25 December 2008

PROJEK BESAR AinMaisarah Tahun 2009!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Harapnya sihat, ceria dan bersemangat meniti hari-hari terakhir tahun 2008.

Semalam, seharian Kak Ain berada di luar. Banyak sungguh perkara yang perlu dilangsaikan sebelum memasuki tahun baru 2009. Tambah lagi, tahun 2009 nanti ada PROJEK BESAR yang menunggu.

Bagi merealisasikan PROJEK BESAR tahun 2009, Kak Ain dan Cik Abang ke IKEA. Pukul 10.00 pagi, kami menjadi antara pelanggan terawal yang menyerbu pintu IKEA. Dua kali Kak Ain pusing IKEA meninjau dan mencari barangan yang sesuai. Setelah sepakat membeli apa yang perlu, aktiviti angkat berat papan-papan IKEA pula dijalankan.


Selesai sesi angkat berat di IKEA, kami mengisi tenaga dulu. Makan di Ketam Village Steam Bot. Di sini, sup tom yam yang dihidang memang pedas kaw-kaw punya! Terasa terbakar lidah!


Habis sup tom yam dihirup hingga ke dasar periuk steam bot, kami meneruskan perjalanan lagi. Kali ini menjelajah secara berjalan kaki ke IKANO, THE CURVE dan CINEPLEX.


Kata orang: Jauh berjalan, luas pengalaman.
Kata Kak Ain: Jauh berjalan, kaki kepenatan! =(

Apabila sudah pukul 5.00 petang, Cik Abang ajak ke Mid Valley pula. Rugi rasanya jika tidak meninjau jualan dan diskaun yang ditawarkan di sana sempena Hari Krismas. Lagipun Kak Ain dan Cik Abang perlu survey dan bandingkan harga barang-barang sebelum membuat pembelian bagi menjayakan PROJEK BESAR.

Antara yang menjadi tempat persinggahan kami adalah The Body Shop.


Kak Ain suka cara produk The Body Shop dipakejkan. Minyak wanginya dalam botol-botol comel yang cantik bergaya.


Kami juga singgah di ESPRIT. Kak Ain sudah memasukkan koleksi jam tangan comel ini dalam senarai. Memang sesuai sekali bagi menjayakan PROJEK BESAR kami!


Apakah sebenarnya PROJEK BESAR tahun 2009?

Nak tahu jawapannya? Mesti terus kekal membaca Rumah Pink AinMaisarah. Kak Ain akan beritahu jawapannya di sini. Sabar menanti ya! =D

Salam Sayang.
AinMaisarah

36 comments:

Zaimin said...

wow! tak sabarnya menunggu projek besar tu!

ALyA CHaN ~ said...

Assalamualaikum.

Wahhh!!
Comel, comel, COMEL nya
jam tangan Esprit tuuuu !!

Apa agak2nya projek yg tersangat kebesaran tu ek ?

*sungguh menguji keimanan*

Anonymous said...

eee.....bestnya......

shasha said...

hehe, apalah agknya projek rahsia kak ain tu? ^^

ratu anis said...

wow! tak sabarnye nk tau projek besar kk ain tu...msti best!
hehehe ^.&

syaff.. said...

Salam,k.ain bila saya nak dapat buku aku ingin ke New York tuu??? dah dekat seminggu saya tunggu.. tapi duit dah lama saya bayar dah...

nurulbalqis said...

Exited laa Balqis nak tahu...
Hehehehe...
Projek 2009 ni mesti ada kena mengena ngan buku novel Kak Ain kan ??
:DD

Anonymous said...

tak sabar saya nak tahu ape projek besar kak ain tu..

sabar..sabar..

'sabar sparuh drpd iman'

NURAINA AMIRAH said...

apalah projek besar tu ye kak ain?tak sbr nak tahu,esok kan kak ain bagitahu?

Batrisyia said...

Salam Kak Ain....

Cantik la jam tangan ESPRIT tu...
Apa agaknya ye PROJEK BESAR Kak Ain tu....
Mesti ada kena mengena dgn novel Kak Ain tu kan??
Saya agak2 ada kena mengena dgn novel Aku Mahu Bergaya....hehe...main agak2 je saya ni...
Apapun,saya akan tunggu jawapannya..

farah~amira said...

wah....nie mesi ade kene-mengena dgn peraduan nie....

yana said...

wah!kak ain apa lah agaknye projek besar tu?tak sabar nak tahu

Yuni said...

yuni tak sabar nak tahu pprojek besar kak Aintu. Mesti fantastic kan.

fazlin said...

salam kak ain..

apa projek besar sampai kena secret sangat..
sulit sangat ker..
x sabar nak tau...

pi sana pi cni..
projek ape erk...

cntk r jam tgn esprit 2....

salam x sabar..
fazlin

emiko.LiFe said...

salaam kak ain.
ape sbnrnye PROJEK BES0R tu??
cam best jew....

Sara said...

excitedya!!

