Assalamualaikum,Kak Ain.Saya Sofea Mardiana.Saya nak tanya pasal pembayaran buku ini.Mak saya tak kasi bayar pakai akaun.Bloeh tak saya bayar pakai pos.Saya hantar dekat office Kak Ain.Kak Ain bagi alamat office Kak Ain.Saya nak buku Aku Mahu Saiz S

NAMA:SOFEA MARDIANA BT ROSEDDIE.
EMAIL:Sofeamardiana@yahoo.com.my

sofeamardiana said...
This comment has been removed by the author.
jaja_ramona said...

assalamualaikum kak ain.jaja nak beli buku dari kak ain.jaja nak beli impiana ngan aku mahu saiz s.bile boleh jaja masuk duit kat dlm kak ain.jaja harap kak ain akan balas comment ni a.s.a.p. tau

Siti Nur Farah said...

Nama:Siti Nur Farah binti Khairil Azmin.
E-mail:nur_farah_10@yahoo.com

Siti Nur Farah said...

Assalamualaikum,Kak Ain!Saya ni Siti Nur Farah.Saya nak order buku Remaja @ PTSOne dan buku Impiana.Harap Kak Ain dapat balas ya.

Dari,
Farah.

reena said...

Kak Ain,sebenarnya saya nak beli buku Impiana.Boleh tahu tak cara pembayaran melalui akaun Maybank

Anonymous said...

NAME:NAS`QAEYRA IMAAN
EMAIL:kyranas@yahoo.com

eLeeA said...

SLM..
hye...
me again...
emmm..camner kalo i nk order semua buku u utk Ann? stakat ni dh 4 novel ya?

Zalzzanna Eleea Bte Ismail
eleea_dreamz@yahoo.com

=myralupilato= said...

hye kak ain!!!suke la novel akak...be4 this xbyk novelis2 kita yg tulis citer2 mcm ni..fashion,chicks,pink,color,wannabees...etc..
novel2 barat je slaloo citer2 camni..so i salute u la kak!!!malaysia boleh..ecteli sy br bc 1 je novel akak...n that's why i wanna buy ur others...as a presents 4 my sis...she really likes citer2 dr pts one n 4m her la i know bout ptsone..
citer kak yg dia da bace was 'aku mahu popular'..sy pn suke sgt citer tuh...lallaa~so, masih boleh tmph lg kan kan kan???

this is my e-mail..
pinkcat1710@yahoo.com

sy nk beli aku mahu saiz s dgn impiana!!! =)

Anonymous said...

ainie_qur

NAME:NORQURRATUAINI MOHD NOR
EMAIL:ainie_qur@yahoo.com

hai kak ain.kte nk tmph bk impiana dgn remaja pts one.hrp ade lg la ye n u can give me.but can you post to my house,no 15 jln teratai 7 tmn sri teratai 44000 kkb sel.plizz....

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ainmaisarah said...

Salam adik-adik semua,

Terima kasih Kak Ain ucapkan kerana memberi perhatian dan berminat mahu membeli buku-buku Kak Ain.

Kak Ain akan hantar email kepada semua untuk menerangkan lebih lanjut cara pembayaran & penghantaran.

InsyaAllah minggu depan, sekiranya adik-adik sudah selesai membuat pembayaran, Kak Ain akan hantar buku-buku itu terus ke rumah adik-adik, beserta hadiah percuma Novel Comel.

Terima kasih semua!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ainmaisarah said...

Salam adik aini,

Sebenarnya Kak Ain ada menghantar email pada adik aini, tapi Kak Ain tak pasti samada adik aini terima atau tidak (sebab adik aini ada sebut yang email adik tak boleh bukak)

Kak Ain tak ada cara nak hubungi adik aini. Nombor telefon tak ada, email tak berbalas.

Kak Ain sudah terima duit RM50 untuk bayaran IMPIANA & REMAJA@PTSONE. Masalahnya, macam mana Kak Ain nak pulangkan baki duit adik?

