27 December 2008

Buku Aku Mahu ke New York Ngetop Di Pasaran!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Kak Ain baru sahaja membuka blog Presiden PTS iaitu Puan Ainon Mohd di www.universitipts.com


Coretan beliau tentang buku Aku Mahu ke New York membuatkan Kak Ain tersenyum senget seorang diri depan komputer.

Sebagaimana yang dirancang oleh Jabatan Marketing, jualan novel bumper berkembar Aku Mahu ke New York oleh Ain Maisarah sedang sangat ngetop saat ini.

Menurut Tuan Zain Aziz, timbalan pengurus Jabatan Sales PTS, petugas setor PTS 'tak menang tangan' menguruskan shipment novel ini ke kedai-kedai buku di seluruh negara.

"Belum selesai kami menghantar stok standing order kepada semua kedai, sudah masuk pula repeat order dari kedai-kedai yang sudah menerima bekalan lebih awal," kata Tn. Zain.

Novel ini dipasarkan dalam 2 pakej:

(i) Pakej kembar berkotak: Dalam kotak itu disertakan cendera mata kad notis pintu dan kalendar. Set ini dijual pada harga yang serupa.

(ii) Pakej biasa.

Nota: Istilah standing order bermakna PTS menghantar secara automatik bekalan setiap buku baru-terbit kepada kedai-kedai buku dan pengedar buku yang termasuk dalam senarai.


Alhamdulillah! Kak Ain juga tumpang seronok mendengar laporan jualan buku Aku Mahu ke New York sedang ngetop di pasaran =D Terasa hilang penat lelah berjaga hingga pukul 5.00 pagi selama dua minggu lamanya ketika proses akhir menyiapkan buku berkembar ini.

Di sini juga Kak Ain ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kak Mazlia iaitu editor PTS One yang bertungkus-lumus menyelia persiapan buku berkembar ini.

Kepada para pembaca yang sudah dapatkan buku berkembar Aku Mahu ke New York, terima kasih Kak Ain ucapkan. Sebarang komen, kritikan dan ulasan bolehlah dihantar ke maisarah_ain@yahoo.com

Kepada yang belum dapatkan, beli segera kerana jumlahnya amat terhad. Hanya ada 4000 sahaja set box novel berkembar Aku Mahu ke New York di seluruh Malaysia.

Sekiranya 4000 set box ini habis di pasaran, para pembaca akan dapat membeli bukunya sahaja. Tak dapatlah hadiah percuma kalendar 2009 yang ada muka Kak Ain, novelcomel percuma 'Buaya Darat New York' dan juga door sign PTS One.

Hah! Rugi kan?

Jadi apa tunggu lagi? CEPAT - CEPAT - CEPAT! Beli set box novel berkembar Aku Mahu ke New York hari ini juga di rangkaian kedai-kedai buku MPH, Popular dan Kinokuniya.

Boleh juga membeli di www.shoppinkainmaisarah.blogspot.com

Salam Sayang,
AinMaisarah

50 comments:

Anonymous said...

Bku Aku Mahu Ke New York, Kak Ain mmg best...
Aper tggu lge jgn luper membeli...

Huhu...
Jde pengomen No 1 lge...
Yeh!!!
Huhuhu...

-iman- said...

wah kak ain !
success yah !
sye pn ad bli !
mmg best !

-iman- said...

sye skong kak ain !

shasha said...

Salam kak ain,
Tahniah!
Apa-apa pun, semua buku kak ain mmg best!

p/s: 4000 je? Nasib baik saya order kt Kak Ain, cme blm byr lg je *ngee*

Hana said...

ASSALAMualaikum Kak Ain..

Taniah!!

sebab buku kak Ain ngetop...

Memang Best..

Hana akan sokong kak Ain..

p/s: bila pesta buku 2009?

Jas said...

Salam Kak Ain..Masa tu Jas pegi ke MPH..Pekerja di MPH tu kata"Dri minggu lepas sy asyik dgr nme buku ni je..." AKU MAHU KE NEW YORK !! dh x de stock di MPH Sunway pyramid..ape pun TAHNIAH KAK AIN !!!

ratu anis said...

ala...kene bli cepat2 ni..nnti abes pulak setbox nye... :(..doakan sye dpt bli set box aku mahu ke new york kak ain...

