15 November 2006

Ain Maisarah menetap di Kuala Lumpur

~Ain Maisarah~
~Menetap di Kuala Lumpur yang indah permai, tetapi …..sedikit berjerebu~
~Jangan risau, Johor sampai bila-bila tetap dihati~
~Hanya warna merah, hitam dan ungu sahaja yang cantik di mata!~
~Rabun jauh, tetapi tetap degil tidak mahu bercermin mata~
~50kg (mmmh….sebenarnya 53.5kg)~
~Pinggang 24cm (mmmh….sebenarnya 27cm)~
~Ketinggian rendah sedikit berbanding KLCC iaitu 167.5cm~
~Jerawat kawan baik saya~
~Lemak degil entah kenapa terlalu berminat mendampingi saya~
~Sentiasa tak pernah gagal membeli Cinnabon dan Rotiboy setiap kali ke KLCC~
~Tabik spring dengan masakan mamak yang terlalu hebat tiada tandingan!
~Jatuh cinta rasa pertama dengan kek keju Secret Recipe! Sedap!~
~Setiap kali singgah di Guardian, semestinya membelek-belek dahulu lipstik, paling kurang setengah jam~
~Tenang sekali melihat aksi-aksi 7 ekor anak kucing peliharaan yang nakal tahap
Denise The Menace~
~Teringin memberanikan diri terjun ke dalam bidang solekan profesional~
~Sedang dalam usaha mencipta nama sebagai penulis tersohor~
~Sangat cemburu dengan gaya hidup Paris Hilton!~
~Suka solekan Beyonce Knowles~
~Sedih mengenangkan Britney Spears yang semakin pudar glamornya~
~Obses dengan koleksi haruman Salvatore Ferragamo~
~Hilang kawalan bilamana melihat terpampangnya tanda SALE!~
~Bertahi lalat ditapak kaki. Rumusannya: Suka berjalan~
~Bertahi lalat di perut. Rumusannya: Kuat makan~
~Peminat setia Shopaholic, Devil Wears Prada dan CLEO~
~Histeria bila diserang lipas (teramatlah penakut!)~
~Pening-pening lalat bilamana perlu menyiapkan manuskrip buku~
~Seronok tahap maksima bila buku selamat diterbitkan~
~Menghargai pembaca sebagaimana menghargai sebutir berlian Habib Jewels!!~

216 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 216 of 216
WannaBeOkey said...

hahaha....selepas bace projek fesyen Ain Miasarah.....saya pula yg terjangkit hari2 nak tengok blog kak ain...klau sehari tak tengok tak boleh tidooo....kak ain lah idola saya.....

aisyah jazilah said...

assalamualaikum kak ain~ :DD
kak Ain ni mmg TOP la novelnye
ayatnye x terlalu formah ngan skema sgt...
pastu kak Ain tuka nme artis2 sbgi watak
sye mmg nk jd cm kak Ain ble da besar nnt <---INSYAALLAH
I always support u kak AIN!
Ditaip oleh ---> bdk umo 12 thn :3

apple candy said...

akak saya nak tahu alamat email akak boleh?boleh kita main email :D

apple candy said...

akak saya nak tahu alamat email akak boleh?boleh kita main email :D

✿• Wan Rosa...✿• said...

Assalamualaikum..akak..saye suke tgk care akak menulis..Terbaik dari ladang...smoge akak dapat menghasilkan byk buku di mase yg akan datang ye...(^_____^)V...

Najla Suria said...

K.Ain nampak comel lah.Saya Najla berumur 10 tahun. Nama samaran saya ialah Lala. Harap balas. Sayang K.Ain..

farah yasmin said...

kak ain......camne ye nk jdi novelis sye teringin nk tau....

farah yasmin said...

kak ain camne ye nk jdi novelis sye teringin nk tau.....

Mawar Merah said...

kak ain, saya nak tanya bila buku terbitan terbaru dongeng sri bangsar akan keluar?saya tak sabar nak kumpul semuanya...skarang saya sudah ada 4 buah buku dongeng sri bangsar...saya juga suka novel-novel lain yg kak ain tulis..

faeizatul abd aziz said...

Assalamualaikum,kak ain. nama sye Faeizatul Nabilah Husna...sye peminat kak ain...sye sekarang ade masalah...kak ain boleh tolong sye?sye ketagih bermain permainan video. macam mane nk cegah supaya tak bermain permainan video ?? sye harap kak ain bantu sye dan balas komen sye ni....satu lagi, sye nk sangat-sangat kenal kak ain dengan lebih dekat, kalau boleh nk ade pertalian darah...hahahahaha...sye mintak maaf kalau sye merapu...kalau kak ain nk tahu, sye berumur 12 tahun,bila 2013 sye masuk 13 tahun.. sye harap kak ain faham perasaan sye nk kenal kak ain , kalau boleh, kita jadi kawan baik pun tak pe.....salam sayang :Faeizatul..

NadiahZul said...

I LIKE VERY VERY MUCH...WAKAKA LOL

NadiahZul said...
This comment has been removed by the author.
Hurin Hasana said...

Assalamualaikum kak! Tadi saya terbaca makanan kegemaran akak. Tetiba ternampak kek keju Secret Recipe. FAVOURITE SAYA JUGAK! Saya pun suka warna ungu.. Akak, datang sekolah saya, Akak. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Bangi, Jalan 2, Bandar Baru Bangi. Saya minat giler dgn akak. Tolong datang sekolah saya!

Hurin Hasana said...

Assalamualaikum kak! Tadi saya terbaca makanan kegemaran akak. Tetiba ternampak kek keju Secret Recipe. FAVOURITE SAYA JUGAK! Saya pun suka warna ungu.. Akak, datang sekolah saya, Akak. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Bangi, Jalan 2, Bandar Baru Bangi. Saya minat giler dgn akak. Tolong datang sekolah saya!

Fira Atisya said...

Assalamualaikum, kak Ain..
boleh sy dapatkan email akk?
saya ada perkara nak tnye akk tntg profession penulisan ini.. hrap akk dapat bantu saya..
Akk pernah datang sekolah sy..
Sy ikuti kisah dongeng bangsar akk..
dan alhamdulillah dah ada 5 siri dongeng bangsar saya ada..

Atiqah said...

Assalammualaikum, lamanya tak melawat blog and update pasal daily life kak ain dekat 4 tahun jugak. i miss kak ain so much i love to read your novel back then when i am 9-12 years old. sekarang saya agak sibuk dengan sekolah dan spm saya teringatkan kak ain lepas saya dan kawan-kawan carita pasal apa yang kitorang suka buat masa kecik dulu biln ingat balik rasa cepat masa berlalu buku-buku kak ain alhamdulilah masih selamat dan elok sahaja saya simpan dalam rak. saya doakan kak ain sentiasa berjya dengan penulisan yang bagus. ah sebelum terlupa saya suka dengan daya tarikan kak ain kenapa? sebab setiap kali saya menulis dekat kak ain mesti tangan saya tulis dalam bahasa melayu yang penuh tanpa guna singkatan haha... for me there is only one sentences to decsbribe you ''Ain Maisarah is such a great author'' =D

«Oldest ‹Older   201 – 216 of 216   Newer› Newest»