20 April 2008

Beg Sandang The Wannababes

Assalamualaikum semua,

Hari ini Kak Ain berjalan-jalan di Mid Valley. Selain buat rondaan melihat buku-buku terbaru di pasaran, Kak Ain juga masuk kedai-kedai aksesori barangan remaja perempuan.

Terjumpa beg sandang berwarna merah jambu - putih - merah hati ini. Cantik dan sweet sekali. Dalam hati bila terpandang beg ini terus Kak Ain terbayang, "Hah! Inilah beg The Wannababes yang dimahukan!"


Kak Ain memang suka beg jenis begini. Besar dan boleh letak banyak barang hingga 3kg beratnya. Ini pula beg sandang Kak Ain, versi untuk Wannababes yang sudah tua. Heheheh.


Apa pendapat adik-adik? Ada jenis beg gaya lain yang nak dicadangkan? Sila kongsi dengan Kak Ain di bahagian komen.

Wasalam
AinMaisarah

29 comments:

Izzie Izzati said...

Erm...cuba pakai beg sandang yang sederhana kecil sedikit je lagi.yang tu susah untuk dipakai terutama oleh saya,badan saya kecik.beg tu pula besar.macam mana nak pakai.ada tak yang warna oren?warna kesukaan saya tu..
beg kalau boleh yang macam ada bentuk hati ke,ada gambar ke..bar cantik sikit..

irahazira said...

Salam Kak Ain, dalam gambar ni, bukan beg sandang yang jadi perhatian saya, tapi jam tangan Kak Ain. ngee. Cantiklah! ada bunga-bunga lagi. Jealous betul :l

Hmm.. tentang beg sandang TW pula, saya pun memang suka beg sandang jenis tu. Tambahan lagi, beg sandang yang saya pakai di Pesta Buku tempoh hari dah rosak zipnya. Sedih betul. Terpaksalah kamera dan barang-barang peribadi saya yang lain berhujan panas sekali sebab 'payungnya' dah tak ada...

nurul hidayah roslan said...

salam kk ain,

tu kereta kk ain ke kereta papa dayah?(ssbab mse tu pon dayah gi mid valleyh,tp x dpt jumpe kk ain...)hihih....kereta papa dayah same cam tu..:D..

dayah rse memang sesuai sgt beg tu...lawa sagat...warna pink??erm...dayah rse warna pink okie ...:)


wasalam ,
~dayah~

irahazira said...

Salam Kak Ain,

Kak Ain dah tak baca ke komen-komen baru pada entri-entri Kak Ain yang lama tu? Hazira tengok, makin banyak pendapat para peminat Kak Ain tapi tak ada balasan daripada Kak Ain. Hazira tak kisah kalau Kak Ain tak reply mungkin sebab kekurangan waktu lapang, tapi sekurang-kurangnya Kak Ain bacalah k? Semoga Kak Ain dapat hasilkan banyak lagi novel motivasi cara santai yang menjadi pilihan remaja! =)

p/s: Saya suka tajuk 'Aku Mahu Dihormati!'

♪♫I am Princess♪♫ said...

Salam Kak Ain,

Kedua-duanya memang nampak sungguh menarik perhatian saya.Sebenarnya saya ada satu idea yang dianggap oleh saya sendiri bernas.Saya cadangkan bila The Wannababes sudah buat jual amal tu dorang buat majalah The Wannababes pulak!Dalam majalah tu semua kisah2 hidup ketujuh The Wannababes dan rakan2[mcm Fahrin tu kerr] dan tunjuk sekali barang2 yang akan dijual dengan harganya sekali.Hmmm..separuh daripada cadangan izzie izzati saya setuju jugak.Biarlah The Wannababes meletakkan logo The Wannababes tapi cuma perubahannya letak sekali gambar tuan empunya[yg beli tu] kat beg sandang tu.Cuma yg memeningkan fikiran saya ialah.....
Tajuk majalah The Wannababes yg keluar setiap hujung bulan!

-hanis ushy- said...

wah!
sweet sangat lar beg sandang tu.Memang sesuai sangat dengan sifat TW yang glamour!

Hanis Suka Beg Wannababes!

ainmaisarah said...

Salam Izzie,

Bagus sungguh idea tu! Beg bentuk hati memang unik. Nanti Kak Ain cuba cari kalau-kalau dijual di kedai sebagai contoh.

