02 July 2008

AinMaisarah di PWTC sempena Pesta Membaca, Perpustakaan Negara Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung Rumah Pink AinMaisarah.

Selamat hari Rabu. Kak Ain baru sahaja dapat panggilan dari pihak PTSOne. Alhamdulillah Kak Ain dijemput ke Pesta Membaca anjuran Perpustakaan Negara Malaysia di PWTC.

Butiran aktiviti adalah seperti di bawah:

Tarikh: 3 Julai 2008 (Khamis)
Penulis: Puan Ain Maisarah
Tempat: Legar Putra, Aras 2, PWTC
Masa: 10.00 pagi hingga 3.00 petang
Deskripsi: Dapatkan tanda tangan dan berbual mesra bersama penulis remaja yang popular dengan buku Siri Aku Mahu

Terima kasih kepada pihak PTSOne dan Perpustakaan Negara Malaysia kerana memberi slot dan peluang kepada Kak Ain. Buat adik-adik pembaca yang boleh meluangkan masa ke PWTC esok, Kak Ain alu-alukan kedatangan semua. Buat yang tidak dapat hadir (Kak Ain tak mahu ada yang ponteng sekolah semata-mata nak ke PWTC) jangan risau, Kak Ain akan masukkan gambar-gambar sekitar majlis berlangsung.

Oh! Hari ini ada penulis popular Ahadiat Akashah di PWTC hingga pukul 4.00 petang. Kak Ain nak sangat pergi... tapi malangnya saat ini Kak Ain masih tersekat di Jabatan Imigresen Malaysia, menunggu nombor giliran yang tak kunjung tiba. Mujur ada wireless. Dapat juga Kak Ain kongsi berita mengejut ini pada semua.

Jadi kepada semua pengunjung Rumah Pink, mari sama-sama meriahkan lagi Pesta Membaca Perpustakaan Negara Malaysia. Jumpa Kak Ain di PWTC esok!

Salam Sayang,
AinMaisarah

16 comments:

aLya tHe LiPaS said...

Salam ,
Ni yg nk geram ni .. (cewah)
:( xbest la kak ain asyik ada dekat KL ajew .. (jgnmarah!)

...
alyathelipas,
muzicsfanatics.blogspot.com

Halimatus Saadiah said...

Emm..ima nk pergi sgt..tp ima dok kat terengganu...hu..hu..sedihnye..:-(

najwaamira said...

Salam,

Nampaknya Mira xboleh pergi..Tapi xpe,InsyaAllah kita akn berjumpa lagi!

::Fatin Hanani:: said...

salam kak ain..
cmner nak pergi???
ktaorang sekolah la..
eheks!
kak ain buatlah lawatan dari skolah ke skolah..
mesti best..

nurul said...

Salam kak ain,
lama betul tak terima komen daripada kak ain. sebenarnya, sayapun sibuk sangat2... macam yang saya kata, exam is just around the corner. saya pun sibuk dengan tugasan sebagai setiausaha pusat sumber. jadi terpaksalah membahagikan masa tu...

maaf kerana tak dapat datang ke pwtc. saya harap kak ain tak penat sangat...

salam sayang,
nurul@yonna yonni

AinMaisarah said...

Salam Alya,
Jangan geram-geram,
Nanti ada rezeki kita jumpa (tapi di KL juga ye?) Heheh.

Dear Halimatus Saadiah,
Jangan sedih-sedih,
Tak dapat jumpa Kak Ain sekarang, pastikan turun KL ketika Pesta Buku, bulan April 2009. Dapat juga jumpa ramai kawan-kawan Rumah Pink. Tulis dalam kalendar 2009 tau!

Dear Najwa,
Kak Ain pun dah terlupa, berapa banyak kali kita berjumpa. Dua kali rasanya. Betul tak?

Dear Fatin,
Buat lawatan ke sekolah-sekolah itu memang ada dalam perancangan. Tunggu tahun depan. Tahun ini Kak Ain tak terbuat lagi. Tahun ini Kak Ain fokus menulis buku dan menghadiri program promosi yang dianjurkan oleh PTSOne sahaja. Fatin doakanlah rancangan buat lawatan ke sekolah-sekolah itu dapat direalisasikan. Amin.

Dear Nurul,
Heheh... ada juga yang perasan Kak Ain curi tulang tak balas komen-komen di sini! =D Sebenarnya Kak Ain sudah mula membalas komen kembali. Mesti rajinkan diri..nanti marah pengunjung di sini. Kak Ain doakan Nurul dalam peperiksaan. Buat sehabis baik dan usaha sedaya mungkin ye!

Salam Sayang,
AinMaisarah

najwaamira said...

Betul!Kita pernah jumpa 2 kali.

Creepie said...

Sori kak ain... mengapa anjurannye dibuat waktu sk? susah lah... kak ain.... saya sayang kak ain... harap kak ain tak marah sebab saya tak datang... dari Khairunnisa(creepie)

farah_hanum said...

salam kak ain...
ala...sedihnya...malang tak dapat pergi nak jumpa kak ain....nape buat masa skolah???sob....sob...erm...tak pe laaa mungkin ade rezki nak jumpa kak ain...???

yang teringin nak jumpa kak ain...
farah_hanum.

ecah95 said...

K.Ain!
Kenape buat waktu sekolah?? Kenape? Kenape?
Saya memang marah sgt!
Kali ke2 nak jumpa k.ain tp tak dapat :( :( :( :( :(

farasyiqin said...

salam kkAinMaisarah...

kenapa kkAinMaisarah buat maas skool.....x boleh ke wat ari sabtu / ahad??pagi, saya skool kebangsaan...ptg, sye skool agama...susah lorhh kkAinMaisarah... tapi, saya akan cuba ajak mummy sye yerr kkAinMaisarah..sye x penah lagi jumpe kkAinMaisarah...kalo kkAinMaisarah jumpe sye..gerenti kkAinMaisarah tekejut tengok sye.... hik hik hik

salam sayang,
xx farasyiqin xx

Sara Imanina said...

Salam kak ain,

Wahh, waktu sekolah tu. Sara balik sekolah pada pukul 1.10 petang. Nak pergi PWTC tu memang takde harapan la.

Wahh, dah berapa lama Sara tak tinggalkan komen. Cuba kak ain check balik. ( eleh, padahal tak lama mana pon kan ). Okaylah, sebenarnya petang tadi Sara pergi lawatan. Balik rumah, curi tulang buka page kak ain. Takpelah, banyak lagi kerja nak disiapkan.

Kena pergi dulu. Kalau tak terpaksalah tidur pukul 2-3 pagi macam beberapa hari berturut-turut dalam minggu lepas.

Akibatnya, hari seterusnya, pukul 8 malam dah mengantuk. Tapi tahan juga sebab belum masuk Isyak.

Anonymous said...

ble kak ain nak ader kat pwtc lg...?







abby,

Halimatus Saadiah said...

Insyaallah kak ain...saye akan cube dtg ke pesta buku kat kl pada april 2009...

lola&the geng said...

akom kak in nape kak in asyik kat KL je nape x kat bangi iey boring lah=Q

Halimatus Saadiah said...

Kak ain,buatlah post baru..bosanlah menatap post yang same je bile dtg kat Rumah Pink AinMaisarah ni...jgn marah...^_^