IMPIANA (RM21) + REMAJA (RM14.90)+ POS LAJU (RM5)

Jumlahnya RM40.90
Duit adik aini berbaki RM9.10

Apabila Kak Ain beritahu boleh bayar secara wang pos, maksudnya wang pos dan bukan wang tunai. Hantar wang tunai dalam sampul surat memang bahaya adik. Takut nanti duit tak sampai, posmen yang makan besar. Jika adik tak tahu bagaimana nak dapatkan wang pos di pejabat pos, adik bolehlah minta pertolongan ibubapa untuk buat pembayaran ye?

Lagi satu masalah yang timbul adalah Kak Ain perlukan alamat penuh adik aini...tanpa singkatan.

NO 15 JLN TERATAI 7 TMN SRI TERATAI 44000 KKB SEL

Itu alamat yang adik berikan pada Kak Ain. KKB tu apa sayang? Kak Ain perlu ada alamat penuh nak hantar buku bagi memastikan buku tak hilang di tengah jalan.

Harap bila adik Aini baca mesej ini, sila hantar nombor tel adik aini melalui email kepada Kak Ain di alamat maisarah_ain@yahoo.com

Harap adik aini faham apa yang sebenarnya berlaku.

Wassalam,
AinMaisarah

norqu_aini said...

hai k.ain.tq coz ingtkan,bg nasihat,tegur mn yg silap n everything.kte dh bg email.kalo leh kte nk secepat yg mungkin or sebaik je akk trima email tu ye?hehe..ok la tq very much n sory 4 everything..kalo ade mklumt tebaru ckp la ye.kte nk jd plnggan ttp akk..k.farihahiskandar x de blog ke?kte pun minat dia pnye karya gak..

ainmaisarah said...

Salam adik aini,

Kak Ain masih tak dapat emel kiriman adik. Boleh tak tolong kirimkan no. tel & alamat penuh secepat mungkin?

Kak Ain bercadang nak hantar buku adik Aini InsyaAllah hari Isnin ini.Tapi sebelum itu no. tel & alamat penuh rumah adik adalah info paling penting yang Kak Ain perlu tahu.

Tolong ye, adik! TQ!

norqu_aini said...

hai k.ain.nape x dpt lg ek?x pe la.nie almt kte:NO 15,JALAN TERATAI 7,TAMAN SRI TERATAI,44000 KUALA KUBU BHARU,SELANGOR.no.tpn:03-60642199.tp skrg kte x dek kt umah.senin br ade.kalo akk nk call now or 2morrow,akk call hp mk kte:013-2079302.kte ade no but hp dh rsk la plak.hehe..tq very much.x sbr nk bace.

p/s:kte ade baki lg kn?so leh x kte nk bli novel kecil yg ade kt AMP n AMSS??i know tu bkn tuk jual tp kte nk sgt.plizz!!!kalo ade baki lg akk leh ltk kt p.laju.i-allah safe.kalo duit x cukup kte leh tmbh asalkan kte nk..pliz lg skali!!tq coz mlyn kerenah kte yg mngada2.hahaha....

lastminute said...

NAMA:NUR DARINA BINTI HJ DARMAN
EMAIL:d.nurdarina@yahoo.com





sayang,
Lastminute~ chatter yang kak ain kata cute tu. Ahad,2/12/2007

rina said...

Kak Ain ,saya nak beli terus dari kak ain~buku Impiana

BaJieYLaH said...

ASSALAMUALAIKUM..
kak ain..saya berminat dengan semua novel kak ain..
macam mana kak ain jadi seorang penulis?
saya juga berminat hendak menjadi seorang penulis seperti kak ain..

bajieylah said...

name: Nur Bazilah Binti Rasidi
e- mail: mishh_bajieylah@yahoo.com

BaJiEyLaH said...

slain buat pembayaran dengan akaun, kalau hantar gune wang pos boleh x?

Rina/Lastminute said...

Asalamualaikum,
Kak Ain saya nak tanye ,boleh tak saya beli terus dari akak buku Impiana saya rasa saya ade bagi e-mail kat akak.


Rina.

AinMaisarah said...