Kepada Hazira,
Alamak! Hazira sudah salah sangka. Itu bukan jam Kak Ain. Itu gelang Kak Ain. Berkenan? Boleh dapatkan di Forever21, Pavilion. :D Sempat Kak Ain beritahu lokasi membelinya.
Terima kasih juga kepada Hazira kerana mengingatkan Kak Ain tentang komen-komen di blog ini. Sebenarnya Kak Ain dah baca komen-komen tu, cuma tak ada masa nak membalas. Lagi pula minggu ini demam selsema :-(

Kepada Dayah,
Kereta kita adik-beradik ya! Kereta Kak Ain tu perempuan jantinanya sebab warna putih. Kereta Ayah Dayah warna apa?
Kak Ain tahu Dayah mesti suka warna merah jambu. Jumpa di Pesta Buku pun berbaju merah jambu!

Cik Adik Rina,
Cadangan buat majalah memang ada dalam kepala Kak Ain (kepala kita fikir perkara yang sama!)
Cuma satu yang membezakan. Ianya akan jadi Majalah Sri Bangsar. Majalah yang menjadi penutup kisah siri Aku Mahu apabila cukup 10 buku nanti. Apapun, Kak Ain akan cerita lebih lanjut tentang perancangan ini.

Kepada Hanis,
Hanis juga pakai beg sandang macam ini? Atau Hanis ada beg jenis lain yang selesa dipakai?

Salam Nak Sihat,
AinMaisarah

najwaamira said...

Memang cantik kedua-dua beg tu..Saya ada cadangan sikit.Apa kata kalau kak Ain cari pula beg jenis silang.Remaja sekarang suka sangat beg jenis tu.Cuba cari kat kedai Girls or Lulu Belle.Beg Guess tu mcm pernah nampak je??Anyway cantik sangat beg guess tu.I really2 like it!!

najwaamira said...

Kak Ain,

Cantiklah dress tu.Beli kat mana ya??Cuma saya jelah x boleh pakai.Cantik.Dress ala-ala muslimah.

::fatin:: said...

beg sandang ni ok..
lawa..
nampak mahal lagi..
oklah tu kak ain..
kalau pink lagi cantik rasanya..

::fatin:: said...

kak ain..
lupa nak ckp td..
kalau beg pink tu besar sikit lah..
boleh bawak gi sekolah..
tayang kat orang mcm wannababes gak..
huhu
=p

SARA IMANINA said...

SALAM KAK AIN,

beg pink tu macam pernah nampak jer... :P

pada pendapat Sara, beg tu memang okay..

Sara bersetuju dengan Najwa.
Beg Silang...Sara memang suka pakai beg silang..
cuma waktu PWTC dulu, sara tak pakai..
nak tau sebab apa?
sebab BEG TU DAH TERKENA TELUR TEMBELANG..
UWAA....UWAA.....

sara imanina said...

Sedihnya mengenangkan beg sara tuh :-( .
Sebenarnya, Sara pun ada terfikir apakata kak ain buat majalah sekolah sri bangsar..
macam apa yang ada di fikiran kak ain dan rina juga :P

aini said...

salam k.ain

emm..beg tu cantik,cuma tak der warna lain ker?
asik pink jer..hehe..
kalau hitam ok kot..
kalau kotor tak nampak sangat..

k.ain nak jual ker aksesori TW?

lyanadhyrah said...

beg sandang 2... okie dokie jew..
tapi klu de warna hitam cmpor pink or putih lagi de clas..pas 2 de corak abstarct skit..lagi cun..he34
tp jangan yg pinky sgt nntie malu r..nak bawak..

harap diterima...

::fatin:: said...

kalau kak ain dpt cari beg sandang warna hitam ngan pink..
mesti lg smart..
fatin setuju ngan lyana..

abby said...

kak ain kal0 abby nak bli beg tu leh x..??

fiyzah said...

erm...sy raselah kak ain, tali beg 2 dpanjangkan ckit bru okek...saiz 2 dah okek...tpi warne beg 2... kalau warna merah bru okek...pas2 letak lah logo 2 besar2 ckit... bru cantekkk... pas2 kak ain, harga beg 2 murah2lah ckit yerrr...

asclah_xd said...

sy rasa k ain patut guna idea lain instead of bag.

mimy said...

beg pink 2 cantik, tp ada banyak lagi beg yg cantik2 & ssuai dengan karakter the wannababes..
Kak ain buatla barangan lain selain beg macam t-shirt wannababes ke??

mimy said...

beg pink 2 cantik, tp ada banyak lagi beg yg cantik2 & ssuai dengan karakter the wannababes..
Kak ain buatla barangan lain selain beg macam t-shirt wannababes ke??

siti_12 said...

salam kak ain,

kalau akak nak beg yang mcm the wannababes,apa kata akak cari beg yang sederhana kecil dengan dihiasi bulu2 yang berwarna ping dan dijahit logo huruf W dengan manik.barulah nampak klas.....kalau nak gedik lagi...,tali beg itu beropol-ropol la....

siti fatimah said...

assalamualaikum kak ain

cutenyer beg the wannababes tu
sweet!!!!!!
sy naaaaaaaaaak sangaaaat!!!!!!
bleh bagi :D

awalliza cyunk said...

cantik la kak ain beg tu,,,,,hawa ske kot,,,,,,kalau dpt best....hope boleh dpt bli yg sme ngan kak ain tunjuk tu,,,sbb cantik sgt....

