24 June 2008

Cover IMPIANA, anda buat pilihan.

Salam semua,

Terima kasih kerana memberikan pandangan terhadap cover buku IMPIANA yang sedang dalam proses ulang cetak sekarang ini.

Melihat kepada undian, ramai yang memilih cover B. Pihak tim grafik PTSOne, telah menghantar satu lagi cover terbaru IMPIANA.

Jadi sekarang kita ada 3 cover untuk di pilih. Boleh tak bantu Kak Ain sekali lagi? Alaaa, kejap aje. Letak komen dan beritahu pilihan anda, jika tak sempat tak perlu beri komen, hanya beritahu pilihan anda sudah memadai.

Cover A.


Cover B.


Cover C.



Siapa yang sudah undi pun boleh undi sekali lagi. Beri pendapat kalau ada masa ya.

Terima kasih banyak-banyak kerana membantu Kak Ain.
AinMaisarah

61 comments:

najwaamira said...

Salam kak Ain,

Cover B and C saya pilih...I like it!!!Cantik!!!

lola &the gang said...

lola nak pilih cover b&c

Anonymous said...

nak tanya cover A and C siapa?

Izzati Hazwani said...

Saya undi B.
Nampak seram sikit.
Kalau A,nampak ada lelaki.Lain macam je tengok.

Cover C pula,nampak seram sangat.Takut nanti,belum baca dah menangis sebab seram.

Afiqah Nadzirah said...

Salam kak ain,

saya pilih cover b jugak sebab cover c mcm seramlah....

cutegirl_balqis said...

Kak Ain !!!
Balqis tetap pilih cover B !!!

p/s:Kak Ain masih ada di Singapore lagi ke ???

AinMaisarah said...

Salam,

Mari-mari,
Mari mengundi,
Untuk Cover Baru Buku IMPIANA.

Mana aci ada yang pilih 2.

Okaylah, kita buat macam ni.

Jika mahu pilih 2, kena pilih macam ini :

Pilihan pertama : B
Pilihan kedua : C


haa.. bolehkan?

Okay, harapnya designer PTS datang ke Rumah Pink Kak Ain ni dan membaca komen anda semua.

Wasalam
AinMaisarah

hanis aqilah said...

Salam Kak Ain ,

Hanis tetap dengan undian Hanis yang dahulu ,

Cover B

Ini kerana Cover B lebih menunjukkan plot cerita IMPIANA :)

Anonymous said...

Salam kak Ain,

Saya tetap pilih cover B sbb cover A mcm cerita jiwang.Cover C pulak memang terlampau seram rasa.

Yang telah membuat pilihan,
Zafirah

__Princess Lily__ said...

Owh Kak Ain...

Sye tetap dengan pendirian sye...
sye memilih cover B...
sye rase B yg paling cantik...
C tu mcm x sesuai jew...
itu je pendapat sye...

aLya tHe LiPaS said...

SaLaM KaK AiN MaiSaRaH,
ALyA TeTaP JuGa DgN KePuTuSaN B!!!
C Tu CaM CrITa HaNtU LaK DaH..
SeRaM... KaLau PiLiH CoVeR C BeTTeR YaNg DuLu LaGi DrPaDa SeKaRaNg...

AnYWay K. AiN,
buku baru tu tajuk dia apa?tolong lah cakap .. plsssssssssss....
:( buat alya tertunggu lak dah .. hehe ..

salam nak tahu,
alyathelipas
muzicsfanatics.blogspot.com

nuha said...

sye rase nak plh cover b lg sbb cover c tuh ader darah kat depan die macam buku citer antu plak nnti org nak bli ingatkan tu cite antu hehehe.




salam....

Anonymous said...

my dear kak ain,

A stands for Akiera..she's my enemy..A-rejected!!haha..
C for cicak..i dun like cicak..rejected!!hehe..
B for Best..so, i prefer B as the best!!!=)

p/s: kak ain, next bleh masuk marathon..gunekan exprience kat s'pore tu,,hehe..8)

Nik Nornisa said...
This comment has been removed by the author.
Nik Nornisa said...

Saya pilih B...

ratu anis said...

salam kak ain...
sy ttp dgn pndrian sy,
sy plh cover B jgk...
cover c tu cam seram je...
takut sy nk beli nanti...
hehehe

irahazira said...