Salam Rina,

Boleh, boleh, memang boleh beli.
Kak Ain di Singapore hingga hari Ahad, InshaAllah KakAin akan jawab email Rina tersebut.

ws
Ainmaisarah

izza said...

kak ain, saye nak beli buku aku mahu saiz s sahaja. tapi kalau kak ain dah mula jual aku mahu buli, aku mahu teman tapi mesra, dan impiana 2, tlg bgitau saye sekali harga. email saye putrizza_zaza@yahoo.com. kemungkinan buku 3 bile nak sampai? macam mane nak bayar gune akaun?

~Nur Darina~ said...

kak ain saya harap saya boleh dapatkan buku impiana secepat mungkin tapi sayanak tanye macam mane nak bayar bayar dekat postman tu lepas dapat buku ke hantar duit tu je kat akak meggunakan surat? kedua-dua cara tu je yang saya reti yang lain saya tak berapa pandai kak.

salam,
Rina.

novelis said...

agak menyeronok kan bce pde mulanye
tp agak kurang skit ble nk habis..

catwomen_fabulous_amiraezila said...

Hye kak ain...sihat tak..

Name:Nur Amira Ezila bt Amyzal
Email:amiraezila_ladyamira@yahoo.com.my

hye gurlz..
korang dijemput utk menghantar emel dan bergosip-gosip ngan saya..
ade alamat emel dafi..sape cepat die dpt...btul2 nie
dpt kt majalah yezz

mya said...

aSsaLAmuaLAikum Kak ain...mYA sKEr NoveL KAk aiN...meMAng Bez gLEr...
so...mYA NAk Order NoveL IMPIANA.. NO pHONE MyA..016-5446409 DAN ALamat mYA...no. 09,TingKAt 03, Berek PoLis aYEr Itam, 11500, aYEr Itam, PULau Pinang.
nama penUh : NOR AZAH BT. ALIAS
eMAiL : mya_zara6977@yahoo.com

aliah said...

hai k.ain.kte nak bli buku aku mahu popular n aku mahu saiz s..kte x der email.mak kte x bagi gne akaun maybank so ble kte bayar gne wang pos akk trs antar kt umah kte.alamat:

NUR ZAIDAHTUL ALIAH BT ABD MAJID
228C BATU 16 SUNGAI PLONG 47000 SUNGAI BULOH SELANGOR DARUL EHSAN.

p/s:AMP+AMSS+P.LAJU

syamin_cute said...

halu k.ain..kte nak tnyer mcm mner nak wat pmbyaran secara wang pos?mcm mner akk nak amik duit kalo gner wang pos?akk amik kat akaun kte ke?

p/s:hope akk dpt bls dengan segere coz kte nak bli buku gne pos..plizz!!URGENT!!

iCe LoVeR said...

assalamualaikum kak ain..
sy tringin ssgt nk buku entitled 'IMPIANA'..
really2 excited if i cud get this book..
buku2 kak ain sumernyer besh gler..!

NAMA: Nurul Ardilla
EMEL: dylla01_hapzgurl@yahoo.com

farrah said...

hye kak ain...mna cment yg pnh sy ntar lu 2h ek???

emofzh said...

mna cment sy dlu 2h ek???

Anonymous said...

mna cment sy lu 2h ek

fazlin said...

kak.saya dh lama hantar e-mail ke kak ain.tp,naper kak ain x bls.kak ain,tlglh bls.plsss

fazlin

Anonymous said...

ok tapi kak ain alamat?

Anonymous said...

hye..kak ain..
minat sgt baca buku yg ditulis kak ain..

zhazha_shopaholics@yahoo.com

AinMaisarah said...

Alamat baru Kak Ain:

AinMaisarah
Metadome Sdn Bhd,
Suite 9-1, 9th Floor,
Wisma UOA II,
21 Jalan Pinang,
50450 Kuala Lumpur

jue said...