Rasanya sara macam tahu jer apa projek besar tu =D hehehe. Sara teka jela. Nanti tengoklah betul ataupun tidak. chewahh :D

apa-apapun tak sabar menuggu projek besar tu.

Anonymous said...

ni mesti ada kena mengena dengan pertandingan wannababes wannabe

star dazzle said...

akak tak balas lagi email saya and tak masuk lagi entri ari ini

gadis manis said...

agak2nye,apalah PROJEK TERBESAR Kak Ain tu???x sabo2nyeee.....!!!!!

anyway,canteek jam tgn ESPRIT tu...

ada diskaun ke?

nak satu!!!

AKU MAHU JAM TANGAN ESPRIT!!!!!

FaRiSaH said...

Hye Kak Ain...
Aper agaknyer Projek besar tu ekk...
Saya raser lerkan...ader kena mengena ngan Aku Mahu Bergaya...
Anyway...jam ESPRIT tu...cantik giler....Msti mahal ekk....huhu

-iman- said...

wow !
bestnye !
tergugat rsenye ble tgk perfume2 the body shop n watch esprit !
smart !

Halimatus Saadiah said...

Wah..comelnya jam ESPRIT tu!!Alamak..tak sabarnya nak tahu projek besar akak tu..

AinMaisarah said...

Salam Syaff,

Sila beritahu nama penuh, alamat e-mel, judul buku yang dibeli dan tarikh serta bukti pembayaran kepada:

syaizul@meta-dome.com

Jangan hanya tulis nama Syaff sahaja. Buat pengetahuan, pihak pengurusan AinMaisarah menguruskan beratus-ratus pembelian buku. Syaff mungkin nama pendek bagi Syafiqah, Syahirah atau Syafinaz.

Kak Ain harapkan kerjasama Syaff agar memberi maklumat penuh ya. Ini akan memudahkan kerja menyemak maklumat pembeli.

Kepada pembaca lain... PROJEK BESAR 2009 memang projek berkaitan buku. Kak Ain sedang menanti kepastian sebelum boleh membuat pengumuman.

Tetapi yang pasti, memang Kak Ain sedang mencari dan mengumpul hadiah best-best untuk para pembaca semua! =D

Kunjungi Rumah Pink AinMaisarah selalu!

Salam Sayang,
AinMaisarah

Nurul said...

Assalamualaikum kak ain...
wah, cepat juga masa berlalu ye kak ain. kak ain masih ingat saya tak? lama juga saya tak tinggalkan komen di sini. untuk pengetahuan kak ain saya tak sabar-sabar dah nak mendapatkan buku aku mahu ke new york 1& 2 serta impiana 3.

baiklah, sekian saja dari saya buat kali ini. semoga sukses selalu. wasalam...

abby said...

hye,rindunye kat rumah pink.
lame x bkak sbb ade kat uma nnk abby.
eee..ap la agaknye projek besat tu.
x saba.

star dazzle said...

kak cepatlah,masuk entri seterusnya tak sabar

Anonymous said...

wow..tak sabarnya!!!jam esprit tu cantik la...kak ain jumpa kat mana?harga jam tu berapa sebab saya nak beli jam tu..mak ayah saya pun suka jam tu...haha...





~siti~

gemini girlz said...

x sbrnyer nak tggu....
jam tgn esprit tuh lawa la...

I can't wait..
hehehe

andynurehanadibahrahim said...

hahahha...cool nya wristwatch tue...nak satu buleh???

agak2 hadiah peraduan tak???

Anonymous said...

hmmm... love the swatch...
cantik sgt2..

fatimah said...

projek besar ape tu kak ain???
tak sabar saya nak tahu!!!!

Hidayah said...

Huh Kak Ain,..
Saya nak tahu apa projek besar 2.uh,x sabarnya!bagitaula ye. :(

Yana said...

KAK AIN CEPAT - CEPAT LA KASI TAU KITAORANG APA DIA PROJEK TERBESAR 2009 TU.TAK SABAR NIE!!!!!!!!!!

Khairunisa Yaacob said...

PROJEK BESAR TU...
MSTI UTK NOVEL AKU MAHU BERGAYA KAN???

BESH33

APE KATE KAK AIN BUAT NOVEL AKU MAHU BERDANSA PULAK SLPS AKMKNY NI?..

P/S : SY NI RINDU DGN SEHATI BDANSA..SO KAK AIN TRY BUAT NOVEL PSL KLAB NORMAL SIZE MSUK DANCE COMPETITION PLAK KE? BOLE LA TERUBAT RINDU CKIT..HAHAHAH

f@ original said...

apa la agaknye projek besar tu..
sy stia mnunggu dan akn ulang-alik ke rumah pink stiap 4 hari sekali.
hehehe..

nur izzlin rafiqqah said...

assalamualaikum..

tak sabarnye nk tggu ape projek besar tu..

ape la agknye??

*hurm sdg berfikir*