Salam Kak Ain, Hazira tetap dengan pilihan Cover B jugak! Cover C macam cerita seram dan hantu padahal novel IMPIANA bukan keseluruhan ceritanya ada unsur suspens. Watak-watak kekal dari siri Aku Mahu pula bukan terdiri daripada golongan yang pelik-pelik dan kekampungan, sebaliknya watak yang moden. Kalau cover C, nanti orang cakap cerita hantu dan pembeli novel Kak Ain yang kebanyakannya golongan murid dan pelajar perempuan tak berani nak pertaruhkan RM21 untuk cerita yang berunsurkan seram, walaupun sebenarnya IMPIANA ialah sambungan dari siri Aku Mahu. Cover B pula memang nampak agak seram tapi tak adalah melebih sangat grafik dia tu.

Selain tu kan, boleh tak saya nak bagi pendapat sikit Kak Ain? Kalau boleh kan, letaklah nama kumpulan The Wannababes dalam sinopsis pada cover belakang tu supaya pembeli tahu kisah IMPIANA ada kena-mengena dengan watak-watak dalam siri Aku Mahu. Masa saya nak beli IMPIANA dulu, saya pun tak tahu langsung cerita tu sambungan dari siri Aku Mahu, saya cuma jadi teruja nak beli bila tengok nama penulisnya ialah Ain Maisarah.

Sekadar memberi pendapat :)

^_Siti Nur Farah_^ said...

Salam Kak Ain..
Saya tetap dengan pilihan saya iaitu B..Saya pilih yang itu sebab cover dia nampak menarik ckit...

Yang mengundi..
Siti Nur Farah

aImieY said...

hye kak ain.!
sy org bru kt cni..
emm..
sy sker sgt bce buku yg kak ain wt 2..!
sume bes2..!~
yg cover 2, sy sker cover b..
cnteyk n seram..!!

aImieY said...

hye kak ain..!!
sy owg bru kt cnie..!!
sy sker sgt bce buu yg kak ain wt 2..
sumenyer bes2.!~

yg cover 2, sy ske cover b..
coz ia cnteyk n seram..!!

sakura_08 said...

dear ain maisarah
rasanya cover b paling ok..ada unsur-unsur seram yang lain dr yang lain..
cover a & c macam tipikal sangat..

Truly Malaysian said...

saya suka cover B sebab dia cantik...kalau cover a nanti bila saya beli mak ayah saya ingat cerita apa pula.cover c pula..kalau baca malam-malam mesti saya takut nak tengook kulit buku...seram!!!

fatin hanani said...

fatin tetap ske a..

Anonymous said...

kak ain cover b lagi cantik lar.. =D

xx FARAYIQIN XX said...

salam kkAinMaisarah..sye pilih cover C!!!!!!!!brulaa nmpak gimik ngan goth cket

Nurul said...

salam kak ain,

rindu dengan kak ain sebab dah lama tak melawat rumah pink. saya sangat sibuk nak prepare untuk exam. yelah, PMR tu just around the corner je.

Tapi, bagi menunaikan tanggungjawab saya di rumah pink yang tercinta ini, saya akan memilih cover yang saya suka.

cover yang saya pilih: C

sebab covernya nampak seram dan membuatkan saya tidak sabar-sabar untuk membaca.

cover A tidak menyeramkan atau menarik perhatian saya sebab ilustrasinya biasa-biasa.

cover B pun agak bagus tapi agak kabur. maksudnya, ilustrasi tu ada menunjukkan gambar darah yang menitis di lantai tapi darah tu seperti tidak menonjol. nampak kosong.

jadi saya akan pilih C!

yang membuat pilihan,
~Nurul~

p/s: kak sorry kalau saya dah lama tak ke sini. bulan depan saya ada peperiksaan dan juga 2 aktiviti luar bilik darjah yang perlu disertai. jadi, saya terpaksa memberikan perhatian yang lebih kepada pelajaran agar selama saya kke Camping, saya akan ketinggalan sedikit masa belajar. terima kasih

Anonymous said...

Kak Ain,

Saya suka C and B.Lebih cantik...

KAlau C,lagi cantik sebab nampak misteri...

Lagipun,perempuan yg ada dlm gambar tu cantik,cun,and DA BOMB!!!Sape agaknya perempuan tu ya?Pelakon ke model?

Sila jwb KOMEN SAYA INI!!!!

p/s:Kak AIn pun cantik...cun...Uhuks..

~Ashraff~

lola&the geng said...

huuuuggggaaa gytvfedsafhbuiijhyggvb hhyyffvedewsaa njihhh

Fazura Hazura said...

Saya memilih cover B sbb lagi menakutkan lagi best.

Fazura Hazura said...