JUARIAH HALMI
Emel:slamber_beb@yahoo.com

Adani Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
yaya.kawaii said...

aslmlkm semua++kak ain:)
em,yaya minat sangat buku kak ain.yaya nak tanye,dah keluar ke buku aku mahu buli?kalau dah keluar kat kedai buku,yaya nak beli,tapi kalau belum keluar kat kedai buku yaya nak beli dkt kak ain.boleh?
thnx!

husna said...

assalamualaikum...
sy husna dr ktn..
br dpt tau psl buku2 ne...
n interested sgt nk tau...
nama:husna bt adnan
email:CAF_gurlzz93@hotmail.com

ila_95 said...

as'kum...kak ain..saya berminat
hendak membeli buku'aku mahu buli'
dan juga buku 'aku mahu saiz s'..
erm..cam na soal pembayaran buku2
2 ek...saya harap kak ain dapat
memberi jawapan secepat yg mungkin..ni email saya dan juga nama saya..

NAMA:SALSABILA BT MOHD IBRAHIM
EMAIL:Eilla_gurl95@yahoo.com

AinMaisarah said...

Salam,

Kepada yang mahu membeli buku AKU MAHU BULI.

Harga buku AKU MAHU BULI : RM16

tambah kos pos laju : RM5

Semuanya RM21

Kak Ain akan bagi FREE, 1 buah NovelComel bertajuk The Toilet Babes.

Ada 2 cara bayaran :

Pertama, masukkan ke dalam account Maybank berikut :


Nombor account : 564717050374 Syaizul Amal bin Zulkaffly

Cara ke dua :

Beli wang pos : RM21,
atas nama Syaizul Amal Zulkaffly

Kalau dah beli wang pos hantar ke alamat ke sini :

AinMaisarah
Metadome Sdn Bhd,
Suite 9-1, 9th Floor,
Wisma UOA II,
21 Jalan Pinang,
50450 Kuala Lumpur

Okay, harapnya semua faham yer. Minta pertolongan ibubapa sekiranya ingin membuat pembayaran.

wasalam
AinMaisarah

Anonymous said...

hello kak Ain.

Sy mahu beli buku AKU MAHU POPULAR.

anas said...

assalamualaikum kak ain.
saya Anas Fikri,saya nak tanya pasal pembayaran buku ini.ayah saya tak kasi bayar pakai akaun.saya hantar dekat office kak ain.kak ain tolong kasi alamat office kak ain.saya mahu buku aku mahu saiz s

anas said...

terlupa pulak nak letak nama dengan e-mail

NAMA:ANAS FIKRI B MUHD. RADZI
E-MAIL:anaspintar@gmail.com

Anonymous said...

NAMA:Nur'ain Nabila
EMAIL:ainnaila95@yahoo.com

Anonymous said...

NAMA:Nur'ain Nabila bt. Hadi Munir
EMAIL:ainnabila95@yahoo.com

Assalamualaikum kak ain,saya nak beli buku aku mahu buli,impiana,aku mahu teman tapi mesra dan impiana 2.Tapi saya tidak faham dengan cara bayarannye...

Anonymous said...

Name:Nor Fadlin Binti Alias.

E-mail:FADLIN_94@YAHOO.COM.MY

Anonymous said...

assalamualaikum,kak ain. saya berminat nak beli buku aku mahu buli,impiana & impiana 2.bagaimana nak membuat pembayaran. harap kak ain memberi balasan secepat mungkin.

NAMA : NUR'AIN NABILA BT HADI MUNIR
EMAIL : ainnabila95@yahoo.com

ainmaisarah said...

Assalamualaikum AinNabila,

Kak Ain minta maaf kerana tak perasan pos Nabila di blog Kak Ain tu.

Terima kasih kerana berminat untuk membeli buku-buku Kak Ain.

Di sini Kak Ain terangkan kaedah untuk membeli buku tersebut terus
daripada Kak Ain.

Harga kos buku :

Aku Mahu Buli - RM16
Impiana - RM21
Impiana II - RM21

Harga kos pos laju utk 3 buku : RM7

Jadi harga kesemuanya : RM65

Nabila boleh minta tolong ibubapa untuk masukkan wang RM65 ke dalam
akaun Maybank berikut :

Nombor account : 564717050374 ,
Syaizul Amal bin Zulkaffly

Ataupun cara kedua :

Beli wang pos : RM65, tuliskan atas nama Syaizul Amal Zulkaffly.