Amni Hasya said...

Cantiklah beg sandang the wanababes tu! kak ain,beg tu kalau kak ain taruk nama the wanababes besar2 lepastu,kak ain taruk logo the wanababes,mesti cantik!
Kak ain,apa kate kalau kak ain buat 7 jenis beg sandang!

1.beg sandang ada gambar Fasharina Binti Tan Sri Hisham(sama ada kak ain nak taruk gamba fasha tidak pakai tudung atau gamba fasha pakai tudung)lepastu tulis kat beg tu FASHIONISTA!

2.beg sandang ada gambar Nur Shasha Binti Dato' Saidini(lepastu tulis kat beg tu SERIOUSLY COOL! atau PERFECTLY COOL)

3.beg sandang ada gambar NurDiana Binti Naimi(lepastu tulis kat beg tu LADY LIKE!)

4.beg sandang ada gambar Fazura Hazura bt Hazim(lepastu tulis kat beg tu PEOPLE HATE ME 'CAUSE I'M PERFECT')

5.beg sandang ada gambar Siti NurLinda Binti Ratfar(lepastu tulis kat beg tu I'M SWEET AS SUGAR ataupun BITTER SWEET)

6.beg sandang ada gambar Nana Ilyana Binti Yusman(lepastu tulis kat beg tu RESPECT ME AND I WILL RESPECT YOU!)

7.beg sandang ada gambar Siti Sazzy Atul Binti Abidin(lepastu tulis kat beg tu I GOT STYLE!ataupun STYLISH)

warna beg terpulang kepada kak ain nak taruk warna apa!kalau boleh setiap beg tu mesti ada logo the wanababes besar-besar tau!saiz beg tu pulak terpulang dekat akak,sebab rasanya saiz beg tu dah ok,sebab boleh taruk banyak barang
:)hope kak ain suka!
daripada:sha

Amni Hasya said...

cantik nye beg tu!kak ain cuba kak ain buat 7 jenis beg sandang!

1.beg sandang ada gamba Siti Sazzy Atul Binti Abidin lepastu akak tulis I GOT STYLE (macam gamba dekat facebook akak tu,yang wanababes punya album tu)..

2.beg sandang ada gamba Nur Shasha Binti Dato' Saidini lepastu tulis SERIOUSLY COOL

3.beg sandang ada gamba NurDiana Binti Naimi lepastu tulis LADY LIKE

4.beg sandang ada gamba Fasharina Binti Tan Sri Hisham lepastu tulis FASHIONISTA

5.beg sandang ada gamba Fazura Hazura bt Hazim lepastu tulis PEOPLE HATE ME CAUSE I'M PERFECT

6.beg sandang ada gamba Siti NurLinda Binti Ratfar lepastu tulis I'M SWEET AS SUGAR

7.beg sandang ada gamba Nana Ilyana Binti Yusman lepastu tulis RESPECT ME AND I WILL RESPECT YOU

warna beg terserah kepada akak,tapi akak wajib taruk logo the wanababes BESAR-BESAR tau! baru cantik!jenis beg ni kalau boleh akak buat jenis bulu-bulu punya atau beg kulit

:)daripada:SHA

Farhana Mjb said...

Salam, kak Ain.Dalam gambar nie, kak Ain nampak comel mase pakai beg TW tu.Cantik dan sesuai dengan kak Ain..Saya ucapkan Good Luck kak Ain!

alia adnan said...

hai kak ain,lia rasa memang sesuai beg 2 sebab beg yg lia bawa masa pergi pesta buku dekat PWTC hari 2 dah rosak sebab beli banyak sangat buku2 kak ain...so, lia rase kalau dah ade logo TW nanti cantiklah... oh ya, yg utk orang berusia 2 pon cantik jugak... bolehlah lia suuh mak lia yg pakai..

-lia

Nur Dina Izzati Mohd Basri said...

Assalamualaikum,
Beg sandang itu nampak cantik. Warna pink campur warna hitam atau putih memang sesuai. Tapi, takkan warna pink sahaja? cuba kak ain letak warna lain pula. Kalau lelaki, sesuai pakai beg silang daripada beg sandang.

Wassalam,
Dina Izzati