Anonymous said...

kak ain apa bezanya beli terus dengan kak ain dengan beli di kedai,selain dapat tandatangan kak ain?selama ini kak ain kata novel comel hanya dapat bila beli terus dari kak ain,tapi kenapa jadi macam ni?=(

Anonymous said...

dah tu kak ain tak balas lagi email saya.penat saya ulang alik yahoo email.kaK ain tak jawab saya tak beli buku terus dari kak ain lagi

fatimah said...

assalamualaikum...

tak sabar saya nak check dekat popular...
nak belilah!!!
harga dia RM30 kan??
tahniah gak dekat kak ain yang dah makin terkenal!!!

emiko.LiFe said...

salaam kak ain...
congrats sbb buku AMKNY tgh melet0p kat pasaran...
mmg buku2 kak ain sememangnya hebat tiada tandingan!!!
teruskan usaha anda!!!

fazlin said...

salam kak ain..
alarr....
simpan lar kat fazlin satu..
fazlin nak sangat set box 2...

plsss....
salam..

abby said...

wow,tahniah kak ain.
smoge bku2 yg akn dtang
jge akan mndapat jualan sbgini.

aQMa said...

salam,

tahniah sebab buku AMKNY dapat sambutan di pasaran. buat-lah buku banyak² lagi. x sbr nk bce buku seterusnya.

siti_12 said...

salam kak ain

buku-buku kak ain semuanya best-best.
saya ikhlas.


salam ceria
-siti-

ann_anis said...

ala..kak ain..
buku kak ain mesti top nye!
sye ade suma buku kak ain..
sayangnya, sye tepaksa beli tahun depan..2009
ayah saya tak bagi beli sekarang..
Sye takot setbox abis!!!!!!!
simpan satu ye utk saya?

agaknya sudah lambat...
beli buku jela...

tahniah!
~anis~

Anonymous said...

sYaBaS saye ucapkan yerr..
saye dah beli setbox AMKNY tu..
best sgt..mmang NGETOP la

~TaHnIaH~

Anonymous said...

saya belum beli lagi buku tu tapi saya tahu mesti best!!







Siti

Aimi Nadhrah. said...

sebab saya kerja part time kat mph sekarang, jadi saya sudah tahu buku ini dalam stok mph kat subang parade. baru display semalam.

jadi beli reramai(tolong promote saja)
saya nak beli buku no.2
no 1 punya buku untuk pemenang bila mau dapat ye kak ain?

nurul said...

Assalamualaikum...
syabas dan tahniah nuat kak ain. mesti kak ain happy dan bersyukurkan kerana nukilan kak ain semakin top dan meletop!
semoga terus berjaya dan berjaya...

p/s: apa azam tahun baru kak ain tahun ni?

salam sayang, nurul

Anonymous said...

saya dah habis baca buku aku mahu ke new york 1 dan 2..best....

star dazzle said...

congratulation to you kak ain,tahniah,memang bagi saya semua buu kak ain ngetop

star dazzle said...

congratulation kak ain,memang bagi saya semua buku kak ain ngetop

gadis manis said...

KAK AIN,TD SAYA GI JUSCO.SAYA ADA JUMPA SET BOX TUE DI K.BUKU.BEST SGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAYA EXCITED SGT NAK BELI!!!!!!!!!!!!
TP,AYAH SAYA X NAK BELI.FRUST MENONGGENGLAH SAYA!!!HAMPIR JE SAYA NAK MENANGIS KAT TENGAH2 K.BUKU TUE.TAMBAH2 MOOD SAYA TENGAH X BAIK.SEDIHNYEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
DAHLAH SAYA NI KUAT MENANGIS.X PASTI LG KALO ADA REZEKI SAYA NAK MEMILIKI AKMKNY.
HUAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DJ Farahani said...

Insya-Allah,Jika ada duit.

DJ Farahani said...

Saya setia menyokong kak ain!Sampai bila-bila pun!

chocolate cadbury said...

Assalamualaikum w.r.b.t...

saya ingin mengucapkan tahniah kpd kak ain atas kejayaan telah kak ain perolehi sekarang. ^_^ sebenarnya sy nak tanya, kalau nk hantar karya sendiri di PTS macam mana?

sekian, Terima kasih

ratu anis said...

kk ain tdi sye bwu je lepas bli set box aku mahu ke new york.. he he he ^.^ gembira btul!

najwaamira said...

AMKNY mmg best and meletop!

FaRiSaH said...

Dah ader kat kedai??
Saya nak beli....tapi saper yg nak hantar??=(
Klu lambat nanti abesh..
Anyway..Kak Ain doakan agar saya dapat beli buku tuh...
Saya nak sangat buku tuh...=(

Batrisyia said...