Kemudian hantarkan wang pos tersebut ke alamat ini :

AinMaisarah
Metadome Sdn Bhd,
Suite 9-1, 9th Floor,
Wisma UOA II,
21 Jalan Pinang,
50450 Kuala Lumpur

Kak Ain akan menghantar buku tersebut selepas menerima bayaran.


Itu sahaja caranya. Harap Nabila faham yer. Terima kasih.

wasalam
AinMaisarah

Anonymous said...

akuum...

kak ain yaya nak sa2 vuku niw... bolh x????

wasalam...

seha_saikou said...

KAK AIN..
sy nk buat pesanan utk buku
aku mahu buli..
nama:fashihah binti kamal leang
email:seha311@yahoo.com.my..
sy akan hanta melalui post..

Izz Izzie Hizzie said...

NAMA>>>Izzati Hazwani bt.Abdul Rahman
Emel>>>ati_misteri@yahoo.com.my

myra said...

Nama: Nur Amirah bt Mohd Nordzi
Email: amirah_prettyprincess@yahoo.com

Anonymous said...

hai,kak ain.ape khabar?sy minat sgt bc nvl kak ain sehingga sy tertunggu2 keluaran seterusnye. sumenye best2,x de pown yg boring...tp kan lg best kalo kak ain cite kan lg tentang ina dan tengku affin...nape tengku affin kecewa dgn ina?sy nak tahu sgt ape yg berlaku antara diorang...sbb sy sk ciri2 yg ade pd tengku affin.he3...citekan jugak psl rumahtangga farah,bdk2 the normal size.sy nak beli impiana 2 kat kak ain tp rasenye ade lg x?sy nak sgt tahu sambungannye.semoga kak ain trs berkarya supaya smkn rmi yg akn mule mnt membaca...

puteri94 said...

hai kak ain.sy nak beli impiana 2melalui kak ain tapi masalahnye skrg ialah camne kak ain nak antar kat sy semula.sbbnye sy bersekolah mrsm...jd camne kak ain nak antar bk 2 kat sy?sblhnye sy dpt bk 2 semase sy di maktab...sbb sy x mau susahkan ibubapa sy utk dtg ke maktab semate2 kerana nak antar bk 2...moge kak ain dpt bls secepat yg blh...

fazlin said...

hi kak ain.sy dh pos wang pos tp bkn pos laju lar.kak ain dh trima ke??kalau kak ain dh trima tlg pos cpt sket.novel comel 2 nape x sampai2 lg??dh lama sy tunggu.kalau kak ain blom trima lg duit 2 tlg emel kat sy wannur_fazlin@yahoo.co.uk.

thnx
-fazlin-

princess said...

NAMA:FARRA IZMIRA BT BOBIE FARID
EMAIL:farraizmira@yahoo.com.my

anas said...

ke hadapan kak ain yang sibuk mengedit buku2,

saya anas mahu membeli aku mahu buli

insya allah besok(23 March)ayah saya akan buat pembayaran sebanyak 21.00
email:anaspintar@gmail.com
nama: anas fikri b. muhd radzi

Anonymous said...

saya mahu beli buku ;
REMAJA@PTSOne: RM14.90
IMPIANA: RM21.00

nama ; NURUL EZZAH SUZANA BINTI AZMAN
email ; away_lalinxx@yahoo.com

sakura said...

hai ain..sy br2 ni diberitahu ttg kewujudan novelis bernama AIN MAISARAH..sy berminat nak bc novel2 ain..nak mula dr novel 1..AKU MAHU POPULAR..bayar guna Maybank2u kan?564717050374 (Syaizul Amal bin Zulkiffly)?ain email pd sy ye about the status ordered..thecardcatcher82@yahoo.com..thanx..sy akan email pd ain nnt

Anonymous said...

HAI,KAK AIN.NAME SAYA ADAWIYYAH.

Starshine_002 said...

Nama : Fatin Nursa'adah
Macam mana hendak mendaapat Novel Comel ??/

prof amir said...

saya sokong awak