Saya memilih cover B sbb lagi menakutkan lagi best.

farah_hanum said...

salam kak ain...
saye same ngan izzati and afiqah iaitu b sebab c seram takut...hehehe

p/s:saye ni...pengecut sikit orangnye...

wassallammm...
farah_hanum.

fathiah comey said...

Salam buat Kak Ain yang comey,
pilih

Fathiah nak pilih cover B jugak,......saya suka sangat :)

lagi satu, cover c tu nampak macam mysterious sangat laaa.,...
"SERAM.....meremang bulu roma saya"

Wokey lah kak ain, fathiah nak wat keje umah ni, x siap-siap lagi karangan saya tu, saya nak edit skit lagi biar ada iras2 citer kak ain

Salam lenguh tangan,
FATHIAH COMEY

ika said...

Kak Ain , please lah pilih cover B sbb ika takutlah dgn cover C . Nanti ika x berani nak beli . Cover A 2 kurang menarik perhatian . Lagi 1 , kak Ain pilih brape ringgit untuk Impiana 3 ?

Aqilah said...

hai kak ain!sy plh cover b sbb best...yg a tu mcm boring jer,yg c tu srm sgt....i vote b!

Derine'sApple=) said...

Cover B.

norqurratuaini mohd nor said...

salam k.ain

kite tetap pilih cover B..
sebab cover C tu macam dewasa sangat la..

H!LyA said...

hai...kak ain..

sy pilih Cover B dan C....B dan C tu seram lg drpd A...A tu tiba2 je ada lelaki!!!

From:Hilya

nuemie said...

saye nak plih cover B..

teka_teki gurl said...

kak ain , sy nak cover b dan c....

harrypotter03 said...

kak ain, hazim pilih cover B, yg laki 2 xsesuailah and cover c seramlah, tkt owg xnak beli kalo pakai cover c

Elly ; hatchoo ! said...

B! i lykeee:)

Wannababes Girl said...

Saya rasa saya pilih Cover B kerana dia lebih menakutkan....

Anonymous said...

saya pilih cover B lah

Syifa' said...

Salam............

Cover B pilihan utamaku!
Kalau cover C nampak cam citer seram lah pulak.....

Anonymous said...

kak AIn

pada saya tak lawa la..yg lama lagi lawa nasib baik saya beli dulu

hehhehe

Aina Yasmin (lulubelle) said...

Cover B sebab well....
We can't judge a book by it's cover
Tapi,book cover is a book's first impression...
Sometimes, orang akan ambil buku daripada rak buku sebelum baca sinopsis bila nampak cover macam 'best jer'...
And Cover B will make that happen..
Trust me...

MIERADAFI said...

Salam Kak Ain,
miera rase nak undi cover b,tp cover c okey gak.terpulang pd kak ain,miera ttp akan beli walau ape p0wn covernyer................cover b mmg d BEST.CAYALAH....eh mcm trademark NUBHAN plak

BYE......................................

Anonymous said...

*salam k.ain
*saya ilih cover B
*cntik n sesuai..;)

Anonymous said...

semu tidak sesuai...maaf

khadijah said...

saya pilih cover B!SEBAB DIA nampak lebih menakutkan.yang c,perempuan tu siapa?

Anonymous said...

cover B. i like it!!

aina said...

hai kak.
fasha rse nk yg C0VER B coz nmpk mcm seram n best...
tp apa2 pon,fasha x kesah coverrr pe2 pon aslkn IMPIANA 3 'cepat kluar'coz x thn dgn kwn2 yg mrh kat fasha sbb x bli buku impiana 3.
k la fasha doakn AKAK DPT SIAPKN BUKU IMPIANA3 TU SPAYE FASHA TRLPS DR 'SEKSAAN KWN2'

small rabbit said...

salam kak ain,

saya pilih cover B sebab cover A&C x sesuai langsung.

small rabbit said...

salam kak ain,

saya pilih cover B sebab cover A&C x sesuai langsung.

Shasha~Acha said...

i choose cover c cause dia nampak menyeramkan... lagipun sinopsisnya kekejaman kan?

yati_viva said...

ain vote cover b .............AIN MAISARaH TETAP PENULIS NOVEL KESAYANGAN KU DI HATI...Cewah...


ok....finish....

yati_viva said...

cover b


ok...finish

atyn bella blog said...

saya rasa yang COVER B..lebih cntik..dan disukai..

vanilla ice said...

cover C! COVER C! COVER C!

Sweet Girl said...

hmmmm cover B antek XD

Sweet Girl said...

hmmmm cover B antek XD