Salam Kak Ain...

saya nak ucap tahniah utk Kak Ain sbb buku AMKNY Kak Ain tu ngetop!
Mmg berbaloi kan semua hasil-hasil titik peluh Kak Ain tu...

Yg menyokong Kak Ain,
Batrisyia

Yana said...

hai kak ain .saya terkejut dengar buku AMKNY ngetop dipasaran.ape pon,saya ucap kan tahniah kat kak ain.

ღღ Nazira Izaty ღღ said...

conGraTs k.ain..
novel2 k.Ain mmG ngetoP setiap maSa..
HuhU...

Cezz Nyn said...

k.ain.. ckp penghantaran setbox aku mahu ke newyork tuh 1 -2 hari jer .. k.ain hntar kt syer (tulis kt atas) pd 27 dec.. iaitu sabtu yg lpas.. ahad (28 dec) sy tunggu .. x der. isnin (29 dec) mg x der sbb 1 muharram .. cuti umum. hari nieh hari ke2 utk pos tuh .. 30 dec x der jgak . x per lah,sy tunggu esok .

Ameera said...

kak ain klu bli ngan kak ain masih boleh dpt lagi kan calender 2009 n novelcomel??

aini said...

salam k.ain..

k.ain,bk kembar aku mahu ke new york yg set tu ade lagi ker..??

Anonymous said...

Ai! Kak Ain, Biler Kak Ain nak up date blog, dah rindu ner, kat Kak Ain.......

star dazzle said...

cool

fadilah ghazali said...

salam kak ain ! Hee :D Fadilah dah baca aku mahu ke new york 1. Lawak dan best sangat. Haha. Aku mahu ke new york 2 tak dapat nak beli lagi, huhu. Dengar cerita, kak ain nak datang sekolah ss 17 kan. Hee, bagus la. Kita jumpa sane :D

Nadhira said...

Salam Kak Ain...

Mmg ngetop AMKNY 1 &2 !!!
Lawak & best sgt...
Tapi yg tak berapa best sgt ni.... saya terlupa nak beli yg ada set =(
kak Ain teruskan menulis ye...
saya dah tak sabar ni !!!

Cezz Nyn said...

oppss..k.ain,sori.. sbenarnyer 30 dec dh dpt tpi,mse tuh x der kt umah ..so,pos laju bgi kad n ayh syer yg amik kad tu .. ayh sye lupe nk bagi tau sy kot.. tdi,dh amik dh kt pejabat pos . skrg,tgh bce aku mahu ke new york 1 m/s 245 ,the wannababes kener mandi sungai .. huhu

NUR said...

hye kak ain.
alhamdulillah sy smpt dptkn bku ni scre pakej da MPH JJ JB.
hehehe.
pape pon tahniah kak!

=D

DoRaeMoN_LoVeR said...

salam kak ain!! saya dh beli buku amkny nie... mmg best!!!
sy akan sokong kak ain sampai bila2...

\(~^0^~)/ ganbatte!!

syakila said...

uwaa~
x dpt nk beli buku kak ain yg bru 2!
sbb ari 2 beday da dpt buku stephenie meyer sampai 4.
so kene abeskn empt buku 2 bru mak kte bole beli.
uwa~
rse mcm nk nanges je.
haha.
ade x idea nk pujuk mak soh belikn buku aku mhu ke new york ni?
kalo ade plis tell me.

Mizz Breezy NV said...

Assalamualaikum Kak Ain,

Terime kasih byk2 ye..
I really luv it!!

Shasha~Acha said...

Kak Ain saya dah ada pakej berkembar Aku mahu ke new york nie..
dah habes baca dah...

marjan said...

assalamualaikum kak ain

sayer mmg minat sangat dgn buku kak ain.bukuaku mahu ke new york lg best sayer dh khatam baper kali dh bacer buku tuh.sayer akan terus beri kate2 semangat untuk kak ain

p\s>>>kak ain jgn luper doakan sayer dpt 5A untuk UPSRyaun ni yer

siti fatimah said...

assalamualaikum kak ain

saya dh baca dh buku AMKNY 1&2
best sangat!!!!!!!!!
tp pinjam kawan
hehehe:)
tp kan saya rasa penghias kulit AMKNY 2 mcm x berapa sesuai lah sbb akhir sekali tu the wannababes pulang dgn gembira

apapun buku kak ain mmg the ngetop

ming said...

yuhhu..buku aku mahu ke new york 1 dan 2 best gler..

aliah said...

bergaya nmpk kak ain sorang ni.